114 találat a(z) fogyasztóvédelem cimkére

Megszüntette eljárását a GVH a dohány-nagykereskedő céggel szemben Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megszüntette eljárását a JTI Hungary Dohányértékesítő Zrt.-vel szemben. A fogyasztóvédelmi hatóság több eljárása sem állapított meg a cégnél szabálytalanságot a dohánytermékek forgalmazásában, ezért a termékértékesítés kommunikációjára irányuló – már korábban felfüggesztett – versenyhatósági eljárás folytatása nem volt indokolt.

A Wizz Air szerződést kötött a fogyasztóvédelmi hatósággal Cikk

Hatósági szerződést kötött a fogyasztóvédelmi hatóság és a Wizz Air a légiutasok jogainak hatékony érvényesülése érdekében – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a légitársaság szerdán az MTI-vel.

Internetes csapdára figyelmeztetnek az európai hatóságok Cikk

Az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok trükkös gyakorlatra hívják fel a figyelmet az online térben: egyes cégek rejtett módon veszik rá a gyanútlan felhasználókat szolgáltatásaik előfizetésére. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is találkozott már hasonlóval, mostantól pedig a bankkártyatársaságok is segítik a hatóságok fellépését.

Kiemelt ellenőrzéseket végez az adventi időszakban a fogyasztóvédelmi hatóság Cikk

Kiemelt ellenőrzéseket végez az adventi időszakban a fogyasztóvédelmi hatóság, amelyek kiterjednek a hagyományos üzletek, piacok, kitelepülések és az online boltok vizsgálatára, de nagy figyelmet fordítanak a most aktuális Black Friday napokra is – közölte ma Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a közösségi oldalán.

Bezárt szolárium Kérdés

Bíróságon támadja meg a fogyasztóvédelmi bírságot a Ryanair Cikk

Fellebbez a rá kiszabott fogyasztóvédelmi bírság ellen a Ryanair – erősítette meg az ír légitársaság – írja a hvg.hu.

Fogyasztóvédelmi eljárás indult a Wizz Airrel szemben Cikk

Fogyasztóvédelmi eljárás indult a Wizz Air légitársasággal szemben – közölte ma az Igazságügyi Minisztérium (IM).

Újabb fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított az MNB a NOVIS biztosítónál Cikk

Újabb fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyarországon határon átnyúló szolgáltatóként működő NOVIS biztosítónál, elsősorban a társaság panaszkezelési és ügyféltájékoztatási gyakorlatát, illetve a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályoknak való megfelelést ellenőrzik – tájékoztatta a jegybank pénteken az MTI-t.

Postai és a távközlési szolgáltatások, közüzemi ügyek a békéltető testület előtt Cikk

A postai és a távközlési szolgáltatások, valamint a közüzemi ügyek kerültek a legnagyobb arányban a Budapesti Békéltető Testület (BBT) elé 2022. első felében – közölte az alternatív vitarendezési fórumot működtető Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

Magyar Energiaital Szövetség: megtévesztő lehet a cukormentes energiaital Cikk

Sokan gondoljuk, és néha nem is alaptalanul, hogy egy termék Magyarországon forgalmazott változata, eltér a külföldi változattól. A hazait mindig silányabbnak, gyengébb minőségűnek hisszük, ami néha jogos lehet, de nem minden esetben – tette közzé a Magyar Energiaital Szövetség honlapján.

Új időszámítás kezdődött a fogyasztóvédelemben Cikk

2022. május 28-án több pontban is változáson mentek keresztül a fogyasztóvédelmi előírások – hívja fel a figyelmet közleményében az EY Law.

Május 28-tól egységes szabályok vonatkoznak az akciós árakra Cikk

Az Európai Unió területén, így Magyarországon is 2022. május 28-tól egységes szabályok vonatkoznak az árcsökkentésre – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelmi portálján.

MNB: 58 millió forint díjat köteles visszafizetni a CIB Bank ügyfeleinek Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza ügyfelei számára – jelentette be szerdán a jegybank, tette közzé az MTI.

Vendéglátóipari termék és tárolótasak elkülönítése Kérdés

Ezek a termékek bizonyultak veszélyesnek 2021-ben itthon és az unióban Cikk

A veszélyes, nem élelmiszeripari termékekre vonatkozó uniós gyorsriasztási rendszer 2021-es jelentése szerint a gépjárművek és a játékok állnak a lista élén; a magyar riasztásokban leggyakrabban az elektromos készülékek, a játékok és a díszvilágítási füzérek szerepeltek – derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett jelentéséből.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet áfa változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs