6 találat a(z) közigazgatási per cimkére

Ilyen következményekkel jár a fellebbezés megszűnése a társadalombiztosítási ügyekben Cikk

2020. március 1-jével számos hatósági ügyben – beleértve a nyugdíj, és egészségbiztosítási hatósági ügyeket is – megszűnt a hatósági határozatok elleni fellebbezés, azaz megszűnt a közigazgatáson belüli jogorvoslati jog, erre tekintettel 2020. március 1-jétől a jogorvoslatra csak közigazgatási perben kerülhet sor. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Az alábbi cikkben erre kérdésre vonatkozóan keressük a választ.

Március 31-ével megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok Cikk

Április 1-jétől nyolc törvényszék jár el – regionális illetékességgel – a közigazgatási perekben első fokon – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) pénteken az MTI-vel.

Így lehet perelni az adóhatóságot Cikk

2016. július 1-jétől a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelező az elektronikus kapcsolattartás a közigazgatási perekben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót tett közzé honlapján arról, mikor és hogyan kell közigazgatási pert elektronikus úton kezdeményezni.

Közigazgatási pert csak elektronikusan indíthat Cikk

Júliustól a közigazgatási perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelező az elektronikus kapcsolattartás – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhivatal.

Kötelező így perelni a NAV-ot Cikk

Meghatározott adózói körben a közigazgatási perekben július 1-jétől kötelező az elektronikus kapcsolattartás. A NAV honlapjáról letölthető az adóhatóság határozataival szemben benyújtható keresethez szükséges űrlap.

Bírósági per: buktatók végrehajtás felfüggesztésekor Cikk

Az adóhatóság másodfokú határozata a kézbesítéssel válik jogerőssé. Ezt követően 15 napja van az adózónak, hogy rendezze a megállapított adóhiány, bírság és késedelmi pótlék tartozását . A adóhatósági határozat végrehajtása nem függ a közigazgatási per megindításától. Ezért külön kérni kell a végrehajtás felfüggesztését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vásárolt szoftver

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Óraszám-csökkentés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close