7 találat a(z) közigazgatási per cimkére

Áfakülönbözet megfizetésével kapcsolatos ügyben hozott határozatot a Kúria Cikk

Nem elégséges a kereset elutasításához az, hogy a felperes nem hivatkozott új tényállási elemre – mondta ki áfafizetéssel kapcsolatos Kfv.I.35.656/2019/10. számú perben hozott határozatában a Kúria.

Ilyen következményekkel jár a fellebbezés megszűnése a társadalombiztosítási ügyekben Cikk

2020. március 1-jével számos hatósági ügyben – beleértve a nyugdíj, és egészségbiztosítási hatósági ügyeket is – megszűnt a hatósági határozatok elleni fellebbezés, azaz megszűnt a közigazgatáson belüli jogorvoslati jog, erre tekintettel 2020. március 1-jétől a jogorvoslatra csak közigazgatási perben kerülhet sor. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Az alábbi cikkben erre kérdésre vonatkozóan keressük a választ.

Március 31-ével megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok Cikk

Április 1-jétől nyolc törvényszék jár el – regionális illetékességgel – a közigazgatási perekben első fokon – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) pénteken az MTI-vel.

Így lehet perelni az adóhatóságot Cikk

2016. július 1-jétől a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelező az elektronikus kapcsolattartás a közigazgatási perekben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót tett közzé honlapján arról, mikor és hogyan kell közigazgatási pert elektronikus úton kezdeményezni.

Közigazgatási pert csak elektronikusan indíthat Cikk

Júliustól a közigazgatási perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelező az elektronikus kapcsolattartás – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhivatal.

Kötelező így perelni a NAV-ot Cikk

Meghatározott adózói körben a közigazgatási perekben július 1-jétől kötelező az elektronikus kapcsolattartás. A NAV honlapjáról letölthető az adóhatóság határozataival szemben benyújtható keresethez szükséges űrlap.

Bírósági per: buktatók végrehajtás felfüggesztésekor Cikk

Az adóhatóság másodfokú határozata a kézbesítéssel válik jogerőssé. Ezt követően 15 napja van az adózónak, hogy rendezze a megállapított adóhiány, bírság és késedelmi pótlék tartozását . A adóhatósági határozat végrehajtása nem függ a közigazgatási per megindításától. Ezért külön kérni kell a végrehajtás felfüggesztését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Építési telek – egyenes vagy fordított áfa?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Jutalék áfa – építőipar

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Használt ingatlan értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close