42 találat a(z) garancia cimkére

Változtak a jótállási szabályok Cikk

Jelentősen átalakult a jótállásra vonatkozó szabályozás, azon belül is a fogyasztókra vonatkozó rendelkezések. A jótállással kapcsolatban sok félreértésen alapuló legenda terjed, nehéz eligazodni a szabályok között, ehhez ad fogódzót tájékoztatójában a Niveus Consulting Group.

Jóteljesítési garancia áfában Kérdés

Garanciamegváltás Kérdés

Javítás, mint garanciális kötelezettség az általános forgalmi adózásban Kérdés

Garancia Kérdés

500 ezer euróig állami támogatás, adókedvezmény szabadon – javasolja az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság új ideiglenes keretszabályokat javasol az olyan európai vállalkozások állami támogatásával kapcsolatban, amelyek a koronavírus-járvány miatt nehézségekkel küszködnek.

Garanciális probléma miatti számlasztornó Kérdés

Tisztelt Szakértők! Webáruházat működtető cég értékesítései után bizonyos értékcikkekre szavatosságot, garanciát vállal. Mi a helyes eljárás, ha 2020-ban visszahoznak egy tételt garanciális probléma miatt, és az áru kicserélésre már nincs mód, mert nincs ilyen tétel készleten? A vevő kéri a pénz visszafizetését. A számla sztornózásra kerül, a teljesítési időpont ilyen esetben az a nap, amikor visszahozzák a hibás árut? Hogyan kezelem áfában? Köszönöm válaszukat!

Céltartalékképzés Kérdés

Egy kereskedelmi cég relaxációs eszközöket árusít, melyekre garanciát vállal x évre. Általában az árban benne van a garanciavállalás díja (ez a számla szövegéből is kitűnik), de olyan is előfordul, hogy a garancia meghosszabításáról állít ki számlát. Én úgy gondolom, év végén céltartalékot kell képezni garanciavállalás címén. Jól gondolom? Ha igen, hogyan számolom ki, mennyi céltartalék képezendő? Ha a számlában nincs külön soron feltüntetve a garanciavállalásért kért ár, nem tudom ennek pontos összegét. Ha csak garanciavállalásról szól a számla, igen. Következő években, mi alapján döntöm el, mennyi céltartalék oldható fel? A céltartalékképzés befolyásolja-e a kiva mértékét (ha jól tudom a Tao-törvény szerint adóalapot növelő tétel).

Hibás termék, rossz kivitelezés – ezeket érdemes tudni a jótállásról és a szavatosságról Cikk

Naponta használjuk a szavatosság, a garancia, a jótállás, valamint a hibás teljesítés kifejezéseket, mégis sok esetben keverjük ezeket fogalmakat. Ismertetjük, mit jelentenek a jogszabályokban, illetve a gyakorlatban.

Áru visszavétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van-e kereskedőnek (építőanyag, szaniter, csempe, burkolat... ) törvényi erőnél fogva kötelező áru-visszavételi kötelezettsége nem hibás teljesítés esetén, illetve milyen garanciális, fogyasztóvédelmi szabályok vonatkoznak nem hibás teljesítésre nézve? Szakértő válaszát köszönve, Tisztelettel!

Jól gondolja meg, mit rendel újsághirdetés nyomán Cikk

Gyakran érkeznek panaszok a fogyasztóvédelemhez az újsághirdetések alapján rendelt termékek miatt – mondta Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Garanciális visszatartás Kérdés

Kedves Adózóna! Ügyfelemnek építőipari vállalkozása van. Részteljesítéskent több számlát állított ki, amelyen a garanciális visszatartást negatív előjellel szerepeltette, ezzel csökkentve a számla végösszegét. Most állított volna ki egy végszámlát, amin szerepeltette volna pozitív előjellel az eddigi vissszatartásokat, de a másik vállalkozás nem fogadja be a számlát, mondván, már kiszámlázták. Kérem tanácsukat, hogy mi lenne a helyes eljárás a számlázás lezárására? Helytelenül lett-e kiállítva a számla a negatív tétel miatt? Segítségüket köszönöm.

Garancia kérdése vásárlási utalvány esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_16_Vasarlasi_utalvanyok_ertekesitese_wlq kérdéshez szeretném még a következő garanciával kapcsolatos kérdést feltenni: Amikor a vásárló az utalványt beváltja, akkor nem születik "pénztárgép nyugta". Elegendő lesz-e a garancia érvényesítéséhez a garancialevél, és azon az utalványbeváltás dátumának feltüntetése – eddig a pénztárgépnyugta a tényleges vásárláskor született meg, ez is igazolta a vásárlás dátumát.

9,6 milliárd forintos garancia kkv-k innovatív beruházásaihoz Cikk

A K&H Bank 9,6 milliárd forint (mintegy 30 millió euró) értékű InnovFin portfóliógarancia-megállapodást kötött az Európai Beruházási Alappal (EIF), hogy elősegítse a kis- és középvállalatok (kkv) hitelhez jutását nagy összegű innovatív beruházásaikhoz – közölte a hitelintézet.

Filmfinanszírozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem filmipari befejezési garanciával foglalkozik. Ez egy szolgáltatás, amely tulajdonképpen egy ellenőrzési feladat, amely azt szolgálja, hogy a befektetők helyett végigkövesse a filmgyártás folyamatát, és tájékoztassa a befektetőket. Jelen esetben a szolgáltatás annyival "bővül", hogy a befektetők ügyfelem számlájára utalják át a filmgyártás költségét (nagyon sok százmillió forintot), majd ügyfelem folyósítja az összegeket a filmgyártónak, a felmerülő költségek alapján. Azt nem tudom, hogyan könyvelhetném ezeket a bejövő és kimenő összegeket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület törlése, zárómérlege

Pölöskei Pálné

adószakértő

Bt.-kültag halála

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kata 2021

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close