20 találat a(z) húsvét cimkére

Munkavégzés húsvétkor 2020-ban Cikk

Bár a munkajogi szabályok e körben nem változtak, azonban a koronavírus felülírta a nagypéntek és a húsvét ünnepét. Tavaly ilyenkor nagy erőkkel dolgoztak a munkavállalók az éttermekben, kávézókban és a kirakodóvásárokon, de a virágboltok és a mozik is működhettek, a piacokon hosszú sorokat kellett végigvárni egy-egy szép házi sonkáért vagy finom sajtért. Az emberek templomban imádkoztak és adtak hálát. Az éttermekben jelenleg nem lehet helyben ételt fogyasztani, a piacot több önkormányzat bezáratta, az egyházak pedig azt javasolják, hogy a hívek otthonról kapcsolódjanak be a vallási eseményekbe.

Csekély értékű ajándék átvételi nyilvántartás nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunknál évente többször is apróbb ajándékokat kapnak a dolgozók, amit legtöbbször nem átadás-átvétellel kapnak meg. Ilyen például a nőnapi virág, a húsvéti csokitojás, mikulás stb. Ilyen ünnepek alkalmával például kilépéskor egy kitett tálcáról minden munkavállaló elvehet egy darabot. Az épületben dolgozó szerződéses partnerek dolgozói (például takarítók) és munkaerő-kölcsönzött dolgozók is jogosultak ezekre az apróbb ajándékokra. Ezen felül évente egyszer minden munkavállaló kap egy nagyobb ajándékcsomagot, mely megfelel a kisértékű ajándék törvényi kritériumainak, és aszerint adózik. Kérdésem, hogyan kell adóznunk például a csokitojás után ebben az esetben, ha nem állapítható meg egyértelműen, kik kapták meg ezeket? Előre is köszönöm a válaszát!

A szokásosnál kisebb húsvéti forgalom várható a kereskedelemben Cikk

Visszafogottabbak a húsvéti beszerzések a koronavírus-járvány miatt, az ünnepi vásárlások értéke elmarad a korábbi években tapasztalttól – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI megkeresésére.

Munkaszüneti napokon sincs kamionstop Cikk

Munkaszüneti napokon sincs kamionstop – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Lesz sonka húsvétkor, de drágább lehet Cikk

Nem várható ellátási zavar a húsvéti füstölt húskészítmények piacán, az ágazati vállalatok széles kínálattal készülnek, azonban a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd – közölte Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke.

Hosszú hétvége: változik a vonatok menetrendje Cikk

Változik a vonatok menetrendje a húsvéti hosszú hétvégén. Március 29-én a pénteki, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok – tájékoztatta a MÁV csütörtökön az MTI-t.

Erre is figyeljen húsvétkor! Súlyos allergiás reakciókat okozhatnak a hamis parfümök Cikk

Veszélyes és fertőző betegségeket is okozhatnak a hamis és ellenőrizetlen forrásból származó parfümök – hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Ezeket a húsvéti élelmiszereket már ma elkezdik ellenőrizni Cikk

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, idén tavasszal is sor kerül a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszerek fokozott ellenőrzésére. Az átfogó vizsgálatot Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el a 2018. március 1-je és április 2-a közötti időszakra.

Húsvét vasárnap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk dohányboltot üzemeltet. 2018. április 1-jén (húsvét vasárnap) nyitva tart, viszont csak alap munkabért szeretne fizetni az aznap munkát végző dolgozójának, mivel sem a közlönyben, sem a törvényben nem találja munkaszüneti napként ezt a napot. Véleményünk szerint erre a napra ünnepnapi pótlékot is kellene fizetni. Kérem véleményünk megerősítését. Köszönöm.

Húsvét havában ezekre költünk a legtöbbet Cikk

A húsvéthoz kapcsolódó sonka- és tojásfogyasztás hagyományát az ünnepi időszak megnövekedett havi fogyasztási adatai is jelzik – derül ki a KSH jelentéséből.

Hosszú hétvégékkel lesz tele 2018! Itt a lista a plusz pihenő- és az áthelyezett munkanapokról Cikk

A nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete szerint négy négynapos hosszú hétvége lesz 2018-ban a munkanapok átrendezése révén, és pihenőnap lesz december 24. és december 31. is, miután mindkét nap hétfőre esik jövőre. Karácsonykor így öt, szilveszter, újév táján pedig négy egymást követő napon pihenhetnek az általános munkarend szerint dolgozók.

Jól nézze meg a sonkák és a tojások jelölését! Cikk

Érdemes átnézni a tojások és a sonkák jelölését a húsvéti nagybevásárláskor, hogy az ünnepen jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalokra – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Munkaszüneti napon nyitvatartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy szolárium stúdió, ami a hét minden napján nyitva tart, munkaszüneti napon, illetve húsvét-/pünkösdvasárnap nyitva tarthat-e? Milyen pótlékok illetik meg a dolgozót? Válaszát előre is köszönöm.

Pünkösd vasárnapi bérpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2008. óta dolgozom a jelenlegi munkáltatómnál. A 2011-ben kiadott tájékoztatás szerint "a pozícióhoz tartozó munkarend folyamatos, az irányadó munkaidőkeret 174 óra/hó". Az idei évtől a munkáltató nem fizet bérpótlékot húsvét és pünkösd vasárnapon történő munkavégzésért, de az összes többi munkaszüneti napért megkapjuk a 100 százalékos pótlékot. Hivatkozhatok a 2012. évi 1. törvény 140. § (3) pontjára, vagy esetleg van-e más jogszabály, ami miatt valóban nem vagyunk jogosultak a pótlékra? Válaszát előre is köszönöm: Virtás Dénes

Folytatódik a húsvéti élelmiszerek ellenőrzése Cikk

A húsvéti termékekre koncentráló élelmiszerbiztonsági ellenőrzés zajlik az ország teljes területén hetek óta, az ellenőrök járják a boltokat, piacokat, előállító helyeket, és vizsgálják az állatszállító járműveket is – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kifizetése ingatlannal

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Munkáltatói biztosítás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close