18 találat a(z) jogosult cimkére

Módosultak a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos szabályai Cikk

A 170. számú Magyar Közlönyben kihirdették az 536/2021. kormányrendeletet, amely módosítja a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. kormányrendeletet.

Elővásárlási jog – sok jogosult: közölni kell vagy sem a vételi ajánlatot? Cikk

Az elővásárlási jog a gyakorlatban az ingatlantulajdonosok és a vevők számára egyaránt számos bonyodalom és feszültség forrása lehet. Az elővásárlásra jogosult ugyanis egyoldalúan eldöntheti, hogy engedi-e az ingatlan eladását a vevőnek, vagy – azonos feltételekkel – ő maga veszi azt meg. Speciális eset, ha az elővásárlásra jogosultak nagyon sokan vannak, ilyenkor ugyanis az eladó nem köteles értesíteni a jogosultakat az eladási szándékról. Probléma azonban itt is adódhat: akár évek múlva is megtámadhatják az adásvételi szerződést, olvasható a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal közleményében.

Kedvezményezett átalakulás, kötelezettség elengedése Kérdés

Osztalékjogosultság változása Kérdés

Diplomás gyed jogosult változtatása Kérdés

Romániából és Magyarországról igényelt nyugdíj Kérdés

Kedves szakértő! Romániában jogosult lenne munkavállalónk nyugdíjra, ugyanakkor Magyarországon, ha meg lesz a 20 éve, itt is jogosult lehetne nyugdíjra? A korhatár betöltése után szeretne mindkét országból külön-külön nyugdíjat kapni. Lehetséges ez?

A betegszabadság és a táppénz időtartama és mértéke Cikk

Keresőképtelenség esetén a beteg jogosult lehet betegszabadságra, illetve táppénzre. Az alábbi cikkben táblázatban összefoglalva hasonlítjuk össze, hogy kinek, mikor és milyen mértékben jár a betegszabadság, illetve a táppénz.

Előlegként folyósított támogatás II. Kérdés

Tisztelt Pölöskei Pálné! Köszönettel vettem azonos címmel korábbi kérdésemre adott válaszát. A hivatkozott paragrafus a támogatásra való jogosulttá válást az elszámolással köti össze. A támogató hatóság a beküldött elszámolást " beérkezett" minősítéssel befogadja. Majd, későbbi időpontban, elfogadottá minősíti, amennyiben megfelel a feltételeknek. Számomra nem egyértelmű, hogy az elszámolás és a jogosulttá válás mely fázisban következik be, a beérkezett vagy az elfogadott státusz esetén. Köszönettel várom válaszát.

Tárgyi eszközök áfakorrekciója: mikor kötelező? Példákkal Cikk

Az adózó használatában lévő tárgyi eszközök forgalmi adóját az adóalany meghatározott időszakon belül jogosult, illetve köteles kiigazítani. Példákon keresztül ismertetjük a szabályokat.

Óriási különbség a családi adó-, illetve járulékkedvezményben Cikk

A gyermekekre tekintettel igénybe vehető személyi jövedelemadó- és járulékkedvezményt két külön törvény szabályozza, így a kedvezmények érvényesítése több eltérést is magában hordoz. Az alábbi cikkben ezeket a különbségeket foglaljuk össze.

Behajtási költségátalány: a késlekedő és a jogosult feladatai Cikk

Késve fizetett szállítójának, de neki is tartozik több vevője. Mit írnak elő számára a behajtási költségátalányra vonatkozó szabályok. Olvasónk kérdésére Pölöskei Pálné okleveles adószakértőnk válaszolt.

Ők jogosultak rehabilitációs, rokkantsági ellátásra vagy járadékra Cikk

A rokkantsági ellátórendszer 2012. januártól történt reformját követően rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugellátás, rehabilitációs járadék, rendszeres szociális járadék, valamint átmeneti járadék megállapítására már nincs lehetőség. Összefoglaltuk, hogy ettől az időponttól milyen ellátásokra lehetnek jogosultak a megváltozott munkaképességű személyek.

Megszűnik a rokkantnyugdíj, mi lesz helyette? Cikk

Az Országgyűlés 2011. december 20-ai ülésnapján elfogadta a rokkantsági ellátórendszer átalakítására vonatkozó, nagy horderejű törvényjavaslatot. Megszűnik a rokkantnyugdíj, helyette új ellátás lesz. Kik lesznek rá jogosultak?

Egészségpénztárral olcsóbb a gyógyfürdő Cikk

Gyógyfürdő szolgáltatások igénybe vétele esetén megéri az önrészt egészségpénztári keretből finanszírozni. Így többféle gyógyszeres kezelés kevesebbe kerül és spórolunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak is.

Nyugdíjkorhatár, jogosultság és nyugdíjjárulék: milyen változásokat hoz a január? Cikk

Emelkedik a nyugdíjkorhatár, megszűnik a tételes egészségügyi hozzájárulás és többes jogviszonyban mindegyik után meg kell fizetni a 27 százalékos tb-járulékot. Milyen változásokra kell még 2010-től számítanunk? Részleteket Futó Gábor tb-szakértő és Molnár László nyugdíjszakértő előadásából, amelyet az Adózóna és a Saldo közös konferenciáján hallhatnak a résztvevők.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Parkolási bírság

Nagy Norbert

adószakértő

Kampány a dohányzásról leszoktatás miatt

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Kriptovaluta vállalkozói tevékenységben

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close