393 találat a(z) kft. ügyvezetője cimkére

Egyszemélyes kft.-ben tulajdonos munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft.-ben a tulajdonos az ügyvezetést vezető tisztségviselőként látja el, erről a társasági szerződés rendelkezik. Az ügyvezetésért nem kap díjazást. Jelenleg van mellette más munkáltatónál heti 36 órás jogviszonya, ez azonban megszűnik. Létesíthet-e a saját kft.-jében munkaviszonyt gazdasági vezető munkakörre? (Az ügyvezetést továbbra is vezető tisztségviselőként látja el). Amennyiben van lehetősége a saját kft.-jében munkaviszonyt is létesíteni más munkakörre, akkor ezt bele kell-e foglalni a társasági szerződésbe? Válaszát köszönöm.

Nyugdíjas ügyvezető járulékai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. öregségi nyugdíjban részesülő ügyvezetője munkabért szeretne kivenni. Milyen mértékű járulékokat kellene fizetnie a munkabére után? Válaszát előre is köszönöm: Tamás

Tulajdonos ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Egy kft. tulajdonosa évek óta munkaviszonyban látja el az ügyvezetést. Munkaszerződéssel rendelkezik, illetve a munkaviszony bejelentése a NAV felé a munkaszerződésben foglaltaknak megfelelően határidőben megtörtént. A társasági szerződés módosítása azonban sajnos elmaradt, a társasági szerződésben továbbra is az szerepel, hogy a tulajdonos ügyvezető az ügyvezetést megbízási jogviszony keretében látja el. Az ügyvezető bruttó munkabére a garantált bérminimummal azonos összeg volt, amely után „normál” mértékkel megállapított adók és járulékok nem érték el a társas vállalkozó után fizetendő minimális adó- és járulékösszeget. A társasági szerződés módosítása folyamatban van. Kérdésem, hogy az elmúlt időszakot illetően van-e teendő? Át kell-e minősíteni utólagosan a munkaviszonyt társas vállalkozói jogviszonnyá, és ennek megfelelően havonta magasabb mértékű adót és járulékot megállapítani, megfizetni?

Kft.-ügyvezető és egyéni vállalkozó II. Kérdés

Tisztelt Széles Imre! Az azonos című kérdésre adott válasza alapján, ha katás egyéni vállalkozónak kft.-ben is tagi jogviszonya van, nem kötelező a kft.-ben megfizetni a minimum járulékokat és a 25 ezer forint katát, ha a kft.-ben havi 1-2 órás munkaviszonyra van belejelentve? Így kft. mellett is lehet főállású katás? (http://adozona.hu/kerdesek/2017_10_3_kft_ugyvezeto_es_egyeni_vallalkoz_rif)

Ügyvezető munkavégzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy számviteli szolgáltatást nyújtó kft. egyik tagja, aki a társaság ügyvezetésére és képviseletére jogosult ügyvezetője, az ügyvezetést megbízási jogviszonyban látja el – a társasági szerződés erről rendelkezik –, melyért nem kap díjazást. Ugyan ebben a társaságban napi 8 órában munkaviszonyt kíván létesíteni könyvelői munkakörre, díjazása a garantált bérminimum lenne. Azt szeretném megtudni, hogy létesíthet-e munkaviszonyt a fenti feltételekkel a kft.-ben? Járulékfizetési kötelezettsége mi után van? Köszönettel: Kauker Zsoltné

Esti tagozaton tanuló jogviszonya Kérdés

Egy kft. ügyvezetője 39 évesen beiratkozott egy szakközépiskolába. Gázszerelőnek tanul. Ez idő alatt a cég nem működik. A képzés térítésmentes, 2 éves, esti tagozat. Tanulóijogviszony-igazolással rendelkezik az ügyvezető. Kell-e járulékoz fizetnie a kft.-ben? Előre is köszönöm.

Kft.-ügyvezető jogviszonyának kezdete Kérdés

Tisztelt dr. Radics Zsuzsanna! Az alábbi linken egy ado.hu -s cikk szerint a biztosítás a társasági szerződés aláírásával kezdődik, függetlenül attól, hogy volt-e az előtársasági időszakban működés vagy sem. Lenne kedves véleményezni? http://www.pbkik.hu/hu/kereskedelemfejlesztes/cikkek/mikor-es-hogyan-biztositott-a-tarsas-vallalkozo-82794 Köszönettel.

Többes jogviszony gyes alatt Kérdés

Széles Imre úr 2017.01.26., 10 óra 5 perces dátummal megjelent válaszadásával kapcsolatban szeretnék kérdezni (http://adozona.hu/kerdesek/2017_1_26_tobbes_jogviszony_gyes_alatt_pga). A C) pontban ha társas vállalkozóként működik közre az illető, és a D) pontban a munkaviszonya nem éri el heti 36 órát, akkor valóban terheli a minimális járulékfizetési kötelezettség akkor is, ha jövedelmet nem vesz fel. De tudomásom szerint, akár a kft. egyetlen ügyvezetője is dönthet úgy, hogy az ügyvezetősége és a személyes közreműködése is belefér napi 2 órába, és ezt munkaviszonyban kívánja ellátni. Ilyenkor a minimális bére a minimálbér/garantált bérminimum arányos része (ebben az esetben 1/4), és tudomásom szerint ilyenkor más fizetendő nem lenne. Köszönettel!

Ügyvezető munkavégzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy egy kft. ügyvezetője, aki nulla forintért megbízott, nem tulajdonosa a cégnek, végezhet-e olyan munkát, hogy értékesíti és szállítja az árut? Alkalmazott egyáltalán nincs, a két tulajdonos nem végez munkát, és pénzt sem vesz ki. Válaszukat köszönöm.

Társas vállalkozó munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ki a munkáltatói jogok gyakorlója (ki írja alá a munkaszerződést), ha a tag megbízási szerződéssel ügyvezető nulla forintért, és ebben a cégében heti 40 órás munkaviszonya lenne például eladóként? Lehetséges ez? A munkáltatói jogok gyakorlója ő, mint ügyvezető általában, de felette ki gyakorolja ezt? A taggyűlés? Kell hozni egy határozatot? (Nem egyszemélyes kft., ketten vannak benne, ő a többségi tulajdonos.) Köszönöm a segítséget!

Ügyvezető nyugdíjazása Kérdés

A következő két kérdésem lenne: 1.) A kft. ügyvezetője (egyben tagja is) öregségi nyugdíjba megy. A munkaviszonya továbbra is fennmaradhat-e, vagy le kell mondjon az ügyvezetőségről, illetve maradhat-e tag? 2.) Ugyanez az ügyvezető egy másik kft.-ben is tag, illetve ügyvezető, de ott megbízási jogviszonnyal. Maradhat-e a megbízási jogviszony, illetve a tagság, vagy le kell mondania?

Kft. ügyvezetője katás egyéni vállalkozó Kérdés

Orvosi kft. ügyvezetője kiváltaná a katás egyéni vállalkozást. Kérdés, hogy a kft.-ben mennyi járulékot kell fizetnie? A kft.-ben napi egyórás munkaviszonya van, a katában főállású vagy mellékállású lesz? Köszönettel.

Kft.-ügyvezető jogviszonyának kezdete Kérdés

Tisztelt dr. Radics Zsuzsanna! A fenti témában megjelent kérdésre a kérdező nem kapott választ. Azt szerintem ő is tudja, hogy a munkaszerződés mikortól hatályos. Magyarra lefordítva az a kérdés, hogy az ott megjelölt három dátum közül mit írjanak a munkaszerződésbe.

Részmunkaidős ügyvezető kapcsolt munkakörben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem a segítségét az alábbiakban. Lehetőség van-e arra, hogy egy kft. kétórás munkaviszonyban foglalkoztasson egy ügyvezetőt, aki emellett értékesítési és logisztikai feladatokat is végezne? Válaszát előre is köszönöm.

Cégautó-használat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft az ügyvezetőjét kétórás munkaviszonyban foglalkoztatja. Adható-e számára – a cégautóadó megfizetése mellett – korlátlan gépkocsihasználat? Adható-e céges autó a kft. értékesítő tevékenységet folytató munkavállalójának, aki ugyancsak kétórás munkaviszonyban van foglalkoztatva? Ha igen, milyen feltételekkel? Kell-e valamilyen nyilvántartást (például útnyilvántartást) vezetni az ügyvezető által, illetve az értékesítő munkavállaló által használt autóra? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott anyag elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Munkáltató rendes felmondása TP alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31