9 találat a(z) kettős adóztatást elkerülő egyezmény cimkére

Új szabályok alapján fizethetnek társasági adót a külföldi cégek Magyarországon Cikk

Társasági adót kell fizetniük bizonyos magyar megrendelőknek nyújtott szolgáltatások után az országban jelen nem lévő külföldi vállalkozásoknak a társaságiadó-szabályozás 2021. január 1-jétől hatályos rendelkezései szerint – derül ki a Deloitte elemzéséből.

Koronavírus: szektorok válhatnak láthatatlanná adózási szempontból Cikk

A járvány megváltoztatta a munka világát, elfogadottá vált a home office, az üzleti folyamatok kevésbé helyhez kötöttek, felgyorsult a virtualizáció folyamata, a telephely fogalma is kérdésessé válhat. A Lakatos, Köves és Tásai Ügyvédi Iroda elemzésében azt vizsgálja, hogy a fent leírtak milyen hatással vannak az adózásra.

Osztalék kifizetése Kérdés

Társasági adó és kettős adóztatást elkerülő egyezmény Kérdés

Külföldi foglalkoztatott után fizetendő tb Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kérném szakvéleményét. Magyarországi kifizető foglalkoztat megbízási szerződéssel 3 hónapig külföldi állampolgárt. A magánszemély rendelkezik magyar adóazonosító jellel, taj számmal, de nincs Magyarországon bejelentett állandó lakhelye. A magánszemély nem EGT-állam polgára. A két állam között nincs kettős adóztatást elkerülő egyezmény. A megbízási díj meghaladja a minimálbér 30 százalékát. Milyen járulékkötelezettségek terhelik a kifizetőt és a magánszemélyt?

Igazgatók tiszteletdíja Dubajból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországnak van kettős adóztatást elkerülő egyezménye Dubai-val. Kérdésem a 16-os cikk értelmezésére irányul, amennyiben adott egy Magyarországon élő magánszemély, aki egy dubai cégtől igazgatóként tiszteletdíjat kap a magyar bankszámlájára, akkor azt hol kell leadóznia? Magyarországon terheli-e őt adófizetési kötelezettség, ha igen, akkor csak a 15 százalékos személyi jövedelem adó? Válaszát előre is köszönöm.

Internetes munkák adózása Cikk

Az internet nem csupán egy elképzelhetetlen mennyiségű adatot tartalmazó kincsesbánya, de egyre népszerűbb pénzkereseti lehetőség is. Segítségével akár a világ másik felén lévő munkaadó, megbízó számára is végezhetünk munkát – pontosabban távmunkát. Az is előfordulhat, hogy magyar vállalkozás külföldi munkavállalót alkalmaz távmunkában. Tisztes jövedelemre tehetünk szert a honlapunkon elhelyezett hirdetésekből, vagy akár magának a honlapnak vagy domain-névnek a bérbeadásával is. De hol kell adózni az ilyen jövedelmek után?

Kihirdették az új német-magyar egyezményt - mi változik? Cikk

Július 4-vel hirdették ki a Magyar Köztársaság és a Németországi Szövetségi Köztársaság között a jövedelem- és a vagyonadók területén a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról szóló, Budapesten, 2011. február 28. napján aláírt egyezményt. A PwC összeszedte a legfontosabb változásokat, melyek 2012 január elsejétől lépnek hatályba.

Kettős adóztatást elkerülő egyezmények: hol éri meg az offshore cég? Cikk

Magyarországnak jelenleg összesen 65 darab kettős adózást elkerülő egyezménye van. Az alábbiakban az egyezmények közötti markáns különbségeket mutatjuk be.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számvitel, adózás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Üzletrész

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Katáról átalányadóra

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close