285 találat a(z) jövedéki adó cimkére

Önköltségszámítás esetén az árbevétel meghatározása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az önköltségszámítás értékhatárainak vizsgálata során a szeszgyártással foglalkozó társaság árbevétele csökkenthető-e az ötös számlaosztályban elszámolt jövedéki adó és népegészségügyi termékadó összegével? Esetlegesen milyen feltételek esetén vonhatók le a nettó árbevételből? Segítségüket köszönjük.

Itt a legújabb adócsomag! Benyújtotta Varga a törvényjavaslatot Cikk

Benyújtotta a nemzetgazdasági miniszter az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Itt a 2017. évi költségvetés módosítása! Cikk

A tervezettnél magasabb bevételt vár a kormány az idei évben személyi jövedelemadóból, jövedéki adóból és lakossági illetékekből. A társasági adóból várt bevételi terv ugyanakkor jelentősen elmarad az eredeti várakozásoktól.

Új jövedéki adó Kérdés

A 2017.07.01-től életbe lépő 2016. évi LXVIII. törvényhez kérném állásfoglalásukat. Esetleírás: Ügyfelem egy benzinkút tulajdonosa és üzemeltetője, önkormányzati működési engedély alapján végzi a tevékenységet, jövedékiengedély-száma nincsen, kizárólag kiskereskedelmi értékesítést végez. Az üzemanyagkúton kettő csoportra oszthatók az értékesített termékek. Vannak saját beszerzésű termékek (kenőolaj, autógáz, egyéb shopban árult termékek, köztük alkoholtermékek is), amelyeket megvásárol, és a saját neve, adószáma alatt értékesít. A másik a bizományi termékek (benzin, gázolaj) amelyet nem vásárol meg, hanem az OMV kiszállítja azokat, és az nagykereskedő adószámával történik az értékesítés is, az ügyfelem havonta ezért jutalékot kap. A 2016. évi LXVIII. törvény 72. § (3) értelmében üzemanyagtöltő állomás forgalmáról havi adatszolgáltatást kell készíteni. A kérdésem, hogy ügyfelemre vonatkozik-e ez az adatszolgáltatási kötelezettség, és mely termékeit érinti: a bizományit, a sajátot vagy mindegyiket? További kérdésem, hogy az ügyfelemnek van-e esetleg valamilyen bejelentési, engedélykérelmi kötelezettsége a 2016. évi LXVIII. törvény értelmében? Az ügyfél jövedéki terméket nem állít elő, kizárólag vásárolt, illetve bizományi termék kiskereskedelmi értékesítését végzi.

Jövedékiadó-visszatérítés könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj után visszaigényelt jövedéki adót egyéb bevételként vagy költségcsökkentő tételként kell elszámolni? Köszönettel: Szombati Imréné

Jövedéki adó előlegének befizetése Esemény

Így főzhet otthon gyümölcspárlatot Cikk

Mi tekinthető magánfőzésnek, ki a magánfőző és mit nevezünk párlatnak?

Új jövedékiadó-mentességi szabályok Cikk

A 2017. július 1-jén hatályba lépő jövedéki adóról szóló 2016- évi LXVIII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) alapján megváltoznak a jövedéki adó adókötelezettségre, adófizetési kötelezettségre, adómentességre és adó-visszaigénylésre vonatkozó fizetési kötelezettség alóli mentesülés szabályai.

Jövedéki adó: 17 új információs füzet a NAV-tól Cikk

A NAV a mai napon közzétette "A jövedéki adóval kapcsolatos adózási szabályok és a jövedéki ügyekben alkalmazandó eljárási szabályok" című 76., valamint "A jövedéki adókötelezettség és adófizetési kötelezettség általános szabályai" című, 77. számú információs füzetét – további 15 másik, a témában kiadott útmutató mellett.

Útmutató az új jövedékiadó-ellenőrzési szabályokhoz Cikk

2017. július 1-jén lépnek hatályba a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) és az új Jöt. egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 45/2016. (XI. 29.) NGM rendelet (a továbbiakban: Vhr.) ellenőrzésekre és jogkövetkezményekre vonatkozó szabályai.

Csökkenhetnek az üzemanyagárak Cikk

Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol Nyrt., aminek eredményeként várhatóan csökkennek majd az üzemanyagárak – mondta a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője csütörtökön az olajkonszern megújult töltőállomásának átadóján az MTI-nek, Budapesten.

Jövedék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves segítségüket 2017.02.28-ai benyújtási határidővel a NAV J30-as nyilatkozatot mely adózóknak kell leadniuk? Illetve jól értem-e azt, hogy – "szárított dohánnyal kereskedő", tehát a nemzeti dohánybolt (dohánytermékkel kereskedő bt.) kötelezett ezt beadni? – "bejegyzett kereskedő" – minden kiskereskedelmi üzlet – például sarki kisbolt, élelmiszerbolt, vegyes kereskedés – köteles beadni? Köszönettel: Orbán Ágnes

Jogvesztő határidő közeledik a vállalkozások számára Cikk

Kevesebb, mint egy hét maradt a jövedékiadó-köteles termékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek számára, hogy bejelentsék a NAV felé, kívánják-e folytatni tevékenységüket a 2017. április 1-jétől hatályba lépő új szabályozások mellett is. Amennyiben a vállalatok lekésik a határidőt, akkor az új jövedéki szabályozás hatályba lépésével nem folytathatják tevékenységüket – hívja fel a figyelmet az EY Magyarország.

Változó szabályok a gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésére Cikk

Április 1-jén módosulnak a kereskedelmi gázolaj után érvényesíthető jövedéki adó-visszaigénylés szabályai a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény, illetve a jövedéki törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 45/2016. NGM-rendelet hatálybalépésével – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ennyi dohányárut foglalt le tavaly a NAV Cikk

Közzétette a NAV a 2016 januárjától decemberéig lefoglalt dohánytermékek adatait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close