158 találat a(z) készpénz cimkére

Pótbefizetés bt.? Kérdés

Házipénztár: lehetőségek, korlátok és veszélyek Cikk

Havi szinten mennyi lehet maximálisan a pénztár készpénzforgalma? Olvasói kérdésre Sinka Júlia okleveles adószakértő válaszolt.

Korlátozzák a készpénzkifizetést Romániában Cikk

Májustól a magánszemélyek készpénzkifizetéseinél is korlátozást vezetnek be Romániában – közölte pénteken a román sajtó.

Készpénz fizetési korlát Art. 38§ (3b) Kérdés

Készpénzes vásárlásoknál kell-e azonosító adat? Cikk

Ha a vállalkozásnak nincs önálló pénztárosa, a készpénzes vásárlásoknál szerepelnie kell-e a számlán a vásárlásokat lebonyolító személy azonosító adatait? Olvasónk kérdésére Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Magyarázkodhat a revizornak, ha bakizik a pénztárgéppel Cikk

A pénztárgépek használatánál gyakran okoz gondot, hogy miként kell eljárni, ha valaki egy tételt többféle módon – bankkártyával, utalvánnyal, készpénzzel – egyenlít ki. Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

Alapítvány Kérdés

Itt a válasz: ennyi pénz lehet egy alapítvány kasszájában Cikk

Mennyi pénz lehet egy alapítvány pénztárában, s adhat-e kölcsönt? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné, okleveles adószakértő és okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Úszik a készpénzben a lakosság Cikk

A második Orbán-kormány alatt a másfélszeresére, 3300 milliárd forint körüli rekordszintre nőtt a lakosságnál lévő készpénz, miközben biztonsági és praktikus okokból világszerte hódítnak a készpénz-helyettesítő eszközök – írja a legfrissebb HVG.

Kérhető-e készpénzben a munkabér? Cikk

A részben ingyenes banki automatás készpénzfelvétel ellenére (vagy éppen annak következtében) folyamatosan nőnek a banki tranzakcióik költségei. Ez a tapasztalat is vezérelhette olvasónkat, aki azt tudakolta az Adózónától: kérhető-e a versenyszférában készpénzben a munkabér? Kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária szakértőnk válaszolt.

Munkabér-kifizetés Kérdés

Készpénzfizetés korlátozása Kérdés

A bevételi bizonylat kötelező? Kérdés

Készpénz fizetési korlát Kérdés

Beszállító kifizetése Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elbirtoklás: illeték

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X