15 találat a(z) járulékmentesség cimkére

40 éves jogosultsági idővel szerzett öregségi nyugdíj melletti munkavégzés Kérdés

Korkedvezményes nyugdíj Kérdés

Romániai korhatár előtti nyugdíj magyarországi jogállása Kérdés

Bértámogatás a járulékmentességben részesülő munkáltatóknál Kérdés

Vonatkoznak-e a vészhelyzetre tekintettel bevezetett bértámogatási szabályok – 105/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet – az olyan ágazatban működő munkáltatókra és az általuk foglakoztatott munkavállalókra, amely esetekben a munkáltató ténylegesen olyan fő tevékenységet végez, amelyet a 61/2020. (III. 26.) Korm. rendelet 1. § (10) bekezdése tartalmaz, vagyis az előzőekben megjelölt 1. § (1) és (2) bekezdések hatálya alá tartoznak?

Orvosi tevékenységet végző vállalkozás karbantartójának járuléka veszélyhelyzet idejére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Járóbeteg-ellátást végző szakorvosi kft. alkalmazásában álló karbantartóra, adminisztrátorra vonatkozik a rendeletben kihirdetett járulékmentesség, vagy csak a szakdolgozókra?

Járulék- és katafizetési mentesség az ellátások szempontjából Cikk

Sok-sok kérdés érkezik a címbeli téma kapcsán, így talán nem haszontalan, ha a kedvezménnyel érintettek társadalombiztosítási ellátásainak alakulásával egy kicsit bővebben foglalkozunk.

A biztonsági őröknek is járulékmentességet kér a szakmai kamara Cikk

A vagyonőri tevékenységre is járulékmentességet kér a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK), amely levélben fordult a Pénzügyminisztériumhoz – írta pénteki lapszámában a Világgazdaság.

Járulékmentesség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk fő tevékenysége szőlőbortermelés, de mellette vendéglátással is foglalkozunk. Külön telephelyen van a vendéglő (étterem), és külön telephelyeken a borászat. A vendéglátás bevétele nem teszi ki a 30 százalékot. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben van-e lehetőség a járulékkedvezményre és a munkáltatói kedvezményre a vendéglátásban dolgozó alkalmazottak után? Köszönöm válaszukat.

Járulékok Kérdés

Tisztelt Szakértő! A hatályba lépő kormányrendelet alapján március-június hónapokra nem kell szociális hozzájárulást fizetni, és az egyéni járulékoknál is csak a személyi jövedelem adót és a természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell vonni a munkavállalótól. A rendelet azt mondja, hogy a hatályba lépés a kiadástól számított következő nappal él, viszont március hónapra is vonatkozik. Ebben az esetben hogyan kell eljárni a márciusban megszűnt munkaviszonyok esetében, amelyek a rendelet előtt szűntek meg, de viszont márciusban. Valamint a tegnapi rendelet szerint a végrehajtásnál a behajtások is szünetelnek a vészhelyzet végéig, ez azt jelenti, hogy a végrehajtó általi bérből történő letiltások is szünetelnek? Köszönettel

Járulékmentesség vendéglátó ágazatban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., 2 milliárdos árbevétellel, melynek a főtevékenysége műanyag lefolyószerelvények gyártása, de emellett üzemeltet egy panziót étteremmel. A főtevékenység nem a vendéglátás, és az árbevétel 30 százalékát sem teszi ki a vendéglátás. Teljesen külön vannak kezelve a szolgáltatásban, vendéglátásban résztvevő dolgozók, külön telephelyen is vannak. Ez esetben rájuk nem vonatkozik a járulékmentesség, illetve a munkáltatóra szintén? Várom válaszukat. Köszönettel

Egyéni vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az oldalukon olvastam, hogy júliustól általános járulékmentesség illeti meg a saját jogú nyugdíjasokat, függetlenül a foglalkoztatás formájától. Az lenne a kérdésem, hogy az új szabályozás érinti-e az egyéni vállalkozói havi kivétet, vagy az változatlan marad? Júliustól csak az szja-t kell megfizetni a kivét után az egyéni vállakozónak? Köszönöm a válaszát!

Adóügyi államtitkár: sok ezer nyugdíjas jut pluszpénzhez Cikk

Nyugdíjasok meglehetősen nagy csoportjának kedveznek azok a járulékszabályok, amelyeket szerdán szavazott meg az Országgyűlés – mondta a Magyar Nemzet csütörtöki számában Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.

Ápolási díj Kérdés

T. Szakértő! Biztosított őstermelő 2018. 02. 01-jétől ápolási díjban részesült. 366 210 az alap és 36 621 nyugdíjjárulék lett levonva tőle. Neki kell fizetni az őstermelés után a járulékokat vagy ebben az esetben mentesül a járulékfizetés alól? Tételes költségelszámoló volt, 20 százalék költségszámla és a bevétel 4 millió forint alatti. Köszönöm szíves tájékoztatását.

Hallgatói munkadíj külföldi egyetem hallgatójának Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyetemünk Magyarországon folytat felsőoktatási képzést csak idegen nyelven. Magyarországon regisztrált felsőoktatási intézmény. Kérdéseim: Ha az egyetemünk egy másik (EU-s tagállambeli) egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló diákot fogad 6 hétnél hosszabb idejű szakmai gyakorlatának elvégzésére, fennáll-e valamilyen munkadíj-fizetési kötelezettsége az egyetemünknek a hallgató felé? Ha igen, érvényes-e az ilyen hallgatónak kifizetett díjazásra bármilyen adó-, illetve járulékmentesség, és melyek a feltételei? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: B. Gy.

195 ezer rokkantat vinne vissza a kormány a munkaerőpiacra Cikk

Az elkövetkező években 195 ezer rokkant munkaerő-piacra történő visszajuttatásának elősegítése a cél, aminek érdekében többi között a munkáltató teljes járulékmentességet élvezne a rehabilitált foglalkoztatásáig és megszűnne a csak védett szervezeteknél történő foglalkoztatás - ezt tartalmazza a témában készült MTI birtokába került kormánypárti feljegyzés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink