6195 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

Az Európai Bizottság eljárást indított a Meta ellen Cikk

Az Európai Bizottság eljárást indított a Meta ellen annak megállapítására, hogy a közösségi platformokat üzemeltető vállalat a Facebook és az Instagram szolgáltatásai esetében megszegte-e a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) kiskorúak védelmére vonatkozó fejezeteit – közölte a brüsszeli testület csütörtökön.

Bérszakadék nők és férfiak között: lépett az EU – hamarosan jönnek a kötelezettségek is Cikk

Bár az egyenlő munkáért járó egyenlő bér elvét az EU minden tagállama osztja, ennek ellenére a nők és a férfiak közötti bérszakadék továbbra is makacsul fennáll. Ennek a helyzetnek a megszüntetésére az EU a közelmúltban irányelvet fogadott el. Az irányelv hamarosan részletes jelentéstételi kötelezettséget fog előírni a közép- és nagyvállalatok számára a női és a férfi dolgozóik fizetéséről, a munkavállalók pedig akár bírósági pert is indíthatnak a kikért adatok alapján.

Építőipari termelés: látszik a fény az alagút végén? Cikk

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 10,0 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 0,8 százalékkal bővült. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 2,8 százalékkal kisebb volt a februárinál. 2024 I. negyedévében az építőipar termelői árai 6,7 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában

Vegyes forintmozgás reggel Cikk

Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

KSH: 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés márciusban Cikk

2024 márciusában az ipari termelés volumene 10,4, munkanaphatástól megtisztítva 2,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentős eltérést a nyers és munkanaphatástól megtisztított adat között az okozza, hogy ebben a hónapban hárommal kevesebb munkanap volt, mint 2023 márciusában.

A GINOP Pluszban 800–850 milliárd forint keretre jelenik meg idén felhívás vállalkozások számára Cikk

A 2021–2027-es időszakra szóló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) 2500 milliárd forint keretéből az idén mintegy 800-850 milliárd forint forrásra jelenik meg felhívás a vállalkozások számára – mondta Greinstetter Balázs, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón.

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Cikk

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Vegyesen mozgott a forint szerda reggel Cikk

Vegyesen alakult a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

NGM: megvédte a kamatstop a kkv-kat, a merészségükön is múlik a GDP-növekedés Cikk

A kamatstop megvédte a kkv-kat a megemelkedő hozamkörnyezet negatív hatásaitól; az intézkedés kivezetése sem jelentett többletterhet számukra a csökkenő hitelkamatoknak és a bankokkal megszületett megállapodásnak köszönhetően – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára ma, a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján.

Gépjárműoktatók eszközbeszerzése Kérdés

Festmény értékesítése Kérdés

Egyéni vállalkozó fel nem használt fejlesztési tartalék adózása Kérdés

Törzstőke Kérdés

Egyéni vállalkozó bizalmi vagyonkezelésbe adott ingatlana utáni szja fizetési kötelezettség Kérdés

Energiaköltség elszámolása 2. Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó alapjának megállapítása

Szipszer Tamás

adószakértő

Mit jelent?

Szipszer Tamás

adószakértő

Bérelt ingatlan megvétele

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink