34 találat a(z) kiegészítő melléklet cimkére

Kiegészítő melléklet Kérdés

Mikrogazdálkodói beszámoló Kérdés

Egyesület kiegészítő mellékelet Kérdés

Saját honlapon közzétett beszámoló aláírása Kérdés

Beszámoló Kérdés

Egyesület beszámoló Kérdés

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás Kérdés

E-beszámoló Kérdés

Megjelent! Pénzügyi és számviteli zárás kiadvány Cikk

A könyvviteli zárlat minden évben – akár többször – ismétlődő feladat, mégis mindig kihívás elé állítja a szakembereket. A vállalkozás életében lezajló folyamatokat úgy kell a számvitel nyelvére lefordítani, hogy az adott eseményekről nem mindig lehet pontosan megállapítani, hogy azok milyen kategóriába tartoznak, melyik sorba írandók. Hogy valami karbantartás vagy felújítás, a társaság működése szempontjából mellékes, ám a könyvekben egyáltalán nem mindegy, hogy melyik szerepel.

Egyesületnél pályázati elszámolása Kérdés

Egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő mellékletének minimális tartalma Kérdés

Beszámoló közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy cégnek most beküldtük a 2018. évi beszámolóját, és egyszer már passziváltatva lett – módosítva lett, majd újra beküldve –, de a kiegészítő mellékleten az előző könyvelő neve szerepel rajta. Aki emiatt rendőrséggel fenyeget, ezért szeretnénk CSAK a kiegészítő mellékletben ezt kijavítani, azt hogy tehetnénk meg? Tavaly még lehetett beadni írásos nyilatkozatot erről... Nagyon fontos lenne! Köszönjük :)

Civil szervezet kiegészítő melléklete Kérdés

Tisztelt szakértő! Köszönöm válaszát! Az általam hivatkozott PK nyomtatványban, a 9. mellékletnél a fejlécben " kiegészítő melléklet" név szerepel. Azért ez így megtévesztő, mert ebből az következtethető ki, hogy ezzel teljesíthető a kiegészítő melléklet. Ezért kérdeztem rá, hogy tartalmában a vállalkozásoknál megszokott tagoltság tekintetében (itt kiegészítve a Ectv.-ben meghatározottakkal kiegészítve) külön is el kell készíteni. Köszönöm segítségét!

Civil szervezet kiegészítő melléklete Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületnek elegendő-e a PK nyomtatvány használatával a kiegészítő mellékleti kötelezettségét teljesíteni, vagy egy ugyanolyan formátumú/tartalmú kiegészítő mellékletet kell készíteni, mint a vállalkozásoknak? Válaszát megköszönve.

Végrehajtói iroda beszámolója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy egy végrehajtói iroda letéti számláját kell-e szerepeltetni a mérlegében vagy esetleg a kiegészítő mellékletében? Továbbá azt szeretném még tudni,hogy a kiegészítő mellékletének adattartalmára vonatkozik-e speciális előírás vagy ugyanazokkal az információkkal kell elkészíteni, mint egy kft.-ét, bt.t-ét? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégnév változása

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31