56 találat a(z) iskolaszövetkezet cimkére

Itt a törvénymódosítás! Így változik a munka törvénykönyve – táblázattal Cikk

Módosuló felmondási védelem, több pihenőidő, EU konformabb szabályozás, kisebb törvényi pontosítások – ennyi maradt a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó javaslatokból, amelyeket a Magyarország 2017. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatban terjesztett a parlament elé a nemzetgazdasági miniszter.

Béren kívüli juttatás megváltása Kérdés

Tisztelt Cím! Egy iskolaszövetkezet a saját alkalmazottai részére béren kívüli juttatást nyújt. Vannak, akik nem kérnek ebből a juttatásból és pénzbeli megváltást kérnek. Ebben az esetben milyen adó- és járulékteher áll fenn a munkavállaló (főállásban foglalkoztatott) és a munkáltató részéről? A másik kérdésem, hogy ha ilyen megváltást az iskolaszövetkezet munkájában közvetlenül résztvevő, nappali tagozatos aktív hallgató tagja kér, akkor ebben az esetben milyen adó- és járulékterhekkel kell számolni? Válaszukat előre is köszönöm.

Diákfoglalkoztatás – rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy diákszövetkezettől szerződés keretében foglalkoztatunk munkavállalókat, akik a szövetkezet tagjai. A törvényi változások kapcsán kérdésem az lenne, hogy őket a rehabilitációs hozzájárulás létszámánál figyelembe kell-e venni, amennyiben igen, ez hol történik: az iskolaszövetkezetnél vagy a cégünknél? Köszönöm válaszát.

Áfát csaltak az iskolaszövetkezetben Cikk

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség két férfi ellen, mert egy makói székhelyű iskolaszövetkezet vezetőiként 550 millió általános forgalmi adó megfizetését mulasztották el – tájékoztatta a főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Diákmunka: legalább ennyit kellene fizetni Cikk

Matematikai képlettel határozták meg törvényjavaslatukban fideszes képviselők a diák munkavállalóknak, illetve az iskolaszövetkezetnek fizetendő minimális bér, illetve szolgáltatási díj összegét.

Munkaerő-kölcsönzés számlájának tartalma Kérdés

Iskolaszövetkezet különböző munkákra (IT, csomagolás, adminisztráció, stb.) közvetiti tagjait. A szolgáltatás kiszámlázásakor a számlára a konkrét szolgáltatásokat, vagy a munkaerő-kölcsönzés szöveget kell írni?

Fordított áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény 2015. 01. 01-től hatályos 142. paragrafusának a fordított adózásra vonatkozó változásával kapcsolatosan az alábbiakban szeretném a tájékoztatásukat kérni: „A” Kft. „B” iskolaszövetkezettől vesz igénybe szolgáltatást (TEÁOR 78301 egyéb emberi forrás ellátás, például leltározás), és azt a szolgáltatást számlázza tovább, mint közvetített szolgáltatást (szintén TEÁOR 78301 megjelöléssel) „C” megbízója felé. Az áfatörvény 142. paragrafus (1) bekezdés c) pontja alapján, mint „személyzet rendelkezésre bocsátása” fordított adózási módot alkalmaz a kibocsátott számlái kiállításakor. A gazdasági esemény úgy történik meg a valóságban, hogy „B” iskolaszövetkezet diákmunkásai közvetlenül „C” megbízónál végzik a munkát és „A”, mint közvetítő jár el, adminisztrációs feladatokat végez, és leszervezi a munkavégzést. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy az áfatörvény 142. paragrafus (1) bekezdés c) pontja értelmében „A” Kft. helyesen jár-e el, amikor a közvetített szolgáltatást fordított áfával számlázza „C” megbízó felé. Köszönettel: Fazekas Péter

Fordított adózás 2015-ben: átmeneti és részletszabályok Cikk

Ingatlanügyek, munkaerő-kölcsönzés, iskolaszövetkezet: összefoglaltuk, hogy 2015. január 1-jétől a fordított adózás kiterjesztése miatt milyen előírásokra kell figyelni.

Újabb változások az áfatörvényben: beint a kormány a norvégoknak? Cikk

Több felettébb érdekes módosításal szabhatja át az Országgyűlés az általános forgalmi adót érintő rendelkezéseket a 2015. évre szóló adótörvénycsomag keddi szavazásán. Cikkünkben a törvényalkotási bizottság által elkészített összegző javaslatban található, leginkább közérdeklődésre számot tartó áfatörvény-változásokból szemezgetünk.

Diákhitel átvállalása Kérdés

Egy iskolaszövetkezet a nála hallgatói jogviszonnyal, kedvezményesen foglalkoztatott alkalmazottja után át szeretné vállalni a diákhitel egy részét. Milyen adókötelezettsége keletkezik a munkavállalónak és az iskolaszövetkezetnek?

Szocho- és járulékmentesség – ez van az új rendeletben Cikk

Szigorítja az iskolaszövetkezetek nappali tagozatos tagjai utáni szocho- és egyénijárulék-mentesség feltételeit a Magyar Közlöny 141-es számában megjelent kormányrendelet.Az augusztus 28-án megjelent, s 29-én már hatályba is lépett 321/2013. (VIII. 28.) kormányrendelet módosította a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 195/1997. (XI. 5.) kormányrendelet 4. §-át.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs