770 találat a(z) kft. cimkére

Kft.-ügyvezető járulékai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy 3 tagú kft. Az eddigi ügyvezető 8 órás munkaviszonya megszűnt, jelenleg 4 órában dolgozik, a másik tag kiegészítő tevékenységű katás egyéni vállalkozó, a harmadiknak nyugdíjasként egyszemélyes ügyvédi irodája van. Kérdésem, hogy ha most ügyvezetőt választanak, melyiküknek mit kellene fizetni.

Nonprofit kft. által nyújtott juttatás 2. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm válaszát! A problémán továbbra is az, hogy a könyvelőnk szerint a kérdésben jelzett adományok után szja-t és járulékot kell fizetni a kft.-nek. Mivel kapott támogatást juttatunk tovább és az áfatörvény szerint nem minősül a kft. közszolgáltatónak. https://adozona.hu/kerdesek/2019_3_4_Nonprofit_kft_altal_nyujtott_ella_dtg

Öregségi nyugdíjas egészségügyi szolgáltatási járuléka Kérdés

Egy kft. (akinek egyéni vállalkozóként dolgozom) átvállalná az egészségügyi szolgáltatási járulékot tőlem mint (82 éves) öregségi nyugdíjas vállalkozótól. Milyen adóhatása lenne a kft.-nél és az én egyéni vállalkozásomban, azon kívül, hogy nálam nem lenne költség, mert a kft.-nél jelentkezne költségként. Várom válaszukat köszönöm.

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft. ügyvezetője, aki egyéni vállalkozó. Az egyéni vállalkozó és családtagjai részesedése összesen a kft.-ben 33%-ot tesz ki. Az egyéni vállalkozó kapcsolt vállalkozás-e a kft.-vel? Köszönettel: Kiss Anita

Törzstőke kivonása – magánszemély adózása Kérdés

Üdvözlöm! Szeretnék érdeklődni, hogy abban az esetben, ha egy kft. a törzstőkéjét tőkekivonással lecsökkenti, a magánszemély tulajdonosnak milyen adókat kell a kapott jövedelem után fizetnie? Előre is köszönöm!

Munkaviszony létesítése személyes közreműködésre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kétszemélyes kft.-ben az egyik taggal, aki ügyvezető, az ügyvezetői feladatok ellátására munkaviszonyt létesítettek, munkaszerződést kötöttek. A munkaviszony létesítése miatt nem minősül társas vállalkozónak az ügyvezető, jól gondolom? Köszönettel: Ildikó

Cég alkalmazott nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kis kft.-nél a dolgozók munkaviszonya megszűnt. Már csak az eszközei bérbeadásával foglalkozik. Az ügyvezető nem a tulajdonos, hanem egy független fél, aki megbízással végzi az ügyvezetői tevékenységét ellenszolgáltatás nélkül. Ez ütközik-e jogszabályba? Illetve helyes-e hogy semmilyen járulékot nem fizet a cég, mivel nem tulajdonos az ügyvezető? A megbízott ügyvezető katás vállalkozó. Válaszát előre is köszönöm

Megállapodás nélküli Brexit esetén TB, Adó kérdések Kérdés

Tisztelt Adózóna! Angliában élek és saját tulajdonú angol, illetve magyar kft. (illetve Ltd.) ügyvezetője is vagyok. Jelenleg brit A1 nyomtatvánnyal rendelkezem, így Angliában vagyok biztosított. Amennyiben az Egyesült Királyság megállapodás nélküll "zuhan ki" az EU-ból, milyen változásokra számíthatok adózás, illetve tb kötelezettség terén? A magyarországi bérem nem éri el a teljes bér 25 százalékát (Angliában vallom be) és havi 8 órás munkaidőkeretben végzem. Angliai állásom főállás, mely után adót és tb-t az angol törvények szerint fizetek. Válaszukat előre is köszönöm.

Bankszámlanyitási kötelezettség, ha fizetési szolgáltatóval is szerződött a cég Cikk

Kft. alakulásakor bankszámlanyitási kötelezettségének eleget téve szerződést kötött az egyik bankkal. Időközben szerződést kötött az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.-vel, ezen időponttól mint fizetési pont működött. Ha az alakulás óta meglévő bankszámlájára pénz nem érkezik, a bevétel az OFSZ számlára érkezik, erről is utalja a járulékait, fizeti ki a szállítóit, ezt az OFSZ Zrt.-s számlát kezelheti-e úgy a társaság, mint egy bankszámlát, és megszüntetheti-e a másik bankszámláját? Milyen előírásoknak, jogszabályoknak kell megfelelnie a bankszámlának mint pénzforgalmi számlának? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Az osztalék és az osztalékelőleg adója Cikk

Cikkünkben az osztalék (osztalékelőleg) meghatározása mellett az e jövedelem utáni adózást mutatjuk be a magánszemélyeknél, illetve jogi személyeknél, figyelemmel az alkalmazott adózási formára.

Üzletrész apport Kérdés

Egy magánszemély A Kft.-ben lévő üzletrészét apportálta B Kft.-be. Kérdés: 1. Milyen jogok illetik meg a magánszemélyt az A, illetve B Kft.-ben? 2. B Kft.-nek van-e bármilyen jogosultsága A Kft.-ben?

Nyugdíjas foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személyesen közreműködő, nem ügyvezető nyugdíjas tagjának foglalkoztatásában kérném a segítségüket. Ha a nyugdíjas tag személyesen közreműködik, akkor a kifizetett jövedelme után 10 százalékos nyugdíjjárulékot, 15 százalékos szja-t és 7500 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni? Ha ugyanezen nyugdíjas tagot munkaviszonyban foglalkoztatjuk ugyanezen tevékenységre, akkor csak 15 százalékos szja-t kell vonni tőle, egyéb fizetendő nincs utána? Köszönettel.

Céges ingatlan vásárlása külföldön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ingatlant vásárolt Ausztriában. Még nincs eldöntve az ingatlan sorsa, lehet továbbértékesítik, vagy befektetési szándékkal megtartják, de nem hasznosítják, esetleg a kft. üzleti tevékenységre is használja. Kérem segítségüket, hogy a fenti esetekben milyen kötelezettségei lesznek a cégnek, mikor szükséges bejelentkezni az osztrák adóhatóságnál? Köszönettel várom tájékoztatását,

Jogviszony Kérdés

Adott egy olyan cég, amely 2017-ben alakult, hozzám tavaly év végén került, teljesen érintetlenül úgy, hogy havi áfás. Azaz nem volt egyáltalán könyvelése, bejelentése, semmi. Most bekönyveltük a 2 évet, 2017-2018-ra áfát vallottunk, a 2017-es mérleget benyújtottuk. Természetesen volt tevékenység, viszonylag sok bevétel, már megkapta a mulasztási bírságokat is. A kérdésem a nem létező munkaerő és a be nem jelentett ügyvezető. Egyszemélyes kft.-ről van szó, melynek tulajdonosa a 24 éves gyermek, az ügyvezetői feladatokkal alakuláskor az édesapát bízták meg. Egyikőjüknek sincs máshol jogviszonya.(fizették maguk után az egészségügyi szolgáltatási járulékot). Szeretném megtudni, mit tegyek a be nem jelentett jogviszonyokkal. Természetesen az ügyfélnek nincs arra pénze, hogy utólagosan járulékot fizessen. Jó megoldás lehet a 0 forintos megbízás, és bejelentem a T1041-en az alakulás napjára, majd beküldöm a 08-at M lapon 0-val?

Nyugdíjas ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Saját jogon öregségi nyugdíjas ügyvezető a 2019. évtől munkaviszonyban szeretné az ügyvezetői teendőket ellátni. Emellett egyéni vállalkozó is, kiegészítő tevékenységet folytató. Egyéni vállalkozásából kivétet nem realizál. Az lenne a kérdésem, hogy 2019-től a kft.-ben elláthatja-e munkaviszonyban a teendőit, illetve jövedelmére vonatkozóan van-e korlát a saját jogú nyugdíj miatt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Végelszámolás befejezése elutasító végzés esetén

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs