29 találat a(z) környezetvédelem cimkére

Új bevásárlótasakokat vezetett be a hipermarketlánc Cikk

Teljes hálózatában elérhetővé teszi a többször használatos zöldség-gyümölcstároló tasakokat a Spar Magyarország – közölte a cég.

Bekeményítene a német kormány a környezetvédelemben Cikk

Az eldobható, egyszer használatos termékek gyártóit is be kell vonni a köztisztaság fenntartásának finanszírozásába Németországban – hangsúlyozta a szövetségi kormány környezetvédelmi minisztere mai nyilatkozatában.

Csökkenti a műanyagok felhasználását a P&G Cikk

A fogyasztási cikkek fenntarthatóságáról Párizsban tartott Sustainable Brands Conference elnevezésű tanácskozáson a P&G fenntarthatóságért felelős vezérigazgatója, Virginie Helias bejelentette, hogy a cég az Európában forgalmazott Ariel, Lenor és más P&G textilápolási márkák csomagolásánál 2025-ig 30 százalékkal csökkenti a műanyagok felhasználását. Az elhatározás kulcsfontosságú állomás az Ariel 2030 Célprogram megvalósításához, amely oly módon kívánja a tisztítás hatékonyságát fokozni, hogy közben 2030-ig erőforrásainak 50 százalékát – beleértve a frissen előállított műanyagokat is – megtakarítja.

Nagy áresésre számítanak a német autópiacon Cikk

Szép idők várnak a német autóvásárlókra az Essen-Duisburg Egyetem CAR autóipar kutatóintézetének tanulmánya szerint az autógyáraknak a dízelautók becserélésére adott újabb nagy kedvezményeinek, valamint a kereskedőknél felduzzadt készletállománynak köszönhetően.

Újabb ország, ahol betiltják az eldobható műanyagok tárgyakat Cikk

Olaszország azt tervezi, hogy betiltja a műanyag poharak, tányérok, evőeszközök és más eldobható műanyag tárgyak használatát 2020 januárjától – közölte Sergio Costa környezetvédelmi miniszter a múlt héten.

35 százalékkal le kell szorítani az új autók szén-dioxid-kibocsátását az EU-ban Cikk

Hosszú vita után kompromisszum született a környezetvédelemért felelős európai uniós szakminiszterek keddi tanácsülésén, amelynek értelmében 2030-ra 35 százalékkal kellene leszorítani az új autók szén-dioxid-kibocsátását a 2021-re előirányzott értékekhez képest, az egyezség azonban bizonyos kivételeket is tartalmaz.

Közúti ellenőrzéssorozat a környezetkímélőbb autózásért Cikk

Folytatódik a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció, szeptember 17. és 21. között az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó ellenőrzéssorozattal a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsihasználat fontosságára hívják fel a figyelmet – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Dízelbotrány: hatvanezer Porschét hívnak vissza Cikk

Hatvanezer Porsche városi terepjárót hívnak vissza károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt – közölte a német közúti közlekedési hatóság (KBA).

Sörgyártás: új módszerrel készül a buborék Cikk

Környezetbarát módon fogja előállítani termékeit a világ legnagyobb sörgyártója, amelynek eredményeként 5 százalékkal tudja a csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását.

Környezetvédelmi okokból vasútra tereli az áruforgalmat Kína Cikk

A súlyos légszennyezés miatt vasútra tereli át Kína a dízel kamionokkal közúton bonyolított ömlesztett teheráru forgalom jelentős hányadát.

Jó hír a román autósoknak Cikk

A román kormány határozott, hogy visszaadják tíz évre visszamenőleg valamennyi állampolgárnak azokat az összegeket, amelyeket környezetszennyezési illetékként, autóregisztrációs adóként, vagy egyéb hasonló néven létesített illetékként fizettek be az államnak.

Munkaügyek, felelősök Kérdés

Tisztelt Szakértő! A jogi személyeknél gyakran kell környezetvédelmi megbízottnak, munkavédelmi megbízottnak, illetve tűzvédelmisnek lennie. Természetes személy megbízott végezheti ingyenesen ezt, más munkaköre ellátása mellett, vagy esetleg ingyenes megbízással? A megbízás lehetséges-e úgy, hogy jogi személyt bíz meg a cég, s a megbízott cégnek van képesített munkavállalója? Ez esetben a megbízott cég tevékenységi körében szerepelnie kell az adott tevékenységnek? A tűzvédelemről találtam egy 8425-ös TEÁOR számot, de sem a munkavédelemről, sem a környezetvédelmi tevékenységről nem. Tudnának segíteni abban, hogy nagyjából milyen tevékenység alá vannak ezek besorolva? Köszönettel.

Támogatás kapható erdők környezetvédelmére Cikk

A Miniszterelnökség mintegy 6,61 milliárd forint értékben hirdetett pályázatot magánjogi erdőgazdálkodók számára a kötelezettségeken túlmutató erdő-környezetvédelmi tevékenységek folytatására.

Több adó, több zöld Cikk

A jogalkotók és politikai döntéshozók azzal tehetnek a legtöbbet földünkért, ha adókon, illetve egyéb ösztönzőkön keresztül megpróbálják elősegíteni a környezetbarát mezőgazdasági gyakorlatok térhódítását és a fosszilis üzemanyagok használatának csökkenését - áll abban a Brüsszelben hétfőn kiadott jelentésben, amelyet az Európai Bizottság az ENSZ Környezetvédelmi Programjával közösen készített.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Angol állampolgár tartózkodási engedélye

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Átalányadózás

Széles Imre

tb-szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close