135 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Ifjúsági garancia program: 100 ezer fiatal állt így munkába Cikk

Átlépte a 100 ezret az Ifjúsági garancia programban résztvevő fiatalok száma, a program nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélkülisége harmadára csökkent 2010 óta – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Nyugdíjas foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Cím! Abban a kérdésben kérném segítségét, hogy öregségi nyugdíj mellett hogyan lehet foglalkoztatni? Továbbá kell-e bevallást készíteni és járulékot befizetni? Várom válaszát.

Nyugdíjas foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a 2018. július 26-ai törvénymódosítás a nyugdíjas foglalkoztatással kapcsolatban kiterjed-e a közszférában dolgozókra? Amennyiben nem, milyen jogszabály tiltja ezt? Tisztelettel: Temesvári Éva

Háziorvosi asszisztens jogfolytonos foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem háziorvos, tevékenységét betéti társaság keretében látja el. Praxisjogát szeptember 30. napjával átruházza kollégájára, illetve annak kft.-jére. Az asszisztensnőjét a praxist folytató kolléga tovább foglalkoztatja jogfolytonosan. Kérdésem, jár -e az asszisztensnő részére végkielégítés? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm

Tartalékok a foglalkoztatás bővítésére? Cikk

Vannak még tartalékok a hazai foglalkoztatás bővítésére – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 esti műsorában, szerdán.

Foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cégcsoport egyik "A" nevű vállalkozása főállásban több alkalmazottat foglakoztat. Szezonálisan évi 2-3 hónapot "A" cég 2 alkalmazottja a csoport B nevű vállalkozás gépeivel dolgozna. Nem szeretnénk az "A" cégben a munkaviszonyukat megszüntetni erre az időre és B cégben újat létrehozni, kvázi a munkaerőt szeretnék "bérbe adni". Csupán erre az időre fizetett bérköltség terheit szeretnénk B cégünknek átszámlázni, szolgáltatás formájában. Munkaügyi szempontból hogyan lehet kivitelezni a fenti esetet? Szükséges-e munkaszerződést módosítani? Kell-e 1041-es bejelentésen bármit is módosítani?

18 év alatti külföldi állampolgár foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk nyaranta szokta foglalkoztatni munkavállalói 18 év alatti gyermekeit. Van azonban román állampolgárságú munkavállalónk is, aki szeretné, hogy a gyermeke nyáron nálunk dolgozhasson. Kérdésünk, hogy van-e lehetőségünk fiatalkorú nem magyar állampolgár foglalkoztatására? Amennyiben igen, milyen módon?

Négyezernél több adózót fülelt le a NAV bejelentetlen foglalkoztatás miatt Cikk

4117 olyan adózó szerepel a NAV legfrissebb, április adatokat tartalmazó, be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatókról közölt listáján.

Így foglalkoztatható rokkantsági ellátásban részesülő személy Cikk

Egyéni vállalkozó rokkantsági ellátásban részesülő alkalmazottat szeretne felvenni. Hogyan teheti ezt meg? – kérdezte az Adózóna olvasója. Széles Imre tb-szakértő válaszolt.

Megbízás és az idő viszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy vitatható-e egy biztosítási jogviszonyt nem keletkeztető megbízási szerződés jogossága, ha a feladat nagyságából vélelmezve, vagy például egy építési naplóban dokumentálva az derül ki, hogy a munka időigénye meghaladja egy heti 40 órás foglalkoztatás 30 százalékát. Tudom, hogy a megbízás feladat elvégzésére irányuló önálló tevékenység, csak azt szeretném tudni, hogy ilyen összefüggések itt vizsgálandók-e. A szerződő felek egyébként egy háztartásban élő közeli hozzátartozók. Köszönettel: Jászné

Növekedés, beruházások, fogyasztás, infláció: közölte előrejelzését a GKI Cikk

A magyar GDP 2014-ben, a beruházás és a fogyasztás 2017-ben haladta meg a pénzügyi világválság előtti szintet. Az ipar 2015-ben, a kiskereskedelem 2016-ban, az építőipar 2017-ben érte el ezt, a pénzügyi szektor azonban még most is nagyon messze van tőle – írja a 2018/1. részletes összefoglaló jelentésében a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Áfa-regisztráció és adószám belföldi foglalkoztatáshoz együtt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon áfa-regisztrált külföldi cég az áfa-adószámmal párhuzamosan regisztráltathatja magát foglalkoztatási céllal is? Az áfa-regisztrációs adószámon nem lehet foglalkoztatni, külön adószám tartozik hozzá. A kettő futhat párhuzamosan? Szintén ide kapcsolódó kérdés, hogy amennyiben a külföldi cég dolgozóinak szállást (lakás) bérel, mert azok távol laknak a munkavégzés helyétől vagy külföldiek, ezzel a bérléssel már letelepedettnek minősül? Bolgár cégről van szó. Előre is köszönöm válaszát!

Diákok megbízásban, tanulószerződésben, szövetkezetben Cikk

A diákok különböző jogviszonyokban való foglalkoztatására más-más közteherfizetési előírások vonatkoznak. Írásunkban vázoljuk a megbízási jogviszonyban, tanulószerződés, illetve hallgatói munkaszerződés, valamint iskolaszövetkezet keretében történő foglalkoztatásuk főbb szabályait.

Ennyivel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt Cikk

A 2017. november–2018. januári időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 436 ezer volt, 35 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,2 százalékponttal 68,7 százalékra emelkedett – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Hogyan foglalkoztatható valaki heti egy-két órában? Cikk

Alkalmazható-e valaki heti pár órás munkára? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető nem működő cégben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalékelőleg előző év

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Import Angliából

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close