44 találat a(z) kérdés-válasz cimkére

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 8. rész: szochokedvezmények és járulékfizetés Cikk

A társadalombiztosítási kifizető által igénybe vehető szociálishozzájárulásiadó-kedvezmények igénybevétele érinti-e a járulékfizetési kötelezettséget? Mit mond a Szocho tv. és a Tbj. ezzel kapcsolatban?

Az Adózóna válaszol: az adótartozás elévülése Cikk

Mi a különbség az adótartozás elévülése és más egyéb tartozás elévülése között? Mikor kezdődik újra az elévülés? Mit jelent az, hogy nyugszik az elévülés? Mit érdemes tudni a végrehajtás megszüntetéséről, a fizetési kedvezményekről? Dr. Szeiler Nikolett ügyvédet hallhatják.

Az Adózóna válaszol: bérbeadásból származó jövedelem Cikk

Az ingatlan-bérbeadás költségeit mikor kell tényleges bevételként figyelembe venni és mikor nem? Vajon a kaució bevételnek minősül? Mit mond az Szja tv. a bevétel keletkezésének időpontjáról? Külföldön bérelt ingatlan költségét el lehet-e számolni a Magyarországon bérbeadott ingatlan költségeivel szemben? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kényszertörlési eljárás új szabályai Cikk

Kiket tiltanak el kényszertörlési eljárás során? Hogyan és meddig lehet a kényszertörlésből visszajönni? A cégtörvény két új fontos szabályát dr. Szeiler Nikolett ügyvéd ismerteti.

Az Adózóna válaszol: ha a munkavállaló külföldről szeretne dolgozni Cikk

Mit tehet a munkáltató, ha dolgozója külföldről szeretne dolgozni? Milyen adózási kérdésekkel szembesül a munkáltató és a munkavállaló ebben az esetben? Megváltozik-e a magánszemély adóilletősége, ha tartósan külföldön dolgozik? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: mikor felel az ügyvezető a magánvagyonával? Cikk

Milyen esetekben felel egy korlátolt felelősségű társaság ügyvezetője a magánvagyonával? A mögöttes felelősség szabályait speciális jogesetekkel dr. Szeiler Nikolett ügyvéd járja körül.

Az Adózóna válaszol: cégautó – költség vagy juttatás? Cikk

Mit jelent a magáncélú használatra történő juttatás? Adhat-e adómentes juttatásként például közösségi autót a munkáltató dolgozója részére? Mit mond a jogszabály a cégautót juttató társaság adófizetési kötelezettségéről? Mit érdemes tudni a parkolás elszámolásáról? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: végelszámolás – számviteli és adózási kérdések Cikk

A végelszámolás célját, az egyszerűsített végelszámolás lehetőségét és előnyeit, sikeres lezárásának feltételeit, a végelszámolás befejezésekor felosztható vagyon részét képező tárgyi eszközök sorsáról történő rendelkezés, valamint a végelszámoláskor fennálló kötelezettségek kezelésének jogszabályi előírásait – konkrét példák szemléltetésével – Kis Gábor, a Finacont Kft. adó- és számviteli partnere ismerteti.

Az Adózóna válaszol: az adóregisztráció új szabályai Cikk

Mit mond az adózás rendjéről szóló törvény (Art.) az ügyvezetői, tagi eltiltásról? Kik lehetnek az akadályhordozók az Art. értelmében? Kik lehetnek azok a magánszemélyek, akik cégbejegyzés, illetve változásbejegyzés esetén érintettek lehetnek az adóhatóság vizsgálata során? Dr. Szeiler Nikolett ügyvédet hallhatják.

Az Adózóna válaszol: külföldi befektetések bevallása Cikk

Közeleg az szja-bevallás határideje. Érdemes átgondolni, milyen külföldről származó jövedelemben részesülünk magánszemélyként. Melyek azok a külföldi befektetésekből származó jövedelmek, amelyeknél külön érdemes odafigyelni a helyes bevallásra? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: számlák kontírozása Cikk

Mi minősül elektronikus számlának, miben különbözik ettől a távnyomtatású bizonylat? Mit mond a jogszabály a számlák nyilvántartásáról, kontírozásáról az egyes számlatípusok esetén? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: új felszámolási szabályok Cikk

Mekkora tartozástól indítható felszámolás? Mennyibe kerül a felszámolás elindítása? Hogyan lesz a kényszertörlésből felszámolás? Hitelezőként mit tehetünk egy felszámolás során? Dr. Szeiler Nikolett ügyvédet hallhatják.

Az Adózóna válaszol: kedvezményezett rezsi bérbeadáskor Cikk

Saját lakás bérbeadása esetén alkalmazhatja-e a bérbeadó a kedvezményezett rezsi elszámolását a villamos energia és a gáz tekintetében, és ha igen, milyen esetekben, milyen módon? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a vámeljárás helye és időpontja Cikk

Milyen rugalmassággal lehet megválasztani a vámkezelés helyét időben és térben a vámjogszabályok figyelembevételével? Tüske Zsuzsanna vámszakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: SZÉP-kártya-juttatás arányosítása Cikk

2022. év végén napvilágot láttak a SZÉP-kártyával kapcsolatos – kormányrendeletbe foglalt – változtatások. Mit jelent az arányosítás? Mire érdemes odafigyelnie a munkáltatónak adózási szempontból? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban tőkeemelés illetékkérdése

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3