135 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Javultak a foglalkoztatási mutatók Cikk

130 ezer fővel dolgoztak többen a 2016. december–2017. februári időszakban, mint egy évvel korábban – jelentette a KSH.

Rokkantnyugdíj melletti foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Cím! Szeretném megkérdezni, hogy C2 besorolású rokkantnyugdíj mellett milyen feltételekkel lehet munkát végezni? A munkaadónak milyen terhei keletkeznek a foglalkoztatás során? Köszönettel:VallernéKlári

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása: ötmilliárd forint többlettámogatás Cikk

Mintegy ötmilliárd forint többlettámogatást biztosít a kormány a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó akkreditált foglalkoztatóknak – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken.

Ők bejelentetlenül foglalkoztatnak alkalmazottakat Cikk

Összesen 4544-en szerepelnek a NAV a bejelentetlen alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozások legfrissebb listáján.

Megfelelő foglalkoztatás Kérdés

Dr. Hajdu-Dudás Máriától kapott választ köszönöm 2017.01.01., de további kérdésem lenne a portások beosztásával kapcsolatban. 3 fő portás van a cégnél. Mondjuk A, B és C dolgozó. Hétfőtől-péntekig éjszaka 18-06 óráig dolgoznak egymást váltva.12 óra/48 pihenő. Szombaton 06-18ig C dolgozó kerül sorra,18-06-ig A dolgozó. Vasárnap 06-18 B dolgozó és éjszaka 18-06-ig C dolgozó. Így a szombat nappalra beosztott munkavállaló vasárnap éjszaka is be lenne osztva! Dolgozhat-e szombat nappal és vasárnap éjszaka is? A következő héten a vasárnap nappal 06-18-ig foglalkoztatott munkavállaló kezdené a hetet, hogy cserélődjön a hétvégi műszak. Készenléti jellegű munkakörnek megfelel, de pihenésre alkalmas hely, csak egy fotel áll rendelkezésére, ez elegendő? 3 havi munkaidőkeretben vannak elszámolva. A heti kettőnél több /48 óra/ pihenőidő esetén szabadságot szeretnék kiírni. Jól gondolom? Elnézést a sok kérdésért, de szeretném lehetőleg jól kiadni a munkaidő-beosztást. Tisztelettel.

Január végéig lehet pályázni fejlesztő-foglalkoztató programokra Cikk

Január 31-én éjfélkor zárul a fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a hajléktalan emberek képességeinek, készségeinek fejlesztésére és foglalkoztatására kiírt pályázat – mondta Nyitrai Imre az M1 csatorna péntek reggeli műsorában.

Több adó folyt be a lakosságtól és a vállalkozásoktól is Cikk

Elsősorban a foglalkoztatáshoz köthető bevételek növekedésének köszönhető, hogy a tavalyi költségvetési hiány lényegesen alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál – mondta Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Eltörölnék a nyugdíjasok foglalkoztatására vonatkozó tilalmakat és korlátokat Cikk

Az LMP szerint a nyugdíjasok foglalkoztatása jelentősen segíthetne az ország munkaerőproblémáinak megoldásában, így azt a kormánynak ösztönöznie kellene és nem tiltania.

Kizárták a munkavállalót a munkahelyéről? Itt a kulcs Cikk

A Népszabadsággal kapcsolatos intézkedések a szerkesztőségben dolgozó munkavállalókat is érintik. Őket munkáltatójuk olyan szokatlan módon mentette fel a munkavégzés alól, hogy nemcsak nem kötelesek munkát végezni, de nem is mehetnek be munkahelyükre, levelezésükhöz, a munkahelyen hagyott személyes dolgaikhoz nem tudnak hozzáférni. Vajon ez beilleszthető a munka törvénykönyve rendelkezéseibe? Hogyan tovább?

Belengetett járulékcsökkentés: mérsékelhető-e a munkaerőhiány? Cikk

Kevés az esély arra, hogy a nemzetgazdasági miniszter által kilátásba helyezett járulékcsökkentéssel önmagában kezelni lehetne az egyre nagyobb gondot okozó munkaerőhiányból fakadó problémákat – véli Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének (MAKSZOE) elnöke. Az egyesület szerint járulékcsökkentés helyett a vállalkozások terheinek csökkentésére volna szükség a hosszabb távú eredmény eléréséhez.

Mire készül az NGM? Ez a nagy terv Cikk

Az elkövetkező években tartósan három százalék fölötti gazdasági növekedést elősegítő gazdaságélénkítő tervet dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – közölte a tárca államháztartásért felelős államtitkára beszélt a Magyar Hírlapnak adott, a lap keddi számában megjelent interjúban.

Munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás megvalósítható-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk („A” cég) fűszer-nagykereskedelemmel foglalkozik, mely fűszerek nagy részét a felhasználás előtt még fel kell dolgozni, őrölni kell. Ezt a folyamatot egy másik cég végzi („B” cég), mely „A” céggel kapcsolt vállalkozásban áll, tulajdonosi körük azonos, székhelyük, telephelyük nem. „B” cég őrlő berendezést bérel „A” cégtől, és ezzel végzi a bérmunkát, főleg „A” cég részére, de más cégektől is vállal megbízást. „A” cég szeretné, ha egyik alkalmazottja folyamatosan „B” cégnél lenne (ez hosszabb időtartamot jelentene akár fél-egy év), és felügyelné „A” cég alapanyagain végzett munkálatokat, az azzal kapcsolatos teendőket. Kérdésem, hogyan teheti ezt meg „A” cég, egyáltalán van-e rá lehetőség (kiküldetés, kirendelés, több munkáltatónál történő munkavégzés)? Nem tartozunk kollektív szerződés hatálya alá. Munkaerő-kölcsönzés kizárva. Nagyon köszönöm válaszát!

Foglalkoztatási program indul Zalaegerszegen Cikk

Az egyre jelentősebb munkaerőhiány kezelését, illetve a munkanélküliség csökkentését egyaránt szolgálja az a 934 millió forintos pályázati program, amelyet Zalaegerszeg nyert foglalkoztatásfejlesztésre - tájékoztatta a város önkormányzata szerdán az MTI-t.

13 éves mélyponton a munkanélküliség Cikk

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma és 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon mint ma – közölte Cseresnyés Péter. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a munkanélküliségi ráta a 2010-es kormányváltás óta kevesebb, mint a felére, 5,5 százalékra süllyedt, ami 13 éves mélypontnak felel meg. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma pedig az egy évvel korábbinál 149 ezerrel, 4 millió 314 ezerre emelkedett a 2016. március-májusi időszakban.

Hiába a munkaerőhiány, nem kellenek az 55 év felettiek? Cikk

A foglalkoztatási ráta növelése megoldást jelenthetne a társadalom elöregedése miatt kialakuló munkaerőhiányra, mégis sok vállalatnál nincs a friss diplomások és az idősebbek bevonzására, illetve megtartására irányuló program. A Randstad Workmonitor legújabb felméréséből az is kiderült, hogy a magyar munkavállalók a legborúlátóbbak az elhelyezkedési esélyek javulásával kapcsolatban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető nem működő cégben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalékelőleg előző év

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Import Angliából

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close