17 találat a(z) katás egyéni vállalkozó cimkére

Egyéni vállalkozó szünetelése utáni újrakezdés dátuma Kérdés

Katás egyéni vállalkozó pénztárgépet használ Kérdés

Adószám megszüntetése Kérdés

Regisztráció – számlázás Kérdés

COVID járulékkedvezmény kozmetikus egyéni vállalkozónak Kérdés

Kft. ügyvezetője katásként a saját cégének számláz Kérdés

Részvétel csomagküldési szolgáltatásban Kérdés

Csed, gyed – apa vagy anya Kérdés

Magánemberként ingatlanbérbeadás tárgyi adómentes befolyásolja-e a kata egyéni vállalkozói bevételt? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánemberként szja-val leadózott bérbeadás, amely tárgyi adómentes, befolyásolja-e a katás egyéni vállalkozó havi egymilliós alanyi mentes bevételét? Hol lehet megkeresni erre a jogszabályt?

Katamentesülés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kataalany főfoglalkozású egyéni vállalkozó textil, ruházat, lábbeli piaci kiskereskedelmével foglalkozik, kód: 478201. Eddig úgy értelmeztem, hogy nem mentesül a tételesadó-fizetési kötelezettség alól, viszont az adófolyószámlájára felkönyvelték mínusszal COVID-19 Pótlékmentes részletfizetéssel. Várom válaszukat! Üdvözlettel.

Katás számlázás USA-ba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi üggyel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni: katás, alanyi adómentes egyéni vállalkozó szeretne külföldre (USA-ba) számlázni cég felé szolgáltatásnyújtás kapcsán (IT szektor), a befolyt összeget egy magyarországi, deviza (euró) alapú lakossági bankszámlára történő utalással kérni. Ezzel kapcsolatban több kérdésünk merült fel, a következőkben kérném segítségét: 1. Köteles-e valamilyen hatóság felé bejelenteni, hogy egy eddig nem használt bankszámlára fog bevételt kapni (külföldről)? Ha igen, milyen módon, milyen nyomtatvánnyal? 2. Mint alanyi adómentes személy, köteles-e az adott tárgyhónapra áfabevallást készíteni? 3. A számlázással kapcsolatban van-e egyéb plussz bejelentési, adminisztratív teendője (a magyar címre kiállított számlákhoz képest)? Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Tamásné Oláh Márta

Katás fogtechnikus Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Szeretném megkérdezni, hogy az egyéni vállalkozó katás fogtechnikus (TEÁOR 3250) jogosult-e 2020. III-VI. időszakban katamentességre (a Magyar Közlöny felsorolása szerint nem, de az egyik tévécsatornán a pénzügyminiszter a fogtechnikai tevékenységet felsorolta mint kedvezményezetti kört a járvány vonatkozásában). 2. Katás betéti társaság katás tagja is mentesül a kata megfizetése alól? (Katás bt. mint villanyszerelő, gázszerelő, fodrász). Köszönöm szépen a szíves válaszadását.

Nyugdíjhoz szolgálati idő számítása (kata + munkaviszony) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy 50 ezer Ft-ot fizető katás egyéni vállalkozó még 20 órás munkaviszonnyal is rendelkezik, hogyan számítják ki az ezen időszakra vonatkozó szolgálati idejét? Ha jól tudom, az 50 ezer forintos kata csak kb 60 százalékos időnek számít nyugdíj tekintetében. A 20 órás munkaviszony ehhez hozzáadódik? Vagy párhuzamos jogviszony esetén az időbe csak az egyik számít? Előre is köszönöm a válaszukat!

Szolgálati járandóság – kata Kérdés

Üdvözlöm! Egy ügyfelem (1965-ben született) jelenleg szolgálati járandóságban részesül. Kata melletti egyéni vállalkozás indításakor hogyan kell értelmezni esetében a minimálbér 18-szorosának kereseti határát? A bevételének 60%-ával (mint jövedelem) kell összességében számolnia, vagy a nyugdíjjárulék alapjának összegével (98 100 forint/hó 50 000 forintos kata esetében)? Válaszát előre is köszönöm!

Kata – 1 százalékos felajánlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó rendelkezhet az szja 1 százalékáról? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close