181 találat a(z) költségvetési csalás cimkére

Elutasította az Uberrel kapcsolatos feljelentést a NAV Cikk

Bűncselekmény hiányában elutasította az Uber-ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – közölte a NAV az MTI érdeklődésére szombaton.

Fiktív számlák ötszázmillióról, boltosok buktak meg Cikk

Vádat emelt egy pécsi székhelyű cég vezetői ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt a Baranya Megyei Főügyészség – közölte a vádhatóság pénteken az MTI-vel.

Eltaktikázták magukat a csempészek – mit rejt a reptéren felejtett poggyász? Cikk

Mintegy 7700 doboz csempészcigarettát foglaltak le a pénzügyőrök a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren két Dubajból érkező utastól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-vel.

Politikai bosszút sejt a csalási vád mögött a polgármester Cikk

Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, sikkasztás és okirat-hamisítás miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy dél-baranyai falu polgármestere ellen – közölte a Baranya Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Nőtt a költségvetési csalások aránya, még mindig kicsi a megtérülés a büntetőeljárásban Cikk

Az esetek 95,85 százalékában költségvetési csalás miatt indított büntetőeljárást tavaly a NAV Bűnügyi Főigazgatósága, a maradékban például szerzői joggal, orgazdasággal, csődbűncselekménnyel kapcsolatos eljárások szerepelnek.

Jogszerűnek tűnő áfacsalás bukott nagyot Cikk

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói országos akció keretében számolták fel azt a cégcsoportot, amelynek tagjai betegközvetítő tevékenységgel 140 millió forint áfát csaltak el. Az elkövetők térítéses betegellátásra toboroztak pácienseket főként a volt szovjet utódállamokból. A költségvetésnek okozott kár már az akció napján megtérült – áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Fantomok az iskolában Cikk

Nem létező diákok után vett fel támogatást egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskola, amely jogosulatlanul több mint 30 millió forintot igényelt – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

300 botlás egy tánciskolában nem tetszik a NAV-nak Cikk

Háromszáz diák nem volt a táncrendben, a tánciskola mégis állami támogatást vett fel a nevükben – derül ki a NAV közleményéből.

Költségvetési csalással vádolják a volt tévéelnököt Cikk

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Magyar Televízió Zrt. egykori elnöke, majd stratégiatervezési és kommunikációs igazgatója ellen – közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész szombaton.

Röntgen mutatta meg a csempészett cigarettát Cikk

Röntgenkészülék mutatta ki az ukrán hűtőkamionban elrejtett, 39 millió forint értékű csempészett cigarettát a záhonyi határállomáson − közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyi igazgatóságának sajtóreferense.

Vád az áfacsaló képviselő ellen Cikk

Vádat emelt egy pécsi önkormányzati képviselő ellen a Pécsi Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt – tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Vád alatt az adócsaló bűnszervezet Cikk

Vádat emeltek a több mint ötmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó országos bűnszervezet tagjai ellen, a költségvetési csalás mellett a vádpontok között szerepel pénzmosás, bűnszervezetben való részvétel, közokirat- és magánokirat-hamisítás is – közölte a Heves Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

24 embert költségvetési csalással vádolnak Cikk

Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Győri Járási Ügyészség vádat emelt huszonnégy ember ellen, akik összesen 56 millió 700 ezer forint vagyoni kárt okoztak az állami költségvetésnek – tájékoztatta a megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Áfacsalás klasszikus módszerrel – dutyi lesz a vége Cikk

Több mint négyszáz millió forint kárt okozott az a betonacél szereléssel és értékesítéssel foglalkozó nógrádi bűnszervezet, amelynek tagjait a múlt héten lebuktatták a NAV pénzügyi nyomozói. Tizenhárom gyanúsítottat hallgattak ki és százmillió forint értékben zárolták az elkövetők vagyonát.

Adóbűncselekmények: élen a költségvetési csalás és a csődbüntett Cikk

A Bűnügyi Főigazgatóság és az irányítása alatt álló nyomozó szervek 2014. évben 10 048 ismertté vált bűncselekmény gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, ami 19,2 százalékkal kevesebb, mint a 2013. évi adat (12 440 bűncselekmény) – közölte a NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó alapjának megállapítása

Szipszer Tamás

adószakértő

Mit jelent?

Szipszer Tamás

adószakértő

Bérelt ingatlan megvétele

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink