22 találat a(z) közmunka cimkére

Folytatódik a közmunkaprogram Cikk

Még idén hétmilliárd forint többletforrást biztosít az állam a futó közmunkaprogram folytatására, jövőre pedig 110 milliárd forintot szánnak rá a költségvetésből – mondta el a Magyar Nemzetnek a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kötelező közmunka Kérdés

Minimálbér-emelés: kell-e szerződést módosítani, mikor adható kisebb összeg? Cikk

Január 1-jén jelentősen emelkedett a kötelezően alkalmazandó minimálbér, illetve a garantált bérminimum összege, ami kihathat mind a már megkötött munkaszerződésekre, mind pedig azokra, amelyeket január 1. napját követően kötnek meg.

Közfoglalkoztatás Kérdés

Orbán: az állam adna munkát az álláskeresési segély nélkül maradóknak Cikk

Nem tervezi a jelenleg három hónapos álláskeresési járadék időtartamának emelését a kormány, helyette az állam biztosítana munkát azoknak, akik nem tudnak a versenyszférában elhelyezkedni – derült ki ma az Orbán Viktor miniszterelnök által az Országgyűlésben parlamenti képviselők kérdéseire adott válaszaiból.

Folyik a parlagfű-mentesítés Cikk

Az állami - erdészeti, vízügyi, vasúti, önkormányzati – területeken folyamatos a parlagfű-mentesítés a közfoglalkoztatási program részeként – közölte a Nemzeti Agrárkutatási Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Öregségi nyugdíjszámítás Kérdés

A nyugdíjszámítás alapját képező egyhavi átlagkereset kiszámításánál a közmunkában foglalkoztatott keresete munkabérként viselkedik-e, vagy álláskeresési járadék módjára kétféle számítást végeznek az igénylőre kedvezőbb nyugdíjalap meghatározására?

Azonnali járulékcsökkentést sürgetnek a munkáltatók Cikk

A gazdasági növekedést leginkább segítő szektorokban, az iparban és a mezőgazdaságban azonnal meg kell kezdeni a munkához kapcsolódó vállalkozói adóterhek érdemi csökkentését – közölte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

Munkaerőhiány! Százezerhez közelít a betöltetlen álláshelyek száma Cikk

A nyilvántartott álláskeresők száma 16,4 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az augusztusi zárónapon 283,3 ezer álláskereső szerepelt, több mint 50 ezerrel kevesebb, mint egy éve. Mindeközben 96 800 álláshely betöltetlen volt.

Diplomás nyugdíj előtti álláskereső közmunka-kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértők! 60 éves, diplomás álláskereső vagyok, négy évvel az öregségi nyugdíj előtt. Márciusban lejár az álláskeresési támogatásom. Kérdésem, hogy köteles vagyok-e közmunkában részt venni a NYES folyósításához való jogosultsághoz? Mekkora a NYES bruttó összege, ha idén megszűnik, milyen összegű bruttó állandó támogatás lép a helyébe? Köszönettel: Kis János

Közmunka álláskeresési járadék helyett: kötelező-e elvállalni? Cikk

Köteles-e elvállalni a közmunkát, aki álláskeresési járadékban részesül? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Közfoglalkoztatás álláskeresési járadék mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2015. július 1-jén a kft., ahol dolgoztam, megszüntette budapesti telephelyét, így megszűnt a munkaviszonyom. Július 8-án regisztráltattam magam, mint álláskereső, az állandó lakóhelyemen, vidéken. Három hónapig vagyok jogosult álláskeresési járadékra. Jelenleg is munkát keresek. A napokban viszont kaptam egy értesítőt az önkormányzattól, miszerint köteles vagyok részt venni a közmunkaprogramban szeptember 10-étől 2016. február 29-éig az 1993. évi III. törvény 36. § (1) bekezdése szerint. Nem igazán értem, hogy miért vagyok köteles elfogadni az általuk felajánlott munkát, hiszen még 1 hónapig jogosult vagyok az álláskeresési járadékra, ami magasabb összeg, mint amit közmunkásként kapnék arra a fél évre, hiszen jövedelmem alapján a maximális járadékot kapom? Ráadásul így nem tudnék munkát vállalni február 29-éig. Remélhetőleg 1 hónap alatt sikerül elhelyezkednem, ha nem vidéken, akkor ismét Budapesten. Köteles vagyok elfogadni a felajánlott munkát, ellenben az álláskeresési járadékra sem leszek jogosult? Válaszát előre is köszönöm!

Bírálják a magyar közmunka programot Cikk

A magyar kormány közmunka-politikájáról ír a Financial Times annak kapcsán, hogy a déli vasfüggöny építésére kivezényeltek közmunkásokat is. A cikket a napi.hu szemlézte.

Olasz tervek az illegális bevándorlás kezelésére Cikk

Az Olaszországba érkező és az ott befogadott illegális bevándorlók ingyenes közmunkavégzését is felvetette és a bevándorlók arányos "szétosztását" szorgalmazta az olasz tartományok, illetve az európai országok között csütörtökön az olasz belügyminiszter.

Munka mellett gyes Kérdés

Közmunka mellett jár-e a gyes?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg tárgyi eszköz értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozás megszűnése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink