9 találat a(z) körforgásos termék cimkére

EPR – külföldről behozott termékek csomagoló anyaga után Kérdés

Körforgásos termék kifejezés értelmezése Kérdés

Megjelent! Az „EPR-kötelezettség: közeledik az első bevallás” című webinárium videófelvétele Cikk

2023. október 20. az első EPR-bevallások benyújtásának a határideje, így a gazdálkodóknak nem sok idejük maradt a felkészülésre. A közelmúltban többször is változtattak a szabályokon, illetve még a jövőben is várhatók módosítások. Szeptember 27-én rendezett webináriumunkon főként az újdonságokra fókuszáltunk, de az alapvető szabályokat is ismertettük röviden, így azok is megismerkedhettek az EPR-rendszer sajátosságaival, akiknek még semmilyen alapismeretük nincs a témában. Az előadás videófelvétele már elérhető.

Újrahasználható csomagolóeszerek jelentése OKIR-ban Kérdés

EPR-kötelezettség: közeledik az első bevallás – webinárium Cikk

2023. október 20. az első EPR-bevallások benyújtásának a határideje, így a gazdálkodóknak nem sok idejük maradt a felkészülésre. A közelmúltban többször is változtattak a szabályokon, illetve még a jövőben is várhatók módosítások. Tartson velünk webináriumunkon, ahol az előadás során főként az újdonságokra fogunk fókuszálni, de az alapvető szabályokat is ismertetjük röviden, így azok is megismerkedhetnek az EPR-rendszer sajátosságaival, akiknek még semmilyen alapismeretük nincs a témában!

Cukornád EPR-díj Kérdés

EPR vevői nyilatkozat és kiszállítás igazolása Kérdés

Kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) – kötelezettség, amely szinte mindenkit érint Cikk

Szinte minden gazdálkodót érint az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR – extended producer responsibility), amely 2023. július 1-jétől kerül bevezetésre Magyarországon. Az új rendszer számos adminisztratív és fizetési kötelezettséget ír elő elsősorban a magyar gyártók, forgalmazók részére. A kötelezettek ugyanakkor július 1-jéig sem dőlhetnek hátra, hiszen május 31-éig már előzetesen regisztrálniuk szükséges, amelyhez EPR szempontból meg kell vizsgálniuk tevékenységüket.

Körforgásos gazdaság, hulladékgazdálkodás, kötelező visszaváltás, új szabályok a környezetvédelmi termékdíjra Cikk

A környezetvédelmi termékdíj szabályozása az elmúlt 10 évben – bár rengeteg apróbb változáson keresztülment – logikailag alig változott az évek során. A termékdíj alapja a szennyező fizet elve volt, vagyis a környezetre károsnak vélt termékek első (belföldi) forgalomba hozatalát, saját célú felhasználását terhelte az adó, amelyet bizonyos esetekben vissza lehetett igényelni, vagy akár mentesülni is lehetett annak megfizetése alól. A jelenlegi szabályozás ugyanakkor nagyon körülményes és bürokratikus, sok esetben nem is az adó mértéke, hanem az azt övező adminisztráció az, amely igazán megnehezíti a vállalkozások életét – írja hírlevelében az Andersen Magyarország.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó gyes mellett.

Széles Imre

tb-szakértő

Csoportos taoalany fizetési kedvezménye

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31