7 találat a(z) közút cimkére

Sokezer tonna szemét borítja a magyar közutak környékét Cikk

Jelenleg mintegy 6 ezer köbméternyi szabálytalanul elhelyezett szemét található a magyar közutak mentén, az illegális szemétlerakások száma évről évre növekszik, idén már 1420 tonna szabálytalanul kihelyezett szemetet gyűjtöttek össze, és szállítottak hivatalos lerakóhelyekre a Magyar Közút munkatársai – közölte a nonprofit társaság.

Fejlesztés a tömegközlekedésben: a közúti és vasúti csomópontok összekapcsolása Cikk

Több mint tucatnyi városban kezdik meg a közeljövőben az intermodális csomópontok fejlesztését az országban, amelynek lényege, hogy a jelenleg egymást elkerülő, közpénzből fenntartott közúti és vasúti közösségi közlekedési szolgáltatás fizikailag összekapcsolódjon – írta a szerdai Magyar Nemzet.

Egyre több atrocitás ér közúton dolgozókat Cikk

Egyre több támadás éri a közutakon dolgozókat – hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek esti Híradójában.

Hatalmas összeget költünk közútfejlesztésre Cikk

A kormány 3200 milliárd forintot fordít 2024-ig közútfejlesztésre – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Vámospércsen, a 48-as számú főút Debrecen és Nyírábrány közötti szakasza felújításának alapkőletételén.

Építési telek áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! A korábban szántóként használt ingatlant kivették a művelési ágból, és a földhivatali nyilvántartásban „művelési ágból kivett közútként” szerepel. A terület tulajdonosa ezt értékesíteni tervezi. A vevő tervei szerint közút fog létesülni ezen a területen. Az értékesítés áfavonzatának meghatározása okoz némi fejtörést. Véleményem szerint az áfatörvény 259. § 7. pontja szerint építési teleknek minősül. Ezért a 86. § (1) bekezdés k.) pontja alá nem tartozik, tehát kívül esik az áfamentes körön, azaz a normál áfamértékkel (27%) adózik. Kérdésem: helyes következetésre jutottam-e?

Az uniós kiküldetési szabályok ellen tiltakoztak a fuvarozók Cikk

Az Európai Unió közlekedési biztosánál tiltakoztak a kelet-európai országok fuvarozóinak képviselői az új nyugat-európai szabályok miatt, amelyek megítélésük szerint akadályozzák a szolgáltatások szabad áramlását, ezért ellentétesek az uniós alapelvekkel – mondta Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete főtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Kinyitja a pénzcsapot Brüsszel Cikk

Előreláthatóan júniusban rendezheti az Európai Bizottság Magyarország felé az aszfaltügy miatt visszatartott kifizetéseket, és még a nyáron megérkezhetnek Budapestről az első fizetési igénylések a 2014 és 2020 közötti alapok terhére. A kifizetések előrehozásáról (előlegfizetésről) közben tovább folynak az egyeztetések a kormány és Brüsszel között.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close