41 találat a(z) készpénzes fizetés cimkére

Így fizetnek járványidőben a magyarok Cikk

Csökkent a lakossági készpénzfelvétel a magyarországi pénzintézeteknél a járvány újabb, idei hullámában, sokkal inkább a digitális felületek használata emelkedett, miközben tavaly ilyenkor kiugró volt a készpénzfelvétel – ez derült ki a bankok adataiból, amit az MTI érdeklődésére közöltek.

Pénztárgépen készpénz és bankkkártyás bevétel Kérdés

Engedmény készpénzes fizetés esetén Kérdés

Fogorvos nyugtaadása Kérdés

Az áfatörvény 165. par. (1). bek b) pontja szerint a fogászati szolgáltatás 2020. július 1-jével kikerült a számlaadási kötelezettség alól mentesültek köréből. Tehát ettől az időponttól a fogorvos köteles számlát adni. Ugyanezen paragrafus b) pontja továbbra is megengedi a számla alóli mentesülést a készpénzzel stb. történő fizetés esetén, és ha a szolgáltatást igénybe vevő számlát nem kér. Nos, ha a fogorvos kihúzza a páciens fogát, a páciens készpénzzel, kártyával kifizeti a szolgáltatást és nem kér számlát, továbbra is kiállíthatok részére nyugtát álláspontom szerint. Természetesen figyelemmel a (3) bek.b) pontjára.

Bér és egyéb juttatás kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2020.01.01-től érvényben lévő bér kifizetéssel kapcsolatban szeretném kérdezni, ha adott egy cég, ahol a létszám több 5 főnél, ott a bér kötelezően utalással kell teljesíteni a munkavállalók felé? Valamint ha utazási költségtérítés is fizetnek, üzemanyag megtakarítást, és fuvarozó cég esetén napidíjakat, azokat is utalással kötelező teljesíteni vagy esetleg az maradhat a készpénzes fizetéssel? Köszönettel: Ernest&Algernon Kft.

Pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy tisztítószereket és takarítási eszközöket forgalmazó nagykereskedés a raktárában (nincs egyéb kisker üzlete) készpénzben is kiszolgál vevőket, egyéni vásárlókat. Kérdésünk, hogy a készpénzes vásárláshoz kapcsolódóan kötelező-e a pénztárgép-használat, amennyiben minden készpénzes értékesítésről is készül számla, mely természetesen megjelenik a pénztárban is. A használt szoftver tartalmazza a bolti kiskereskedelmi modult melyet az ilyen jellegű értékesítéseknél használnak. Segítségüket előre is köszönöm

Magyarországon a fizetési forgalom kétharmada készpénzben bonyolódik Cikk

A Pénzügyminisztérium (PM) minden készpénzmentes megoldást támogat, ugyanis a gazdaság fehérítésében fontos szerepe van a készpénzhasználat visszaszorításának, hiszen a fizetési forgalom kétharmada készpénzben bonyolódik – mondta a PM pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön, a Sziget Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Indokok, amiért sokan készpénzzel fizetnek Cikk

A magyarok közel fele megszokásból fizet készpénzzel, miközben a háztartások többségének van bankkártyája, és ismerik a bankkártyás fizetést – ez derült ki az elektronikus fizetési szokásokról készült országos, reprezentatív kutatásból.

Készpénzes fizetés-e a bankszámlára történő készpénzbefizetés? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha például a helyi adót a vállalkozás kasszájából kiadott készpénzzel az önkormányzat részére bankfiókban fizetem be (költségtakarékosság miatt), akkor mi a helyzet? Értelmezésem szerint ez a cégünk részéről készpénzes kifizetés, mert a cég bankszámláján a kifizetés nem jelenik meg. Takács Tibor ügyvezető Két Tibor Kft. Barcs

Készpénzes fizetés-e a bankszámlára történő készpénzbefizetés? Cikk

Készpénzes fizetésnek számít, ha a vállalkozó úgy egyenlíti ki partnere számláját, hogy személyesen bemegy annak számlavezető bankjába, s ott készpénzt fizet be a partner bankszámlájára? Beleszámít ez a készpénzfizetési korlátba? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Készpénzes kifizetés a banki befizetés? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a vállalkozó úgy egyenlíti ki egyik partnere számláját, hogy személyesen bemegy a partner számlavezető bankjába, s ott fizet készpénzben a partner bankszámlájára, az készpénzes kiegyenlítésnek számít? A készpénzfizetési korlátba beleszámít? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Csomagpont Kérdés

Tisztelt Cím! Az alábbi témában szeretném kérni állásfoglalásukat. Egy ügyfelem internetes, csomagküldő kiskereskedelemmel foglalkozik. Szeretne az ország több városában csomagátvételi pontokat kialakítani. Ezt azonban úgy oldaná meg, hogy szerződést kötne más kiskereskedelmi cégekkel, akik az adott árut átadják készpénz vagy bankkártyás fizetés ellenében a vásárlóknak. Természetesen az áru eladásáról szóló számla már a csomagban van. A bizonylatolás gyakorlati megoldásában szeretnék segítséget kérni. Kérdéseim a következők lennének: 1. Amennyiben készpénzzel fizet a vásárló. A csomag ellenértékeként a csomagot átadó cég milyen bizonylatot állít ki? Elegendő lehet egy átvételi elismervény? 2. Az így átvett pénzeket külön kezeli a csomagot átadó cég, hiszen ez nem az ő bevétele. Ezt majd tovább kell utalja az eladó cég felé. Az utaláshoz elegendő egy olyan analitika, melyből kiderül a vevő neve, számla összege és számla száma, készpénz átvétel időpontja? 3. Amennyiben bankkártyával fizetne a vásárló, elegendő az összeget csak a banki terminálba ütni? A pénztárgépbe nem kell, hiszen ez nem a csomagot átadó bevétele? (Részletes analitika elkészítésével különítené el a saját bankkártyás bevételektől ezeket a bevételeket.) Pécs, 2019. június 17. Tisztelettel: Hering Henrietta

A magyar online vásárlók zöme készpénzben szeret fizetni Cikk

Még mindig a készpénz a legnépszerűbb fizetési eszköz a magyar online vásárlók körében, 84 százalékuk leginkább utánvéttel, készpénzben szeret fizetni annak ellenére, hogy a webáruházak átlagosan négyféle fizetési lehetőséget kínálnak – derül ki a GKI Digital és az Árukereső mintegy 3200 webáruház bevonásával készült közös felméréséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

"Elkésett" közösségen belüli számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Egy kft.-nél 2018. márciustól több hónapban is előfordultak közösségen belüli partnertől termékvásárlások. A számlákat az ügyvezető fizette ki készpénzben, de a cég könyvelési anyagába nem adta le, most szeretnénk ezt rendezni. Egyrészt: Az áfabevallásokat és az A60-as bevallásokat kell önellenőrizni. Például a márciusi beszerzés utáni áfa a fizetendő és levonható oldalra is beállítható a márciusi áfabevallás önellenőrzésekor ? Másrészt: A kft. pénztárából most kerül kifizetésre a számlák összege az ügyvezető részére. Ez így rendben lesz ? Köszönöm válaszát !

Készpénzes online számla 100 ezer forint áfatartalommal és a pénztárgéphasználat Kérdés

Számítógépes számlázóprogrammal kiállított készpénzes számla összegét be kell ütni a pénztárgépbe is. Most, július 1-e után nemcsak a pénztárgép jelenti az összes készpénzes vásárlás értékét a NAV felé, hanem a 100 ezer forint áfatartalom feletti számlák esetében az online számlázó program is. Nem jár ez kétszeres adóvonzattal, vagy van megoldás rá, esetleg ezeket a tételeket nem kell a pénztárgépbe beütni? Lehetséges az, hogy ha minden tételről az online számlázóprogram segítségével állítok ki számlát, és engedélyezem, hogy az összes számlát beküldje a NAV-nak, akkor nem kötelező a pénztárgéphasználat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close