10 találat a(z) gyűjtés cimkére

Bodzabogyó gyűjtése – így adózunk az értékesítés után Cikk

A nyár elején a bodzavirágszedéssel sok háziasszony élt szörpök és dzsemek készítése céljából. Amit aztán a nyár kezdetén nem szedtek le, mostanra terméssé érett, így gyakran találkozhatunk gyűjtögetőkkel, akik az út mentén, vagy az erdőben szedik a bodzabogyót (más néven csetét).

Kivaalany, adománygyűjtés és adományozás Kérdés

Közös adománygyűjtést szervez a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Cikk

Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A program célja, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz. A szervezők 2020. június 16-áig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat, olvasható a Nébih oldalán.

Bírságolható az engedély nélküli agancsgyűjtés Cikk

Csak engedéllyel gyűjthető a hullott agancs! – figyelmeztet az Országos Magyar Vadászati Védegylet. A gímbikák többsége februárban és márciusban veti le fejdíszét, ami ezekben a hetekben szinte vonzza az agancsgyűjtőket az erdőkbe.

Támogatás Kérdés

Egy közhasznú besorolással még nem rendelkező egyesület, mely vállalkozási tevékenységet nem végez, célszerinti tevékenységéhez támogatást gyűjtene. Erről igazolást ad ki egy kft-nek. Kérdésem, hogy a kft. a társasági adóban elszámolhatja-e költségként? Van-e korlát a társasági adóban, hogy mekkora összeggel támogathat nonprofit szervezetet egy kft.?

Közeledik a szarvasgomba-gyűjtési naplók érvényesítési határideje Cikk

Szarvasgombát gyűjteni csak érvényes gyűjtési napló birtokában lehet, ezért a gyűjtőknek a 2018 előtt kiállított gyűjtési naplókat 2018. április 30-áig kell benyújtaniuk érvényesítés céljából a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih). A hivatal május első hetében kezdi meg az érvényesített dokumentumok postázását – írja a nebih.hu.

Beteg gyermeket támogatna a cég, így adhat a legtöbbet Cikk

Beteg gyermek gyógyulását szeretné támogatni egy kft. Még nem tudni, hogy alapítványt hoz-e létre vagy számlát nyit a gyógyíttatás megsegítésére. Milyen formában adhat támogatást, hogy az ne kerüljön sokba, és így nagyobb lehessen a konkrét támogatási összeg? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Adománygyűjtés adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Cégünk szeretne létrehozni egy weboldalt, amit azért üzemeltetnénk, hogy művészeket, alapítványokat támogatni tudjanak a magánszemélyek, cégek. Az adományt gyűjtők adatait, ismertetőit ingyenesen feltehetnék a honlapunkra, de az adományként felajánlott összegek hozzánk folynának be. Ezzel havonta elszámolnánk úgy, hogy levonva a mi jutalékunkat, a többi összeget átutalnánk a művészeknek, alapítványoknak. Ezt az idegen pénzt, hogyan könyveljük le a saját cégünkbe? Mi lenne ennek a tételnek a szabályos kontírozása? A jutalékról gondolom mi kiállítjuk az áfás számlánkat és ennek az összegével csökkentjük a továbbutalandó összeget. Felmerült egy olyan kérdés is, hogy mi lenne a szabályos megoldása annak a tranzakciónak, ha például egy művész feltesz a honlapra például 3 kategóriát a támogatási lehetőségekről. 1000 Ft támogatás, 5000 Ft támogatás (de ezért már rámehet a művész honlapjára és letölthet valami kis rajz segédletet magának), 10.000 Ft támogatás (ezért már letölthet magának az adományozó egy kis könyvecskét). Ezeket hogyan kellene (ki kell-e) az adományozó felé számláznunk? Ha igen, akkor áfásan-e? Vagy van valamilyen megoldás arra, hogy ezt ne kelljen számláznunk? Nagyon szépen köszönjük a válaszát!

A medvehagyma gyűjtése engedélyköteles Cikk

A medvehagyma gyűjtése engedélyhez kötött, és mivel élelmiszernek minősül, ezért árusításkor ugyanazok az általános jelölési, nyomonkövetési előírások vonatkoznak rá, mint a termesztett zöldségekre, gyümölcsökre – hívta fel a figyelmet a Nébih az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Savanyúbb lesz a vadalma? Muszáj lesz adózniuk a gyűjtögetőknek is Cikk

Jövőre új szabály kötelezi a felvásárlókat, hogy az erdőn, mezőn gyűjtögető magánszemélyek által leadott szerzeményért fizetett ellenértékből forrásadót vonjanak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs