92 találat a(z) időszakos elszámolás cimkére

Időszakos elszámolás Kérdés

Csorbítja-e a vevő áfalevonási jogát egy helytelenül kiállított időszakos elszámolási számla? Temérdek helytelen számla érkezik hozzánk, ha visszaküldjük, akkor alig lesz levonható áfánk a tárgyhóban. Önök visszaküldenék-e a számlát abban az esetben, ha a teljesítési hónapot legalább sikerült a kiállítónak eltalálnia, de a nap megjelölése helytelen? Üdvözlettel, CsK

Időszakos elszámolás áfaszempontból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. – amely külföldi tulajdonú, de Magyarországon bejegyzett – folyamatos adminisztrációs szolgáltatásokra egy másik magyar kft.-vel szerződést kötött. A szerződésben előre fizetéssel éves díjban állapodtak meg, melyet díjbekérő alapján azt előre ki is fizeti a megrendelő. Jelen esetben az éves időszak 2016. 02. 01-2017. 02. 01-ig tart, és a díjat 2016. 01. 28-án fizette meg. Kérdésem: A számla kiállításakor – tekintettel arra, hogy a fizetés előre történt – mi a teljesítési dátuma, mivel úgy vélem, ez egy időszakos elszámolású ügylet? Válaszukat előre is köszönöm!

Folyamatos teljesítés dátumai az áfabevallásban Kérdés

Kérdésem, hogy a bérleti díj rendszeresen ismétlődő, a havonkénti számlázás folyamatos teljesítésnek minősül-e? Ha igen, hogyan kell értelmezni a dátumokat? Például január havi bérleti dij számláját utólag, január 31-én állítom ki. A fizetési határidő február 8. Ez esetben a havi áfabevallásban a január, vagy a február havi bevallásban kell szerepeltetni a tételt? Válaszukat előre is köszönöm.

Áfatörvény 2016: így kell kiállítani az előlegszámlát Cikk

Hogyan helyes az előleg számlázása a 2016. januárjától hatályos áfatörvény szerint a meghatározott időközönként történő elszámolás esetén – kérdezte olvasónk. dr. Bartha László, adójogi szakjogász szakértőnk válaszolt.

Időszakonkénti elszámolás 2015-2016. év között Kérdés

Tisztelt Szakértő! GDF SUEZ Zrt. kiállított egy számlát, melynek elszámolási időszaka 2015. 09. 11.- 2015. 12. 31.; a számla kelte 2015. 10. 06-a, a teljesítési időpont 2016. 01. 05-e, fizetési határidő 2016. 01. 05-e. 2016. évi törvényváltozások esetében, mivel a számla kelte az elszámolási időszakban van, és az én olvasatomban ilyenkor a teljesítési időpont a számla kelte. Mi van jelen esetben, amikor átmeneti időszakban van a fizetési határidő, és a 2015. évi jogszabályoknak megfelelően a teljesítési határidő is 2016. évi? Helyes ez a számlázás? Úgy tudom, hogy az átmeneti rendelkezések nem tartalmaznak egyértelmű szabályokat. Ezzel a számlával mit lehet kezdeni? Köszönettel!

1,5 millió forintos készpénzfizetési korlát Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk naponta rendel kenyeret a pékségtől négy boltjába, időszakos elszámolás van köztük, hetente állítják ki a számlákat boltonként halasztott készpénzfizetéssel. Egy-egy számla összege nem haladja meg az értékhatárt, de hónap végére összevontan túllépik az 1,5 millió forintot. Megfelelően számláznak-e így a boltoknak, vagy összevontan kell figyelni hónapon belül, és ez így jogszabálysértő, és az 1,5 millió forint feletti összeg elérése után átutalásos számlát kell-e kiállítani? J. Tünde

Időszakos elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy éves épületbérleti szerződésem. Évente egyszer számlázok, decemberben, az egész évi bérleti díjat. Leszámlázom például december 10-én, fizetési határidő december 31., és a teljesítés is 2015-ben; ezt így kell számláznom? 2016-ban pedig akkor járok el helyesen, ha a teljesítés december 31., és a számla kelte például 2017. január lesz, és a fizetési határidő is január lesz? Ebben kérném segítségüket: Köszönettel.

2016. évi pénzforgalmi áfa, időszaki elszámolás Kérdés

Az áfát érintő legjelentősebb változás, az időszaki elszámolású ügyletek teljesítési időpontjának változása......így kezdődött az egyik tájékoztatásuk. Szeretném, ha megírnák, hogy a pénzforgalmi áfásokat ez befolyásolja-e, és hogyan? Tisztelettel: V. Mária

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Pályázatírással és szaktanácsadással foglalkozó cég szerződést köt egy mezőgazdasági vállalkozóval, hogy január elsejétől december 31-éig folyamatos szaktanácsadást nyújt, és ha van megfelelő pályázat, azt meg is írja és benyújtja a megfelelő szervezetekhez. Tehát folyamatosan dolgozik egész évben. A szerződésben rögzítik, hogy a szerződés díját december 31-éig köteles megfizetni a megrendelőnek. Ha a számlát október elsején állítják ki, mi lesz a teljesítés időpontja? Időszakos elszámolás vagy sem az ügylet? Szükséges-e teljesítési igazolásokat kiállítani? köszönöm.

Így változik az áfatörvény 2016-tól Cikk

Az őszi adócsomag az áfatörvényben módosítana az időszakos elszámolás, a csoportos adóalanyiság és a repülőjegy számla néhány előírásán.

Időszakos elszámolás Kérdés

A cégnek keletkezik mellékterméke (trágya), amelyet értékesít. Megköthető-e a szerződés úgy, hogy évente csak egyszer történik számla kibocsátása, például év végén, de többször történik szállítás, különböző hónapokban? A cég havi áfabevalló, ezért nem szükséges havonta kiállítani a számlát?

Időszakos elszámolású ügyletek áfájának kezelése – Figyelmeztet a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismételten felhívja az adózók figyelmét, hogy a nemrégiben módosított áfatörvény alapján miként kell kezelni az időszakos ügyletek forgalmi adóját.

Újabb fordulat az időszakos elszámolás módosításában Cikk

Teljes visszakozásra utal az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának tegnap elfogadott úgynevezett összegző módosítási javaslata az általános forgalmi adóról szóló törvény úgynevezett időszakos ügyletekre vonatkozó eredetileg indítványozott halasztásával kapcsolatban.

Áfatörvény 58. § Kérdés

Tisztelt Szakértő! Híre ment, hogy mégsem lép életbe az áfatörvény 58. §-ának változása 2014. július 1-jétől, de nem találok konkrétumot ez ügyben. Kérem, segítsenek. Köszönettel: Papné dr. Nagy Valéria

Áfatörvény teljesítési időpont Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2014. 07. 01-jén változik az áfatörvény időszakos elszámolásra vonatkozó szabályozása. Informatikai társaság ügyfelei részére support szolgáltatást nyújt. Július elsején számlázza a júliusi díjakat 8 napos fizetési határidővel (szerződés szerint jár neki az egész hónapra az első megkezdett napon a havi support díj). Az új szabályozás esetén ilyenkor a számla kelte 2014. 07. 01. A fizetési határidő 2014. 07. 09. A teljesítési dátum a számlán az időszak vége 2014. 07. 31. lesz? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkáltatói kölcsön és munkabérelőleg

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Unión belüli munkavégzés, Spanyolország

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs