132 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Ők bejelentetlenül foglalkoztatnak alkalmazottakat Cikk

Összesen 4544-en szerepelnek a NAV a bejelentetlen alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozások legfrissebb listáján.

Megfelelő foglalkoztatás Kérdés

Dr. Hajdu-Dudás Máriától kapott választ köszönöm 2017.01.01., de további kérdésem lenne a portások beosztásával kapcsolatban. 3 fő portás van a cégnél. Mondjuk A, B és C dolgozó. Hétfőtől-péntekig éjszaka 18-06 óráig dolgoznak egymást váltva.12 óra/48 pihenő. Szombaton 06-18ig C dolgozó kerül sorra,18-06-ig A dolgozó. Vasárnap 06-18 B dolgozó és éjszaka 18-06-ig C dolgozó. Így a szombat nappalra beosztott munkavállaló vasárnap éjszaka is be lenne osztva! Dolgozhat-e szombat nappal és vasárnap éjszaka is? A következő héten a vasárnap nappal 06-18-ig foglalkoztatott munkavállaló kezdené a hetet, hogy cserélődjön a hétvégi műszak. Készenléti jellegű munkakörnek megfelel, de pihenésre alkalmas hely, csak egy fotel áll rendelkezésére, ez elegendő? 3 havi munkaidőkeretben vannak elszámolva. A heti kettőnél több /48 óra/ pihenőidő esetén szabadságot szeretnék kiírni. Jól gondolom? Elnézést a sok kérdésért, de szeretném lehetőleg jól kiadni a munkaidő-beosztást. Tisztelettel.

Január végéig lehet pályázni fejlesztő-foglalkoztató programokra Cikk

Január 31-én éjfélkor zárul a fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a hajléktalan emberek képességeinek, készségeinek fejlesztésére és foglalkoztatására kiírt pályázat – mondta Nyitrai Imre az M1 csatorna péntek reggeli műsorában.

Több adó folyt be a lakosságtól és a vállalkozásoktól is Cikk

Elsősorban a foglalkoztatáshoz köthető bevételek növekedésének köszönhető, hogy a tavalyi költségvetési hiány lényegesen alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál – mondta Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Eltörölnék a nyugdíjasok foglalkoztatására vonatkozó tilalmakat és korlátokat Cikk

Az LMP szerint a nyugdíjasok foglalkoztatása jelentősen segíthetne az ország munkaerőproblémáinak megoldásában, így azt a kormánynak ösztönöznie kellene és nem tiltania.

Kizárták a munkavállalót a munkahelyéről? Itt a kulcs Cikk

A Népszabadsággal kapcsolatos intézkedések a szerkesztőségben dolgozó munkavállalókat is érintik. Őket munkáltatójuk olyan szokatlan módon mentette fel a munkavégzés alól, hogy nemcsak nem kötelesek munkát végezni, de nem is mehetnek be munkahelyükre, levelezésükhöz, a munkahelyen hagyott személyes dolgaikhoz nem tudnak hozzáférni. Vajon ez beilleszthető a munka törvénykönyve rendelkezéseibe? Hogyan tovább?

Belengetett járulékcsökkentés: mérsékelhető-e a munkaerőhiány? Cikk

Kevés az esély arra, hogy a nemzetgazdasági miniszter által kilátásba helyezett járulékcsökkentéssel önmagában kezelni lehetne az egyre nagyobb gondot okozó munkaerőhiányból fakadó problémákat – véli Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének (MAKSZOE) elnöke. Az egyesület szerint járulékcsökkentés helyett a vállalkozások terheinek csökkentésére volna szükség a hosszabb távú eredmény eléréséhez.

Mire készül az NGM? Ez a nagy terv Cikk

Az elkövetkező években tartósan három százalék fölötti gazdasági növekedést elősegítő gazdaságélénkítő tervet dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – közölte a tárca államháztartásért felelős államtitkára beszélt a Magyar Hírlapnak adott, a lap keddi számában megjelent interjúban.

Munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás megvalósítható-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk („A” cég) fűszer-nagykereskedelemmel foglalkozik, mely fűszerek nagy részét a felhasználás előtt még fel kell dolgozni, őrölni kell. Ezt a folyamatot egy másik cég végzi („B” cég), mely „A” céggel kapcsolt vállalkozásban áll, tulajdonosi körük azonos, székhelyük, telephelyük nem. „B” cég őrlő berendezést bérel „A” cégtől, és ezzel végzi a bérmunkát, főleg „A” cég részére, de más cégektől is vállal megbízást. „A” cég szeretné, ha egyik alkalmazottja folyamatosan „B” cégnél lenne (ez hosszabb időtartamot jelentene akár fél-egy év), és felügyelné „A” cég alapanyagain végzett munkálatokat, az azzal kapcsolatos teendőket. Kérdésem, hogyan teheti ezt meg „A” cég, egyáltalán van-e rá lehetőség (kiküldetés, kirendelés, több munkáltatónál történő munkavégzés)? Nem tartozunk kollektív szerződés hatálya alá. Munkaerő-kölcsönzés kizárva. Nagyon köszönöm válaszát!

Foglalkoztatási program indul Zalaegerszegen Cikk

Az egyre jelentősebb munkaerőhiány kezelését, illetve a munkanélküliség csökkentését egyaránt szolgálja az a 934 millió forintos pályázati program, amelyet Zalaegerszeg nyert foglalkoztatásfejlesztésre - tájékoztatta a város önkormányzata szerdán az MTI-t.

13 éves mélyponton a munkanélküliség Cikk

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma és 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon mint ma – közölte Cseresnyés Péter. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a munkanélküliségi ráta a 2010-es kormányváltás óta kevesebb, mint a felére, 5,5 százalékra süllyedt, ami 13 éves mélypontnak felel meg. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma pedig az egy évvel korábbinál 149 ezerrel, 4 millió 314 ezerre emelkedett a 2016. március-májusi időszakban.

Hiába a munkaerőhiány, nem kellenek az 55 év felettiek? Cikk

A foglalkoztatási ráta növelése megoldást jelenthetne a társadalom elöregedése miatt kialakuló munkaerőhiányra, mégis sok vállalatnál nincs a friss diplomások és az idősebbek bevonzására, illetve megtartására irányuló program. A Randstad Workmonitor legújabb felméréséből az is kiderült, hogy a magyar munkavállalók a legborúlátóbbak az elhelyezkedési esélyek javulásával kapcsolatban.

Phd ösztöndíj melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nappali tagozatos, ösztöndíjas PhD hallgató munkavégzésére létezik-e valamilyen korlát a foglalkoztatási jogviszonyra, munkaidőre, munkabérre vonatkozólag. Ha létezik korlát, hol van szabályozva? 2016 szeptemberétől induló phd-s jogviszony esetén lesz-e változás a jelenlegihez képest? Válaszukat előre is köszönöm!

Figyelem! Van, amikor kockázatos munkába állni Cikk

A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében – adta közre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Széles Imre! A Rehabilitációs hozzájárulás számítása című kérdéshez szeretnék kapcsolódni: Ha a 29,7*0,05=1,485 akkor a kerekítés szabályai szerint ez 1 fő kötelező foglalkoztatási szintet jelent, nem? Eddigi válaszai alapján úgy értelmeztem, hogy az 1 fő feletti, de még 1,5 alatti kötelező létszámnál az 5 százalékos létszám megállapításánál kerekíteni lefelé kell: Példák erre: http://adozona.hu/kerdesek/2016_2_5_rehabilitacios_hozzajarulas_kerek_iid http://adozona.hu/kerdesek/2015_1_8_Rehabilitacios_hozzajarulas_bdu Tehát a kérdésem az , hogy, ha az 5 százalék 1,3-ra jön ki, és van egy fő megváltozott munkaképességű, aki megfelel a törvényi előírásnak, van papírja, eléri a 4 órát a munkaideje naponta, szóval ilyen esetben kell-e a 0,3 szorzót alkalmazni az éves összegre, vagy az 1,3 lefelé kerekítve 1, tehát nem kell egyáltalán fizetni? Illetve, ha nincs egy fő sem, aki beszámítana, akkor az 1,3*964 500 az éves hozzájárulás? Köszönöm a válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close