75 találat a(z) karrier-rss cimkére

Újabb 10 százalékos béremelés a diszkontáruházláncnál Cikk

A Lidl Magyarország újabb béremelésről döntött, szeptember 1-jétől egységesen 10 százalékos béremelést hajt végre a vállalat az áruházakban dolgozó munkavállalók, a raktári fizikai dolgozók, a raktári osztályvezetők és a területi vezetők esetében, így 2023-ban összesen 63,7 milliárd forintot fordít bérköltségre – közölte az áruházlánc.

Összefogás kell a munkavállalók jogait gyengítő törvénytervezetekkel szemben Cikk

Összefogást sürgetnek a köz- és a versenyszféra szakszervezetei a munkavállalói jogok visszaszorítását célzó törvénytervezetekkel szemben – hangzott el több szakszervezet csütörtöki közös sajtótájékoztatóján.

Bruttó 737 ezer forintos fizetés nyolc általános iskolai végzettséggel Cikk

Kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a nemrégiben beszerzett Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség – mondta Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az M1 aktuális csatornán.

A nap kérdése: igaz, hogy gyes időszaka alatt fel lehet mondani a munkavállalónak? Cikk

Igaz-e az az állítás, miszerint az anyukát a szülési és fizetés nélküli időszak alatt, azaz a csed és gyed folyósításának időszaka alatt védi a felmondási védelem, de a gyes időszaka alatt már felmondhat neki a munkáltató, írásban azt megindokolva? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Egyetemi docens esete: erre is gondoljon, ha megjelöli a munkáltatóját a közösségi oldalakon! Cikk

Ha a munkavállaló feltünteti a munkáltatóját a Facebook-adatlapján, abban az esetben a személye közvetlenül összefüggésbe hozható a munkáltatójával – állapította meg a Kúria a BH2023.194. számú ügyben. A Facebookon történt közlés tartalma miatt a közalkalmazott magatartása objektíve alkalmas lehet a munkáltató jó hírnevének megsértésére, amely magatartás megalapozhatja a jogviszony megszüntetését. Cikkünkben bemutatjuk a döntés részleteit.

A munkába visszatérő kismamák jogai – amikor nem mérlegelhetnek a munkáltatók Cikk

Gyakori jelenség, hogy gyermekvállalás után nem egyszerű a kismamáknak visszatérni a munkahelyükre, sok munkáltató nem várja vissza őket, nem tudja vagy nem akarja biztosítási számukra azt a megfelelő munkaidőt, munkarendet, amelyre egyébként jogszabály szerint jogosultak lennének. Cikkünkben sorra vesszük azokat a jogokat, lehetőségeket, amelyek megilletik a munkába visszatérő kismamákat.

Támogatja a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalókat a vegyipari szakszervezet Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) támogatni fogja a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat – közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

Akár 4000 forint is lehet a diákmunkások órabére Cikk

A diákmunkás átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak az idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintot is lehet keresni a Prohuman Diákmunka iskolaszövetkezet szerint.

Változó munkahely: mikor kell tájékoztatni a munkavállalót, hogy hová menjen dolgozni? Cikk

Munkavállalók a munkaszerződésük szerint változó munkahelyen végzik a munkájukat (kijáró szerelő-technikusok). Mennyivel előbb szükséges őket tájékoztatni, hogy mely céghez kell kimenniük szerelni aznap, kell-e, kötelező-e előre tervezni azt a munkaidejükön belül? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Tévedések a nyugdíjról: mi lesz azzal az időszakkal, amelyre nem fizeti meg a munkaadó a járulékot? Cikk

A foglalkoztató társadalombiztosítással összefüggő kötelezettségeit a Tbj. (2019. évi CXXII. törvény) részletesen taglalja, rendelkezik a bejelentési, nyilvántartási, adatszolgáltatási, járulékmegállapítási, -levonási és -bevallási szabályokról. Adódik a kérdés, hogy mennyiben befolyásolja a foglalkoztatott, tehát a biztosított ellátásra való jogosultságát, ha a munkaadó egyáltalán nem vagy csak részben teljesíti ezen kötelezettségeit? E problémát írásunkban a nyugellátás szempontjából vizsgáljuk meg.

Óriási teher a munkavállalókon, sokkal kevesebbet érnek a bérek Cikk

Idén januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 528 000, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 363 900 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,1, a nettó átlagkereset 16 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mai közlése szerint.

Ez a cégvezetők legújabb rémálma Cikk

Új jelenség ütötte fel a fejét a munka világában, amely a vállalatok pénztárcájára is hatással van, ez pedig a nehezen észrevehető és még nehezebben kezelhető, ám annál károsabb "rozsdásodás", azaz a mókuskerékszerű munkavégzés – derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából.

Felmondás: önmagában nem elegendő indok a létszámcsökkentés Cikk

A munkáltató a felmondását köteles megindokolni. A felmondással kapcsolatosan a foglalkoztatási jogszabályok és az azokra épülő joggyakorlat számos követelményt fogalmaz meg (világosság, valósság, okszerűség), melyek elmaradása a munkáltatói felmondás jogszerűségét veszélyezteti. Cikkünkben ezen követelményeket mutatjuk be a Kúria friss eseti döntése kapcsán (BH2023.51.).

Apasági pótszabadság: fontos határidő jár le február végén! Gyakori kérdések és válaszok Cikk

A munka törvénykönyve januári változásával új szabadságfajta jelent meg, és változtak meglévő szabadságfajták szabályai is. Cikkünkben áttekintjük az ezekhez kapcsolódó gyakori kérdéseket. Sietniük kell a pótszabadság kivételével azoknak az apáknak, akiknek a 2022.08.02. napja és 2022.12.31. napja között született gyermekük, vagy fogadtak örökbe gyermeket, és ki szeretnék venni a többlet apasági szabadságnapjukat, ezt ugyanis 2023. február végéig tehetik meg!

Nyugdíjba küldhető-e, elbocsátható-e a korhatárt betöltött munkavállaló? Cikk

Egy kft.-nél van egy öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött férfi munkavállaló, aki nem akar nyugdíjba menni. Kötelezheti-e erre a munkáltató, illetve fel lehet-e neki mondani? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-kötelezettség üzembentartó részéről

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Iskolarendszerű képzés költségeinek átvállalása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1