453 találat a(z) gázolaj cimkére

Így alakulnak az üzemanyagárak péntektől Cikk

A héten pénteken ismét változást tapasztalhatunk a benzinkutakon. A benzin ára most nem módosul, a gázolaj ára 2 forinttal emelkedik – írja a holtankoljak.hu.

Változott a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj után érvényesíthető adó-visszaigénylés mértéke Cikk

A mezőgazdasági termelők támogatásának egyik formája a termelőtevékenységhez felhasznált gázolaj jövedéki adója meghatározott részének visszaigénylési lehetősége, másik formája pedig a tiszta növényi olajat előállító mezőgazdasági termelők által a tiszta növényi olajra alkalmazott kedvezőbb adómérték biztosítása révén a jövedékiadó-fizetési kötelezettség csökkentése.

Jelentősen csökkent a benzin és a gázolaj ára Magyarországon Cikk

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt, a magyar ár 1,9 százalékkal, azaz 12 forinttal volt alacsonyabb – közölte kísérleti statisztikai jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Agrárium: emelkedett a gázolaj után visszaigényelhető jövedéki adó Cikk

A kormány újabb intézkedéssel segíti a gazdákat. Megjelent az a kormányrendelet, amely rögzíti, hogy 2024. május 1-jétől a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj után visszaigényelhető adó mértéke 90 százalékra emelkedik, olvasható az agrártárca honlapján. A magyar kormány ígéretének megfelelően a gabonaágazat helyzetének javítását célzó ötpontos intézkedéscsomagjának egyik elemeként döntött a jövedéki adó visszatérítés növeléséről – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Rendkívüli bejelentés készül a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről Cikk

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdán délután 3 órakor doorstep sajtótájékoztatót tart a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről – derül ki a portfolio.hu szerkesztőségének küldött meghívóból. Most fog eldőlni, hogy a kormány értékelése szerint megfelelő mértékben csökkentették-e a kiskereskedelmi áraikat a benzinkút-üzemeltetők – írja a portfolio.hu.

Rossz hír a Magyarországon autózóknak Cikk

Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt. A magyarországi átlagár 3,2 százalékkal, azaz 20 forinttal volt magasabb a régiós átlagértéknél. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 628 forint volt, ami 15 forinttal, 2,4 százalékkal haladta meg a régiós 613 forintos átlagárat – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján.

Változik az üzemanyagár Cikk

Rendkívüli üzemanyagár-változás került ma bejelentésre: szombaton a benzin és a gázolaj beszerzési ára is bruttó 4-4 forinttal csökken – olvasható a holtankoljak.hu portálon.

Jövedéki adó őcsg Kérdés

Árcsökkenést hozhat a benzinkutakon a munka ünnepe Cikk

Május 1-jén, szerdán csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is. Bruttó 3–3 forinttal kerül majd kevesebbe mindkét üzemanyag beszerzési ára, olvasható a holtankoljak.hu oldalán.

Csökkenhet az üzemanyag ára péntektől Cikk

Péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, előbbi bruttó 3 forinttal, míg a gázolajért a kutak bruttó 6 forinttal fognak kevesebbet fizetni – írja a holtankoljak.hu. Hogy ez miként jelenik meg a kutak áraiban pénteken, teljesen bizonytalan. Az eddigi gyakorlat szerint arra számíthatunk, hogy közel azonos mértékben csökkennek majd a kutak árai is.

Két hetet kaptak az üzemanyag-kereskedők áraik régiós átlaghoz igazítására Cikk

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

Változik az üzemanyagok ára péntektől Cikk

Jelentősen, bár eltérő módon változnak a hét második felében a hazai üzemanyagárak – írja a holtankoljak.hu.

Kevesebbet tankoltak az autósok, tarolnak a prémium üzemanyagok Cikk

Az idei első negyedévben 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly az első három hónapban, miközben a motorbenzin iránti kereslet nem változott számottevően. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal csökkent – közölte honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ). A prémium üzemanyagok keresletének emelkedése akadályozta meg a fogyasztás nagyobb visszaesését.

Hol mennyibe kerül a benzin és a gázolaj a régióban? A KSH megmondja Cikk

A régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én, pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) . Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan – közölte a hivatal.

Hét rendelet, tizenkilenc határozat jelent meg az éjjel – közöttük az egyes állami támogatások szabályait tartalmazó rendelet Cikk

Hét rendelet – közöttük egyes mezőgazdasági termékek Magyarországra történő behozatalával kapcsolatos intézkedésekről szóló 80/2024. kormányrendelet, valamint az egyes állami támogatási kategóriák közös és sajátos szabályait tartalmazó 4/2024 KTM rendelet –, továbbá tizenkilenc határozat jelent meg a Magyar Közlöny 2024. évi 44. számában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink