70 találat a(z) jogosultsági idő cimkére

Özvegyi nyugdíj: ki jogosult rá, és milyen feltételek teljesülése esetén? Cikk

A hatályos társadalombiztosítási szabályok szerint özvegyi nyugdíjra az elhunyt jogszerző házastársa, a bejegyzett élettársa, az elvált házastársa, és az élettársa szerezhet jogosultságot.

Nők 40 nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A május 10-én megjelent cikk (Kft.-ügyvezető, egyéni vállalkozó és őstermelő egyben?) alapján kérdezem: mikor számít az őstermelői igazolvánnyal rendelkezés jogosultsági időnek? Pontosítva, 1977-től volt folyamatos munkaviszonyom 2015. 03. 17-éig. Jelenleg családi őstermelői igazolvánnyal rendelkezem, de ezen a jogcímen nem fizetek tb-t és egyéb járulékot.

Mi számít bele a 40 év jogosultsági időbe? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretném megkérdezni, hogy a táppénzen töltött időszak beleszámít-e a nőknél a 40 év kedvezményes jogosultsági időbe? A táppénzes állomány alatt és előtte is folyamatos munkaviszonyban álltam.

Nők 40: ami beszámít a nyugdíjba, és ami nem Cikk

Keresőtevékenység, munkanélküli ellátás, gyermeknevelés, betegápolás: mi, hogyan számít be a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges jogosultsági időbe?

Nők 40 alapján nyugdíjas és dolgozik? Így kell járulékot fizetnie Cikk

A 40 év jogosultsági idő alapján nyugdíjas nőkkel kapcsolatban sok kérdést kaptunk a tb- besorolásukra, továbbá a keresőtevékenység melletti járulékfizetésükre vonatkozóan. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Nyugdíj, könnyített feltételekkel? Cikk

Negyven év jogosultsági idővel a férfiak is, egészségkárosító munka, továbbá a munkaképesség jelentős csökkentése esetén mindenki mehessen nyugdíjba – indítványozzák az MSZP országgyűlési képviselői az Alaptörvényt módosító javaslatukban.

Ki mehet öregségi nyugdíjba 2015-ben? Cikk

Az idei évben kizárólag az 1953. előtt születettek szerezhetnek jogosultságot öregségi nyugdíjra a nyugdíjkorhatár betöltés alapján, a születési évüknek megfelelően. Rajtuk kívül csak azok a nők mehetnek öregségi nyugdíjba, akik rendelkeznek a 40 év jogosultsági idővel.

Nyugdíj: a tb-nél nem gondolták, hogy ez is beszámít az évekbe Cikk

Perre vitte nyugdíjazási ügyét egy nő, mert szerinte a társadalombiztosítási határozatban a szolgálati időnél nem vették figyelembe két ledolgozott évét. A munkaügyi bíróság neki adott igazat, de végül az ügy a Kúriánál kötött ki.

Korhatár előtti nyugdíj Kérdés

Tisztelt Cím! A következő kérdéssel fordulok Önökhöz. Édesanyám 1956-os születésű. Jelenleg a 40 éves szolgálati viszonya már megvan, azonban, ha jól értelmezzük a jogszabályt, az öregségi nyugdíjra való jogosultság másik feltételeként a 64. életévét is be kell, hogy töltse. Érdeklődni szeretnék, hogy számára előre hozott, vagy csökkentett összegű előre hozott öregségi nyugdíj igénybe vételére van-e lehetőség? Ha ezen lehetőségek már nem élnek, akkor van bármilyen egyéb mód, hogy a 64. életéve betöltése előtt nyugellátásra jogosult legyen? Ha van, ennek részleteiről tudnának tájékoztatni? Köszönettel: Kerekes Dávid

Amit a nők kedvezményes nyugdíjazásáról tudni kell Cikk

A nők 40 év jogosultsági idő esetén öregségi nyugdíjba mehetnek. Bemutatjuk, hogy melyek a nők kedvezményes nyugdíjazásának feltételei, illetve mi számít jogosultsági időnek, és mi nem.

A nők 40 év utáni nyugdíja Kérdés

Jelenleg teljes munkaidőben dolgozom (napi 8 óra). A jövő év, 2015 októberében lesz meg a jogosultsági időm a nők kedvezményes nyugdíjához 40 év, már kiszámoltattam a tb-ben. Szeretném megkérdezni, hogy ha a munkáltatóm munka hiánya miatt napi 4 órára változtatja a munkaidőmet, tehát részmunkaidőben foglalkoztat a jövő hónaptól, akkor hogyan befolyásolja ez a nyugdíjba menetelemet, időben és pénzben. Jelenleg minimálbért kapok. Elmehetek-e nyugdíjba jövő év októberében, a kedvezményes 40 év nőknek járó lehetőséggel? Köszönöm válaszukat!

Ezek a nyugdíjkedvezmények érvényesíthetők gyermekek után Cikk

A kötelező társadalombiztosítási nyugdíjrendszer évtizedes hagyományai közé tartozik, hogy a biztosítottak a társadalombiztosítási nyugellátás igénybevétele során gyermekeik után közvetlenül, vagy közvetve számos jogosultságot szerezhetnek, illetve kedvezményben részesülhetnek.

Mi számít a nyugdíjalapba? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy egyszemélyes kft. csődbe megy, és a tulajdonos vagy a NAV végelszámolja, felszámolja, a tulajdonos által ügyvezetőként a kft.-nél töltött igazolt időszak beleszámít a nyugdíjalapba, vagy elesik ettől? Mielőbbi válaszát szeretném kérni, ha lehet. Köszönettel!

Alapítványi vezető tisztségviselő nyugdíjjogosultság Kérdés

Alapítványi vezető tisztségviselő az elmúlt időszakban, ha nem kapott tiszteletdíjat, de igazolni tudja, hogy a fenti tisztséget betöltötte, akkor beszámítódik-e ez az időszak a nyugdíjéveibe? Továbbá az önkéntes munka beszámít-e a nyugdíjévbe?

Nyugdíj "nők 40" Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék az egyik dolgozónk nyugdíj érdésében segítséget kérni. Dolgozónk 1955-ös születésű nő, aki 2011-ben szolgálati időszámítást kért 2011.12.31-éig. Eszerint a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjra jogosultsághoz figyelembe vehető idő 37 év 131 nap és az ellátás összegének megállapításakor figyelembe vehető szolgálati idő is 37 év 131 nap. Azóta is folyamatos munkaviszonyban van, intézményünknél. Mikor mehet nyugdíjba? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kompenzációs felár alkalmazhatósága

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelők járuléka költség vagy sem?

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close