12 találat a(z) kölcsönzött munkavállaló cimkére

Kölcsönzött munkavállalók: min spórolhat, min nem a bérbevevő? Cikk

A munkaerő-kölcsönzés, mint szolgáltatás egyik előnye a kölcsönvevő részére, hogy költséghatékony megoldást kaphat. A kérdés, meddig nyújtózhat ezzel a takaróval, meddig lehet a költségeket megnyirbálni?

Várandós kölcsönzött munkavállaló védettsége és jogai Cikk

A munkaerő-kölcsönzés atipikus foglalkoztatási forma, emiatt sokan nincsenek tisztában azokkal a jogokkal, amelyek bizonyos esetekben megilletik őket. Ilyen eset lehet például a várandósság, amely során nem árt ébernek lenni, mit lép a kölcsönvevő, illetve a kölcsönbeadó a várandósság bejelentése után.

Mennyire kiszolgáltatott a kölcsönzött munkavállalói státusz? Cikk

A munkaerő-kölcsönzés keretein belül foglalkoztatottakra nem minden esetben ugyanazok az előírások vonatkoznak, mint a hagyományos, nem atipikus keretek között dolgozó munkavállalókra, és a jogszabályokat ismerve kijelenthető, hogy sok esetben hátrányosabb helyzetben vannak a kölcsönzés keretében dolgozók. Különösen igaz ez a munkaviszony megszüntetésének feltételeire, valamint a megszüntetéskori járandóságokra. Ezt mutatjuk be most részletesen.

Kölcsönzött munkavállalónak nyújtott juttatás Cikk

Hogyan kell kezelni a kölcsönzött munkavállalóknak nyújtott juttatásokat? A kölcsönző cég vonja le a bérükből az adókat és járulékokat? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Kölcsönzött munkavállalónak nyújtott juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál több kölcsönzött munkavállaló is dolgozik, akik ugyanolyan juttatásokban részesülnek, mint a saját munkavállalóink. A juttatások között vannak, amelyek egyes meghatározott juttatásként adóznak, és vannak olyanok, amelyek bérként. Ezeket hogyan kell kezelni? Ki kellene számlázni ennek a költségét a kölcsönző cégnek? A kölcsönző cég vonja le a béréből a juttatás miatti adókat és járulékokat? Ha személyi jellegű egyéb kifizetésként vannak könyvelve, akkor taoalapot növelni kell vele (mivel nem a saját munkavállalónkkal kapcsolatos a költség)? Válaszukat előre is köszönöm.

Kölcsönzött munkavállalók – egyre nagyobb kör érintett Cikk

A legutóbbi kötelező adatszolgáltatás szerint ma Magyarországon több mint 800 munkaerő-kölcsönző cég működik és több mint 150 000 fő munkavállaló dolgozott hosszabb-rövidebb ideig kölcsönzött munkavállalóként. Ez a 2017-es adat több mint 30 százalékkal magasabb, mint az előző évben, és várhatóan a 2018-as év statisztikái is hasonlóak lesznek. Egyre többen dolgoznak tehát kölcsönzötti státuszban az országban.

Kölcsönzött dolgozó átvétele Kérdés

Kedves Szakértő! Felmerült egy olyan kérdés a kölcsönzött dolgozók átvételével kapcsolatban, hogy köthetünk-e ki újra próbaidőt, ha már lejárt a cégünk által alkalmazott három hónapos próbaidő. Ez olyan dolgozók esetében is kérdés, akiket egy év után veszünk át, már régen lejárt a próbaidő. Ilyen esetben is alkalmazható újra a próbaidő? Előre is köszönöm!

Munka gyed mellett kölcsönzött munkavállalóként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 2019 márciusáig még gyedet kap, de jelezte, hogy szeretne újra munkába állni a kölcsönvevőnél. Kölcsönvevő partnerünk nem tudja biztosítani számára a régi munkakörét, és egyéb, számára megfelelő munkalehetőséget sem tudunk felajánlani. Közben a hölgy jelezte felénk, hogy ismét gyermeket vár, ennek ellenére is munkába szeretne állni. Ebben az esetben milyen kötelezettségeink vannak? Köteles visszavenni őt a kölcsönvevő cég? Köszönettel, Horváth Ágota Humán Centrum Kft.

Juttatások kölcsönzött munkavállalóknak Cikk

A kölcsönzött munkavállaló a kölcsönbeadó vállalkozással áll munkaviszonyban, de a kikölcsönzés időszakában a kölcsönvevő irányítása alatt végez többnyire ugyanolyan munkát, mint a cég saját dolgozója.

Szochokedvezmény visszafoglalkoztatás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pályakezdő munkavállaló adott időponttól határozott idejű munkaszerződéssel dolgozott egy cégnél. A szerződés lejárta után fizikailag maradt a társaságnál, de kölcsönző cégen keresztül foglalkoztatták, majd pár hónap után felvette határozatlan idejű munkaviszonyba ugyanez a cég. Azt szeretném megtudni, hogy a NAV-os 180 napos igazolás alapján, melyet kikértek a legelső határozott idejű munkaszerződés létesítésekor, a határozatlan idejű munkaszerződés kötésekor, felhasználható-e? Hiszen fizikailag mindig ugyanannál a cégnél dolgozott, csak egy átmeneti időszakban kölcsönözve volt a munkavállaló. Ha újat kérnék, már nem biztos, hogy kiadnák. Szíves válaszát előre is köszönöm.

Kölcsönzött munkavállaló? Jár az egyenlő bánásmód Cikk

A munkaerő-kölcsönzés alatt a munkavállaló számára biztosítani kell a kölcsönvevővel munkaviszonyban álló dolgozókra irányadó alapvető munka- és foglalkoztatási feltételeket. A kölcsönvevő kollektív szerződésében szabályozott egyes jogosultságok, kötelezettségek akkor vonatkoztathatók a kölcsönbeadónak munkaerő-kölcsönzés céljából kölcsönbe adott munkavállalójára, ha a kölcsönbeadó és munkavállalója közti munkaszerződés erre kiterjed – mondta ki ítéletében a Kúria.

Munkaerő-kölcsönzés és rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy megváltozott munkaképességű munkavállaló munkaerő-kölcsönző cégen keresztül dolgozik egy cégben, napi 4 órában, de a cég is felvenné saját állományba. Lehetséges a foglalkoztatás így? És, ha a rehabilitációs hozzájárulásnál a munkaerő-kölcsönző cég figyelembe veszi, a cég – ahová saját állományba bekerül (ha lehetséges) – szintén figyelembe veheti? Köszönettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi dolgozók egyszeri rendkívüli juttatása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Adómentes temetési segély

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kiskereskedelmi adó

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close