133 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Nemcsak végkielégítés jár majd a munkavállalónak, ha kirúgják - módosított tervezet Szakértői Kommentár

Az új Munka Törvénykönyvének (Mt.) tervezete a terminológia bizonyos változtatása mellett több tartalmi újdonságot is magában foglal. A kevés, munkavállalók számára kedvező változás egyike, hogy jogviszony váltáskor amennyiben a munkavállaló nem fogadja el a továbbfoglalkoztatási ajánlatot (Pl.nem akar közalkalmazott lenni) a végkielégítésen kívül a felmondási időre (felmentési idő)járó távolléti díjra is jogosulttá válik.

Fizetési kötelezettség Start-kártyásoknak Esemény

Regisztrációs díj befizetése háztartási alkalmazottat foglalkoztatóknak Esemény

Csak visszafogott bérnövekedésre lehet számítani az idén Cikk

A vártnál jobban nőttek a bérek augusztusban és az év első nyolc hónapjában egyaránt, azonban a következő hónapokban nem várható a foglalkoztatás jelentős bővülése többek között a regisztrált felvételek egyre lassuló növekedése miatt a versenyszférában - vélekedett a KSH friss adatairól az Erste és a Takarékbank elemzője.

Diákmunka: milyen szabályokkal kell tisztában lenni? Cikk

Ha nyár, akkor diákmunka (is). Bár a diákok foglalkoztatására – társadalombiztosítási és adózási szempontból – az általános szabályokat kell alkalmazni, de munkajogi vonatkozásban viszont a gyermekekre, illetve fiatal munkavállalókra az általánostól eltérő – kedvezőbb – előírások vonatkoznak. Összegyűjtöttük, mit kell tudni.

Mire számítson munkaadó és munkavállaló? Cikk

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által múlt pénteken benyújtott munkaügyi salátatörvény-tervezet egyes részleteit már az elmúlt hetekben megismerhette a közvélemény. Egyes elemek azonban még a fejleményeket folyamatosan követők számára is újdonságként hatottak. A javaslatban szereplő új elemeket foglalja össze a BDO Magyarország áttekintése.

Rokkantnyugdíjasokra vonatkozó intézkedések: van, aki megúszhatja Cikk

Hatvánegy éves rokkantnyugdíjasnak folyósítják-e a nyugdíját 62 éves korától? Olvasói kérdésre Molnár ászló, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Kevesebb nőt foglalkoztatnának gyes után Cikk

Nyolc százalékkal kevesebb vállalatvezető gondolja úgy, hogy szívesen foglalkoztatná a szülési szabadságról visszatérő anyákat. Pedig a rugalmas munkakörülmények kialakításával a munkába visszatérő anyák és a vállalatok egyaránt nyernek.

Munkaszerződést kell kötni alkalmi munkavállalókkal is Cikk

Januártól az egyszerűsített foglalkoztatás keretébe tartozó munkaviszony létesítéséhez úgynevezett blanketta-munkaszerződést kell kötni; ez lép az alkalmi munkavállalói (AM) könyve helyébe.

Gyurcsány: önök lennének az elsők, akik megölnék ezt a programot Cikk

Amíg az Európai Unióban a szürke-fekete gazdaság aránya átlagosan a GDP 8-10 százaléka, addig Magyarországon 20 százalék - mondta Gyurcsány Ferenc. A kormányfő hangsúlyozta: az alacsony foglalkoztatás nem a közép és felsőfokú végzettségűeknél tapasztalható, hanem az alacsony képzettségűek között, ahol csak minden harmadik ember dolgozik, noha az európai átlag ennek a kétszerese.

Gyurcsány: 100 forintért csak 80-at kell majd fizetni Cikk

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint az olcsóbb foglalkoztatás megteremtése a lényege szerdán nyilvánosságra hozott programjának. A politikus a MR1-Kossuth Rádió Magánhangzó című műsorában arról is beszélt, hogy lemond, ha a parlament nem fogadja el az adótörvényeket és a költségvetést.

A foglalkoztatás: miből állna az ezermilliárdos költségcsökkentése? Cikk

Ezer milliárd forinttal csökkentené az Oriens pénzügyi tanácsadó cég által kidolgozott átfogó javaslat a foglalkoztatás költségeit, ehhez a forrást az állami kiadások mérséklésével, bizonyos adó- és járulékfizetési szigorításokkal biztosítanák - mutatták be tanulmányukat a szerzők csütörtökön sajtótájékoztatón.

PwC: a tb-járulékokban legalább 10 százalékot kellene vágni Cikk

A kormányzati programokban egyelőre a foglalkoztatás bővítésére helyeződik a hangsúly, a versenyképesség erősítése kevésbé érvényesül – mondta Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers (PwC) adótanácsadó cég cégtársa, a miniszterelnök által hétfőn a Magyar Tudományos Akadémián ismertetett javaslatokról tartott sajtóbeszélgetésen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close