147 találat a(z) juttatás cimkére

Dolgozók iskolában: szja-vonzatok Cikk

A jelenleg hatályos szabályok eltérően rendelkeznek az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli képzés adókötelezettségéről: az iskolarendszerű képzés esetében a juttatás 2019-től – munkavállalóknál – bérjövedelemként vált adókötelessé, míg az iskolarendszeren kívüli képzés költségeinek átvállalása révén a törvényben meghatározott feltételek fennállásakor nem keletkezik a jövedelem megállapításánál figyelembe veendő bevétel. 2019 előtt a munkáltatónak kellett a közterheket megfizetnie a képzéssel kapcsolatos kiadások után.

Bruttó 500 ezer forint egyszeri juttatást kap 10 ezer pedagógus Cikk

Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be az emberi erőforrások minisztere az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán közzétett videóban, az Életközelben című sorozat legújabb részében.

Üzleti titok, hogy kinek, mennyi a munkabére? Cikk

Kollégák között kényes kérdés a munkabér összege. Vagy tiltja a munkaszerződés, hogy ezt megosszuk egymással vagy egyszerűen csak nem kívánjuk a kollégánk orrára kötni. A megítélés munkakörönként is eltérő, ráadásul minél magasabb pozícióban dolgozik a munkavállaló, annál nagyobb titok övezi a munkabérét. A pólus másik oldalán álló munkáltatónak ugyanakkor nem mindegy, hogy titokban marad-e a munkabér, mivel a nyilvánosságra hozatal bérfeszültséget kelthet, illetve a jogos gazdasági érdeke is sérülhet. Hogyan rendelkezik a törvény?

Juttatások megbízási jogviszonyban Kérdés

Katás vállalkozónak adott 500 ezer Ft Kérdés

Diák foglalkoztatáshoz SZÉP-kártya juttatása Kérdés

Egészségügyi dolgozók rendkívüli juttatásának adózása Kérdés

Július 1-jével kapják meg 500 ezer forintos juttatásukat az egészségügyi dolgozók Cikk

Július 1-jével kapják meg bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásukat az egészségügyi dolgozók – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Jogosítvány finanszírozásának adózása Kérdés

Alapítványi juttatás Kérdés

Védőeszközök juttatása vírusveszély ellen Cikk

A korlátozások lazítása mellett elhúzódó járványveszély közepette fontos szerepe van a személyes védekezésnek, ám az ezzel járó kiadásokat sokan nem tudják vállalni. Kérdés, milyen adózási következményei vannak, ha a magánszemély helyett a munkáltató (foglalkoztató) viseli a költségeket.

Kórházi biztosítás koronavírus fertőzés esetére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 10 hónapos biztosítást kötne a dolgozói részére, amely arra az esetre nyújt segítséget, ha konkrétan koronavírus fertőzés miatt kiesnének a munkából, (kórházban töltött napokra járó pénz, bébi-szitterre, egyéb segítségre felhasználható egyszeri összeg stb.). A kérdésem az lenne, hogy ez a fajta biztosítás milyen juttatásnak minősül, melyik felet és mi terheli adózási szempontól a megkötött biztosítás után? Segítségét köszönöm!

Sportkártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. néhány dolgozójának (akik igényelték) névre szóló, havi 12 belépésre jogosító sportkártyát juttat térítésmentesen. A sportkartya.hu-nál kötjük a szerződést, és havi bruttó 10 033 Ft-ot fizetünk személyenként. A belépés a megadott létesítményekben edzést, sportolási lehetőséget biztosít. Kérdésem az, hogy milyen juttatás körébe tartozik, a dolgozó és a munkáltató hogyan adózik a kifizetett összeg alapján? Köszönettel: Mezeiné Vachaja Szilvia

Óvodai számla cég névre Kérdés

Jó napot! A kérdésem csak annyi lenne, hogy egy adómentes juttatást (például: óvodai költség) ki lehet-e hagyni a dolgozó vagy tag bérszámfejtő lapjáról, ha a cég a nevére szóló számlát rögtön beutalja az óvodának, vagy a kifizetőnek eleve csak a dolgozó felé lenne szabad ilyen költséget téríteni? Köszönöm a segítséget!

Jótanácsok munkáltatóknak 2020-ra Cikk

2020-ra nem változtak a cafeteriában szokásos juttatásokra vonatkozó adószabályok, így ott, ahol már bevált rendszer működik, nem kell módosítani a szabályzatot. Azonban érdemes lehet növelni a juttatási keretet, bővíteni a választható elemek körét, illetve ahol még nincs, bevezetni a cafeteriarendszert. Sőt, az egyes juttatásokat cafeteria nélkül vagy azon kívül is lehet adni. Cikkünk a dolgozói juttatások lehetőségére, adózására hívja fel a figyelmet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elveszett nyomdai számla

Bunna Erika

adótanácsadó

Őstermelő szochója

Lepsényi Mária

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close