136 találat a(z) fizetés cimkére

Osztalék kifizetés sorrendje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a 2017. évi beszámoló elfogadásakor 5 millió forint osztalékot hagyott jóvá, amit ezidáig még nem fizetett ki. Közbenső mérleg alapján (amelyben a szükséges feltételek teljesülnek) most 20 millió forint osztalékelőleg kifizetéséről határozott. Kérdésem, hogy 2018-ban kifizethető-e az osztalékelőleg, ha a korábban jóváhagyott osztalék még nincs kifizetve? Van-e a kifizetés sorrendjére vonatkozó jogszabályi előírás? Válaszát tisztelettel köszönöm: Szabó Jánosné

Telefonhasználat továbbszámlázása munkavállaló részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás továbbszámlázza a dolgozói részére a céges mobiltelefon használata során az esetleges kerettúllépést, mobil parkolást, mobil internethasználatot. A mobiltelefon-szolgáltató számlája folyamatos teljesítéssel kerül kiállításra és a továbbszámlázás során mi is folyamatos teljesítéssel számlázzuk tovább a dolgozó felé a magánhasználatot. Az egyik kérdésem az, hogy ez így helyes-e? A gyakorlatban konkrét példát nézve: Telekom számla: Kelt: 2018.07.02. Teljesítési és fizetési határidő: 2018.08.14. Dolgozónak továbbszámlázott számla: Kelt 2018.08.15., Teljesítési és fizetési határidő: 2018.08.31. A másik kérdés, amit még tisztázni szeretnénk, hogy mi számít ebben az esetben a teljesítés időpontjának? Megegyezik a Telekom számla áfatörvény szerinti teljesítési időpontjával? Köszönöm!

Gigantikus fizetést kapnak a legnagyobb brit tőzsdei cégek vezetői Cikk

A legnagyobb piaci tőkeértékű brit tőzsdei cégek vezetői évi medián 3,93 millió fontért dolgoztak tavaly. (A tavalyi nagyjából 360 forintos font átlagárfolyam mellett ez 1,4 milliárd forintnak felel meg.) A 2016-ban mért 3,45 millió font medián értékhez képest 11 százalékos a növekedés – derül ki a brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetsége, a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) és a High Pay Centre független elemzőközpont által ismertetett adatokból. A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók fizetése mindeközben csak 2 százalékkal emelkedett tavaly.

Fizetésemelés: ennyit keresnek a jövőben a miniszterek Cikk

Közzétették a kormányzati portálon a miniszterek megemelt fizetését – vette észre a hvg.hu.

Ötmilliós miniszteri fizetés? Cikk

Többszörösére emelkedhet a miniszterek fizetése a 2019-es költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat alapján – írja az index.

Új elektronikus parkolási fizetési rendszer Debrecenben Cikk

Új elektronikus parkolási fizetési rendszert vezettek be az országban elsőként Debrecenben – jelentette be a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón a város alpolgármestere.

A hazai cégek 70 százaléka késve fizet Cikk

Kedvezően érinti a vállalatok fizetési szokásait a megfelelő gazdasági környezet, amelyben rövidültek a fizetési határidők – közölte az Intrum nemzetközi követeléskezelő az MTI-vel legutóbbi, első negyedéves felmérése eredményét, amiből kiderült: a magyar cégek nyitottan állnak az új uniós általános adatvédelmi rendelet (GDPR) szabályaihoz.

Osztalékkifizetés lépései Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét osztalékkal kapcsolatosan, helyes az alábbi sorrend: - 2017. évi beszámoló elfogadásakor 2018. 03. 31-én határozatot hoz a kft. közgyűlése 1 620 000 forint osztalék kifizetéséről a 2017. évi adózott eredmény terhére, ami 1 622 969 forint. - 2018. 05. hónapban ez az összeg kifizetésre kerül könyvelése (vagy már ki kellett volna fizetni 2018.03.31-én?) T:413 K:479, T:479 K:384 - 1808-as bevallásban 2018. 05. hó - közterhek: 15 százalék szja, 14 százalék eho Van még más feladat? Köszönöm a segítséget.

Nőtt a diákmunkások átlagfizetése Cikk

Érezhetően nőtt az elmúlt években a magyar diákmunkások átlagfizetése. Míg korábban a középiskolások és az egyetemisták egyaránt találkozhattak nettó 500-600 forintos órabérrel, ma már csak elvétve találni olyat, ahol ezer forintnál kevesebbet ajánlanak a munkáltatók – írja pénteki kiadásában a Magyar Hírlap.

Érkezik a megemelt fizetés az állami vállalatok dolgozóihoz Cikk

Januártól átlagosan 10-12 százalékos béremelést kapnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) tartozó állami vállalatok dolgozói a tavaly tavasszal megkötött hároméves bérmegállapodás alapján – mondta Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján – írja a kormany.hu.

Százezrek kapnak több fizetést Cikk

Sok százezer magyar ember számlájára érkezik magasabb fizetés ezekben a napokban, azon béremelések alapján, amelyek január 1-jén léptek életbe –közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Járulékfizetési kötelezettség rendezése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Tavalyi év decemberében tettük fel fenti témában kérdésünket (http://adozona.hu/kerdesek/2017_12_19_Jarulekfizetesi_kotelezettseg_ren_nwn) melyre Hunyadné Szűts Veronika szakértőjük válaszolt, melyet ezúton is köszönünk! Fenti kérdésünk kapcsán az alábbiakat közöljük: a volt munkavállalónak bírósági végzés alapján elmaradt munkabér (bruttó) került kifizetésre, melyről nyilatkozat van. A munkavállaló a bruttó bérét kapta meg átutalással, így a járulékok közül az szja, nyugdíjjárulék és egészségbiztosítási járulékokat neki kell rendeznie az adóhatóság felé. Kérdésünk utolsó része arra vonatkozott, hogy ezt hogyan tudjuk az adóhatóság felé bejelenteni vagy jelezni? Természetesen tudjuk, hogy van nekünk is ezzel kapcsolatban adófizetési kötelezettségünk (szocho és szakképzési járulék). Segítségüket előre is köszönjük!

Bérprogramokkal húzzák a közszféra jövedelmeit a versenypiac közelébe Cikk

A közszférában 17 százalékkal nőttek a keresetek 2011-től 2016-ig. Az viszont nem egységes, hogy melyik ágazatban mennyire előrehaladott a bérrendezés. Az oktatásban dolgozóknak ugyanis már 41 százalékkal nőttek a kereseteik a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, a 2011-es 193 ezer forintos bruttó átlagkereset 2016-ra már 273 ezer forintra ugrott – írja a Világgazdaság.

Nyelvvizsga nélküli besorolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abban, hogy szociális területen egyházi fenntartású családi bölcsődébe azt a pályakezdő csecsemő- és kisgyermeknevelőt, aki a diplomáját nyelvvizsga hiányában még nem kapta meg, milyen fizetési kategóriába soroljuk be? Lehet őt már az F1-be (főiskolai végzettség vagy csak D1) érettségi? Köszönöm a segítséget.

A nők húzzák a rövidebbet az anglikán egyházban is Cikk

Jelentős fizetésbeli különbségek vannak az anglikán egyház soraiban Nagy-Britanniában szerdán ismertetett adatok szerint. A nők több mint negyven százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink