7 találat a(z) könyvelő program cimkére

Le ne vonható áfa + 60 M lapok összefüggése Kérdés

Bevételi számla kinyomtatása Kérdés

Áfabevallás korrekciós M lap kitöltése Kérdés

Szívességi használat Kérdés

Tisztelt Adózóna! Könyvelő programmal kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy Ön szerint itt is alkalmazható-e a szívességi használat? Jelenleg a férjem katás egyéni vállalkozására van vásárolt hivatalos könyvelőprogamunk. Úgy gondoltuk, hogy megosztanánk a teendőket a továbbiakban két katás egyéni vállalkozás között. A férjem egyéni vállakozása végezné az adminisztratív teendőket (számlaválogatás stb.), az én egyéni vállalkozásom pedig a tényleges könyvelési, számfejtési munkát. A számlázás természetesen két külön számlázó progammal menne. Könyvelőprogram kapcsán vetődött fel, hogy mivel az jelenleg a férjem egyéni vállakozására került megvásárlásra, annak érdekében, hogy ne kelljen átíratni, Ön szerint lehetséges-e az ilyen jellegű szívességi programhasználat? Válaszát előre is köszönöm!

Kontírozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli bizonylatokon feltüntetendő kontírozási tételekkel kapcsolatosan lenne gyakorlati kérdésem. Egy korábbi válaszban azt olvastam, hogy már nem kötelező kézzel ráírni, elegendő, ha a könyvelő program által használt "kód" kerül csak rögzítésre. Ez esetben ez azt jelenti, hogy a programból tudok egy olyan listát nyomtatni, melyből látható, hogy mely kódhoz, pontosan milyen kontírtételek (főkönyvi számlák) tartoznak? A bankkivonatokon ez nem igazán megoldott, ott kézi rögzítés kötelező? A könyvviteli nyilvántartásban szereplő sorszámokat sem kell rávezetni a bizonylatokra például a bejövő számláknál a vállalkozás által meghatározott intervallum B2015001-? Köszönettel.

Pénztárbizonylat kiállítása kinek a feladata? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésem lenne: a minap a mérlegképes továbbképzésen hallottam, hogy pénztárbizonylatot nem állíthat ki a könyvelő programja, csak az ügyvezető. Egyébként a könyvelő megbírságolható. És mi a helyzet a pénztárjelentéssel? Nekem egy olyan programom van, hogy pénztárjelentést is ki tud állítani. Az lehetséges, hogy az ügyvezető kiállítja a pénztárbizonylatot, a program által kiállított pénztárjelentést pedig a könyvelő programja? Előre is köszönöm a válaszukat.

Így kell feltüntetni a számlákon a könyvelés módját Cikk

Hogyan kell a könyvelési programban a kontírkódokat rögzíteni – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, adó- és számviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close