2371 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

TESZOR Kérdés

Átalányadózás külföldi munkaviszony mellett Kérdés

Nem pénzbeli tőkemozgások transzferár-szabályai Cikk

Gyakori figyelmetlenség, hogy egyes tőkemozgásoknál az érdekeltek nem alkalmazzák az ügyletre vonatkozó transzferár szabályokat, pedig érdemes figyelni a folyamatosan megújuló rendelkezésekre és ezen előírások mind nagyobb kiterjesztésére.

Külföldi részvények után kapott osztalék adózása Cikk

Hogyan kell bevallani a NAV-nak egy ausztriai pénzügyi szolgáltatónál (bank, brókercég) vezetett értékpapírszámlán tartott amerikai részvények után kapott osztalékokat az éves adóbevallásban, és hogyan kell utána adózni a jelenlegi szabályozások szerint? – kérdezte olvasónk. Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Üzemanyag hatósági áron: csak meghatározott mezőgazdasági gépekbe tankolható Cikk

Őstermelő tankolhat-e hatósági áron üzemanyagot úgy, hogy azt nem közvetlenül a traktorba tölti? A hatósági áras tankolásban csak a mezőgazdasági gépek (7,5 tonna össztömeget meghaladó tömegű) vannak engedélyezve még, vagy egy rakodógép, árokásó is tankolható hatósági áras üzemanyaggal? Ellenőrizniük kell-e a könyvelőknek, hogy jogosultan állított-e ki a töltőállomás 480 forintos hatósági áras számlát az ügyfelük részére? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Módosít a feltöltőkártyások rezsielszámolásán az MVM Cikk

Megváltoztatja az MVM az új rezsiszabályokhoz igazított, követhetetlen elszámolási rendszerét, így a felöltőkártyás villanyórásoknak nem kell napi felhasználási limiteket számolgatni. Ehelyett az éves kedvezményes mennyiség elérésig „rezsicsökkentett” áron tudják felölteni a kártyáikat, és majd csak azután kell „lakossági piaci árat” fizetni. Visszamenőleg még kompenzáció is jár.

Nyolc budapesti járatát megszünteti a Ryanair Cikk

Megszünteti nyolc budapesti útvonalát a Ryanair, amely már a repülőjegyadó bevezetése után jelezte, hogy a plusz költségnek járatrikítások és -leállítások lehetnek a következményei, írja a hvg.hu.

A karácsonyi díszkivilágításon spórol Bécs Cikk

A karácsonyi vásárairól és újévi koncertjéről ismert Bécs városában az elszálló energiaárak miatt csökkentik a közvilágítást.

Tévedésből kifizetett végkielégítés: a munkáltató egyoldalú nyilatkozatával nem vonható vissza Cikk

A Kúria egy friss döntésében megállapította, hogy a munkáltató figyelmetlenségéből bérszámfejtett végkielégítésre a munkavállaló által jog alapítható, amennyiben a munkáltató nem járt el körültekintően. Az ügy részleteit az alábbiakban mutatjuk be.

Az MNB fokozottan ellenőrzi az aszály miatti kárkifizetéseket Cikk

A növénytermesztőknek egyre súlyosabb károkat okozó csapadékhiány és hőhullámok nyomán az MNB kiemelten tekinti át a továbbiakban, hogy a mezőgazdasági biztosítók eleget tesznek-e az aszálykárok gyorsított felmérésére és kárkifizetésére vonatkozó kormányzati elvárásnak, olvasható a jegybank honlapján.

Újabb nyomtatványokat jelentetett meg a NAV Cikk

Két új nyomtatványt jelentetett meg honlapján a NAV.

Be kell jelenteni, ha valaki külföldre akar értékesíteni, illetve kivinni tüzifát Cikk

A hazai energiaellátás zavartalan biztosítása érdekében minden, Magyarország területéről külföldre értékesíteni, illetve kivinni kívánt faalapú nyersanyagot vagy terméket (továbbiakban: tűzifa) az értékesítést, illetve kivitelt tervező személynek vagy vállalkozásnak be kell jelentenie a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

Megérkezett az első cseppfolyósított földgázszállítmány a horvátországi Krk-ről Magyarországra Cikk

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmány a horvát import terminálból Magyarországra, így új szállítási móddal és útvonallal bővült a hazai gázellátási lánc, amely jelenleg elsősorban közlekedési célokat szolgál; rövidesen megnyílhat az út az ipari felhasználás előtt is – közölte az ARELGAS Kft. az MTI-vel szerdán.

Újraindulhat a Barátság vezeték Cikk

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Kőolajmizéria: cseh értesülések szerint napokon belül helyreállhat a szállítás a Barátság-vezeték déli szakaszán Cikk

Napokon belül helyreállhat az orosz kőolajszállítás a Barátság-vezetéken – fogalmazott a csehországi kőolaj-vezetéket üzemeltető MERO cseh cég mai közleményében, anélkül, hogy további részleteket közölt volna.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs