78 találat a(z) karrier-rss cimkére

Ennyi az orvosok átlagbére – Márciusban jön az újabb emelés Cikk

Januárban átlagosan 11 százalékos béremelés volt az orvosoknál, jövő márciusban pedig a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második üteme következik – mondta el az Országgyűlés népjóléti bizottságának mai ülésén a belügyminiszter.

Utálja a távmunkát a magyar munkáltatók túlnyomó többsége, röghöz kötnék a dolgozókat Cikk

A munkaképes korú magyar munkavállalók 10,6 százaléka dolgozott otthoni vagy hibrid munkavégzés keretében tavaly az Eurostat adatai szerint. Ez az érték kevesebb mint fele az EU 27 országa 22,4 százalékos arányának.

Csed: csak az aktuális jogviszony számít, kockázatos a szülés előtti munkahelyváltás Cikk

Többéves huzavona végére tettek pontot idén nyáron a jogalkotók, amikor pontosították az Ebtv. azon szakaszát, amely kimondja, mely időszakkal lehet számolni a csecsemőgondozási díj naptári napi alapjának meghatározásakor.

Újabb 10 százalékos béremelés a diszkontáruházláncnál Cikk

A Lidl Magyarország újabb béremelésről döntött, szeptember 1-jétől egységesen 10 százalékos béremelést hajt végre a vállalat az áruházakban dolgozó munkavállalók, a raktári fizikai dolgozók, a raktári osztályvezetők és a területi vezetők esetében, így 2023-ban összesen 63,7 milliárd forintot fordít bérköltségre – közölte az áruházlánc.

Összefogás kell a munkavállalók jogait gyengítő törvénytervezetekkel szemben Cikk

Összefogást sürgetnek a köz- és a versenyszféra szakszervezetei a munkavállalói jogok visszaszorítását célzó törvénytervezetekkel szemben – hangzott el több szakszervezet csütörtöki közös sajtótájékoztatóján.

Bruttó 737 ezer forintos fizetés nyolc általános iskolai végzettséggel Cikk

Kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a nemrégiben beszerzett Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség – mondta Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az M1 aktuális csatornán.

A nap kérdése: igaz, hogy gyes időszaka alatt fel lehet mondani a munkavállalónak? Cikk

Igaz-e az az állítás, miszerint az anyukát a szülési és fizetés nélküli időszak alatt, azaz a csed és gyed folyósításának időszaka alatt védi a felmondási védelem, de a gyes időszaka alatt már felmondhat neki a munkáltató, írásban azt megindokolva? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Egyetemi docens esete: erre is gondoljon, ha megjelöli a munkáltatóját a közösségi oldalakon! Cikk

Ha a munkavállaló feltünteti a munkáltatóját a Facebook-adatlapján, abban az esetben a személye közvetlenül összefüggésbe hozható a munkáltatójával – állapította meg a Kúria a BH2023.194. számú ügyben. A Facebookon történt közlés tartalma miatt a közalkalmazott magatartása objektíve alkalmas lehet a munkáltató jó hírnevének megsértésére, amely magatartás megalapozhatja a jogviszony megszüntetését. Cikkünkben bemutatjuk a döntés részleteit.

A munkába visszatérő kismamák jogai – amikor nem mérlegelhetnek a munkáltatók Cikk

Gyakori jelenség, hogy gyermekvállalás után nem egyszerű a kismamáknak visszatérni a munkahelyükre, sok munkáltató nem várja vissza őket, nem tudja vagy nem akarja biztosítási számukra azt a megfelelő munkaidőt, munkarendet, amelyre egyébként jogszabály szerint jogosultak lennének. Cikkünkben sorra vesszük azokat a jogokat, lehetőségeket, amelyek megilletik a munkába visszatérő kismamákat.

Támogatja a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalókat a vegyipari szakszervezet Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) támogatni fogja a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat – közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

Akár 4000 forint is lehet a diákmunkások órabére Cikk

A diákmunkás átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak az idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintot is lehet keresni a Prohuman Diákmunka iskolaszövetkezet szerint.

Változó munkahely: mikor kell tájékoztatni a munkavállalót, hogy hová menjen dolgozni? Cikk

Munkavállalók a munkaszerződésük szerint változó munkahelyen végzik a munkájukat (kijáró szerelő-technikusok). Mennyivel előbb szükséges őket tájékoztatni, hogy mely céghez kell kimenniük szerelni aznap, kell-e, kötelező-e előre tervezni azt a munkaidejükön belül? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Tévedések a nyugdíjról: mi lesz azzal az időszakkal, amelyre nem fizeti meg a munkaadó a járulékot? Cikk

A foglalkoztató társadalombiztosítással összefüggő kötelezettségeit a Tbj. (2019. évi CXXII. törvény) részletesen taglalja, rendelkezik a bejelentési, nyilvántartási, adatszolgáltatási, járulékmegállapítási, -levonási és -bevallási szabályokról. Adódik a kérdés, hogy mennyiben befolyásolja a foglalkoztatott, tehát a biztosított ellátásra való jogosultságát, ha a munkaadó egyáltalán nem vagy csak részben teljesíti ezen kötelezettségeit? E problémát írásunkban a nyugellátás szempontjából vizsgáljuk meg.

Óriási teher a munkavállalókon, sokkal kevesebbet érnek a bérek Cikk

Idén januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 528 000, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 363 900 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,1, a nettó átlagkereset 16 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mai közlése szerint.

Ez a cégvezetők legújabb rémálma Cikk

Új jelenség ütötte fel a fejét a munka világában, amely a vállalatok pénztárcájára is hatással van, ez pedig a nehezen észrevehető és még nehezebben kezelhető, ám annál károsabb "rozsdásodás", azaz a mókuskerékszerű munkavégzés – derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alvállalkozó egyéni vállalkozó és munkaviszony

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink