7 találat a(z) kárenyhítési hozzájárulás cimkére

A kárenyhítési alapba befizetett hozzájárulásból kapott támogatás Cikk

A kárenyhítő juttatás adóügyi megítélésével kapcsolatosan fontos tudni, hogy 2021-től az őstermelői tevékenységgel kapcsolatos támogatásnak minősül e támogatás is, és emiatt nem kell bevételként figyelembe vennie az őstermelőnek.

Közeleg a kárenyhítési hozzájárulás befizetési határideje Cikk

Az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak 2021. szeptember 15-éig beérkezően kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást. A fenti határidő a hozzájárulás Magyar Államkincstár számlájára történő beérkezésének a határideje, nem az összeg feladásának vagy a befizetés kezdeményezésének az időpontja – közölte honlapján az agrártárca.

Kárenyhítési hozzájárulás Kérdés

Agrártermelők, figyelem! Most kell fizetni a kárenyhítési hozzájárulást! Cikk

A mezőgazdasági termelőknek meghatározott nagyságú termőföld esetén – a mezőgazdasági káresemények miatti károk kezelése céljából – kockázatközösséget kell alkotniuk, és kárenyhítési hozzájárulást kell fizetniük, a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló törvény szerint. A fizetési határidő szeptember 15. A törvényben meghatározott esetekben önként is be lehet lépni a kockázatközösség tagjai közé.

A termelők kárenyhítési hozzájárulásainak szeptember 15-éig meg kell érkezniük a Kincstár számlájára Cikk

Az agrárkár-enyhítési rendszerben tagsággal rendelkező termelőknek 2018. szeptember 15-éig kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást a Magyar Államkincstár által megjelölt bankszámlára – írja honlapján az Agrárminisztérium.

Ezért fontos a kárenyhítési hozzájárulás befizetése határidőre Cikk

Azoknak a termelőknek, akik az agrárkár-enyhítési rendszerben tagsággal rendelkeznek, hogy 2017. szeptember 15-éig kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást a Magyar Államkincstár (MÁK) által megjelölt számlára – hívja fel a figyelmet az FM.

Kárenyhítési hozzájárulás: itt az idő, fizetni kell, különben sokat veszthet Cikk

Az agrárkár-enyhítési rendszerben tag termelőknek 2016. szeptember 15-éig beérkezően kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által megjelölt számlára – hívja fel a figyelmet a Földművelődésügyi Minisztérium (FM).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdaság kiadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Kapott támogatás egyéni vállalkozónál

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelők iparűzési adója

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs