67 találat a(z) járulékalap cimkére

Őstermelői járulékalap meghatározása Kérdés

Minimumjárulék és gyes Kérdés

Járulékalap külföldi kiküldetés esetén Kérdés

Külföldi kiküldetések – változik a járulékalap Cikk

Társadalombiztosítási kötelezettségek meghatározása szempontjából a 2020-as év igen izgalmasnak mondható. A vészhelyzet időszakában érvényes átmeneti rendelkezéseken túl nem szabad elfeledkezni az új Tbj. törvényben foglalt rendelkezésekről sem, amelyet ugyan a Parlament már 2019-ben elfogadott, de csak 2020. július 1-jétől léptek hatályba. Az alábbi információkkal a mai zárószavazásra váró újabb módosítás ismertetésével szeretnénk a bérszámfejtők munkáját segíteni.

Kistermelő, őstermelő magasabb járulékalap Kérdés

Tb-járulék Kérdés

Főállású átalányadozó vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Átalányadózó járuléka Kérdés

Teljes szolgálati idő megszerzése Kérdés

Járulékalap kiküldetés esetén Kérdés

Gyakori kivás kérdések a veszélyhelyzeti szabályokról: személyi jellegű kifizetések Cikk

A veszélyhelyzeti könnyítések eredményeképpen a kivás adóalanyok az adókötelezettség megállapításánál 2020. március–június hónapokra a kedvezményezett tevékenységükkel összefüggésben nem tekintik adóalapnak a személyi jellegű kifizetések összegét, amennyiben tényleges főtevékenységük a kormányrendeletben részletezett területek valamelyikéhez tartozik. Az érintett kivás adóalanyok esetében azonban sok a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy mi számít személyi jellegű kifizetésnek, így cikkünk ezeket veszi górcső alá.

Őstermelő járulékfizetése Kérdés

Őstermelő támogatásának adóvonzata Kérdés

2019-ben átalányadozó őstermelőnek a tevékenységében nem volt árbevétele, de kapott földre és állatokra támogatást, összesen 750 ezer forintot. A támogatással szemben nem kell elszámolnia. A támogatás adóköteles-e? Mivel nincs egyéb jövedelme 2020-ban, mi lesz az 58-as bevallásában? Nem biztositott őstermelő, nincs járulékalapja. Ebben az esetben be kell jelenteni egészségügyi szolgáltatási járulék alá?

Járulékalapot képező jövedelem: amikor speciális szabályok szerint kell megállapítani Cikk

Vannak biztosítottak, akiknek a díjazása adómentes, van olyan munkabérrész, amely nem része az összevont adóalapnak, illetve akadnak olyan jövedelmek is, amelyek csak külföldön adóznak, miközben az azt szerző a magyar társadalombiztosítási jog hatálya alá tartozik.

Nem működő társaság ügyvezetőjének járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem működő kft. ügyvezetője máshol 36 órát elérő munkaviszonyban van, így a társaságban nincs járulékfizetés. Az ügyvezetést megbízási jogviszonyban látja el. Egy ideig nem lesz állása. Ebben az esetben a teljes minimálbér után fizetnie kell a járulékat, függetlenül attól, hogy szinte havi 1-2 óránál több időt nem tölt az ügyvezetői tevékenységgel? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close