427 találat a(z) külföld cimkére

ÁFA, SZJA 3. Kérdés

Ingatlankiadás Albániában Kérdés

Magyar korhatár, német korhatár, nyugdíj Kérdés

Ne hagyja az utolsó pillanatra külföldi áfa-visszaigénylését! Cikk

Az Európai Unió tagállamaiban megfizetett áfa visszaigénylésére van lehetőségük a magyar vállalkozásoknak, bizonyos feltételekkel és határidőig. Minden adóhatóság a saját nyelvén kommunikál és évente egy áfa-visszaigénylésre biztosít lehetőséget – emlékeztet blogjában az RSM.

Fejlesztési tartalékból vehető-e külföldi ingatlan? Cikk

Fejlesztési tartalékból vásárolható külföldön ingatlan? Ha igen, bérbe kell-e adni, be kell-e jelenteni telephelyként? Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Költségtérítés továbbszámlázása közösségen belül Kérdés

Fejlesztési tartalék felhasználása külföldi ingatlan vételére Kérdés

Külföldön lévő lakás bérbeadásából származó jövedelem bevallása Magyarországon Cikk

Rohamosan közeledik május 20-a, az adóbevallás határideje. Előtte kezd feszültté válni a helyzet, ha nem vagyunk biztosak benne, mely jövedelmet kell az adóbevallásban feltüntetni és mikor dőlhetünk hátra, mert nincs teendőnk.

Adózás külföldi kiküldetés esetén – 2. rész Cikk

Mostani második cikkünkben folytatjuk a külföldi kiküldetések témáját, áttekintjük szintén adózási oldalról a legjellemzőbb juttatási és egyéb jövedelemtípusokat, amelyek adott esetben fizikai és szellemi dolgozók széles körének adhatók.

Külföldön bejelentett kft.-tulajdonos Kérdés

Külföldről származó árfolyamnyereség, -veszteség bevallása Cikk

Az szja-bevallási tervezetet az adóvisszatérítésben érdekelt magánszemélyek igyekeznek minél előbb felülvizsgálni és kiegészíteni. Akinek viszont fizetendő adója van, hajlamos halogatni a feladatot. A késlekedés miatt lehet, hogy az utolsó pillanatban ébredünk rá arra, hogy a bevallás helyes kitöltéséhez még további adatok, információk hiányoznak. A magyar kifizetőtől származó jövedelmek szerepelnek a bevallási tervezetben, azonban a külföldi befektetésből származó nyereség/veszteség adataival a magánszemélynek kell kiegészíteni a bevallás tervezetét.

Nyugdíjak folyósítása, adategyeztetés külföldön élő nyugdíjasoknál Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretén belül megállapításra kerülő nyugellátások, korhatár előtti ellátások folyósítását a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága végzi. A folyósítási tevékenységhez önálló hatósági ügyek is tartoznak, mint például az évenkénti emelések, az ellátások szüneteltetése, megszüntetése és a külföldön élők adatainak évenkénti egyeztetése.

Állami felügyelet alá helyezik a Gazprom németországi leányvállalatait Cikk

Állami felügyelet alá helyezik Németországban a Gazprom orosz állami energetikai társaság helyi leányvállalatait – jelentették be Berlinben.

Külföldről származó sertéshúsokat ellenőrzött a Nébih Cikk

Több területen, de kisebb arányban akadtak hiányosságok a külföldi sertéshús minőségére és nyomonkövethetőségére fókuszáló célellenőrzés során. A február közepe óta tartó országos akció hatósági tapasztalatai összességében kedvező képet festenek a terület helyzetéről, közölte honlapján a Nébih.

Külföldi lakóhellyel – katás egyéni vállalkozó Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szkennelt megbízási szerződés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink