63 találat a(z) kérdés-válasz cimkére

Az Adózóna válaszol: civil szervezet megszűnésének esetei Cikk

Milyen szabályokat érdemes szem előtt tartani a civil és nonprofit szervezetek, egyesületek megszűnésénél? Milyen fő előírásokra érdemes figyelni a civil szervezet végelszámolása vagy egyszerűsített törlési eljárása esetében? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalanyiság megszűnésének esetei Cikk

Hogyan érhet véget a kivaalanyiság? Melyek azok az esetek, amelyeket a törvény erejénél fogva, és melyek azok, amelyeket saját döntés alapján definiálhatunk? Milyen esetekben bírságolhat az adóhatóság? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: adótervezés külföldről származó jövedelem esetén Cikk

Megteheti-e a magánszemély, hogy külföldről származó jövedelmét egy másik országban adózza le? Milyen fő elveket kell figyelembe vennie az adótervezés során? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalanyiság választásának feltételei Cikk

Ki és milyen feltételekkel választhatja a kivaalanyiságot? Milyen jogszabályi előírásokat, részletszabályokat érdemes figyelembe venni? Visszavonható-e a kivaalanyiság iránti kérelem? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: vállalkozások nyereségének adózása Cikk

Mit mond a Tao tv. az adóügyi illetőségről? Milyen esetekben beszélhetünk adómentesítésről vagy adóbeszámításról a kettős adóztatást elkerülő egyezmények, módszerek szempontjából? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: társasházak számviteli sajátosságai Cikk

Milyen beszámolókészítési és könyvvezetési sajátosságokat ír elő a társasházaknak a 479/2016. kormányrendelet? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: magánszemély külföldi jövedelmének adózása Cikk

Milyen fő feltételeket, szabályokat kell szem előtt tartania a magánszemélynek a külföldről szerzett jövedelem adózásánál (munkabér, önálló tevékenység jövedelme, osztalék, kamat stb.)? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: társasházak adózási sajátosságai Cikk

A társasház sajátos jogalanyiságát figyelembe véve érdemes áttekinteni, milyen jogszabályok érvényesek és milyen fő szabályokat érdemes szem előtt tartani a társasházközösség adófizetési kötelezettségének meghatározása során. Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: adóügyi illetőség az Szja tv. szempontjából Cikk

Milyen szerepet töltenek be és milyen fő rendezőelvek mentén a nemzetközi modellegyezmények a kettős adóztatás elkerülésében? Miért fontos a létérdek központja mint alapfogalom megismerése a magánszemély szempontjából? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: miként kerül megállapításra a nyugellátás? Cikk

Hogyan befolyásolja a szolgálati idő és a kereset a nyugellátás összegét? Mit tehet a minimálbéres egyéni vállalkozó vagy a kisadózó, hogy nyugdíja megfelelő mértékű legyen? Mitől függ az öregségi nyugdíj összege? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a nemzetközi adózás alapelvei Cikk

A nemzetközi adózás alapelveiről, mechanizmusairól, a modellegyezmények kettős adóztatás elkerülésében betöltött szerepéről Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: vadon gyűjtött termékek értékesítésének speciális szabályai Cikk

Milyen adófizetési és bevallási kötelezettsége van a magánszemélynek, illetve a felvásárlónak a vadon gyűjtött termékek felvásárlónak történő értékesítése során? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kiegészítő tevékenység fogalma Cikk

Kit tekinthetünk kiegészítő tevékenységet folytatónak a Tbj. szerint? Ki minősül saját jogú nyugdíjasnak? Mi történik akkor, ha szünetel a nyugellátás? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: ingatlan-bérbeadás – mire figyeljen a magánszemély? Cikk

Milyen adófizetési és bejelentési kötelezettségei vannak az ingatlan magánszemély bérbeadójának, illetve bérlőjének a bérleti díj, rezsiköltség, közös költség után? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: ki minősül társas vállalkozónak a Tbj. szerint? Cikk

Mikor tekinthető társas vállalkozónak egy társas vállalkozás tagja? Mit mond ebben a kérdésben a Tbj.? Mit érdemes szem előtt tartani a gyakorlatban az egyes jogviszonyok esetében? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink