6 találat a(z) faktoring cimkére

Feltételhez kötött faktoring kezelése Kérdés

Tartozásátvállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég szállítói tartozásait átvállalta egy másik cég, aki ezt ellenérték fejében vállalta át. Akinek a tartozását átvállalják, annak a cégnek a könyvelési tételeivel kapcsolatban vannak kétségeim. A szállítói tartozásokat kivezetném T454 K988, viszont a fizetendő ellenértéket T888 K456 (faktoring tartozások), vagy T454 K456 írom elő? A 456 főkönyvi számot használhatom-e, vagy inkább egyéb más kötelezettségbe tegyem, például 479? Egyáltalán jól gondolom a könyvelést? Segítségét előre is köszönöm!

Visszkeresetes faktoring Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni faktoring elszámolású ügyletetek könyveléséhez." A (faktor) "cég faktoring szerződés keretében számlaköveteléseket vásárol meg, illetve megelőlegez 80%-ban, azaz faktorál "B (kereskedelmi)" cég számára. Tehát a vevő követeléseket "A" cég nyilván tartja a könyveiben, melyeket a bruttó számlaösszeg 80%-áig hitelez meg, majd a vevő számla tényleges kiegyenlítésekor a fennmaradó 20%-ot a felmerülő költségek és kamatok levonása után utalja át "B" cégnek. "B" cégnél milyen könyvelési tételek merülnek fel, milyen összegben és mikor? A vevő számlákat "B" cég kivezetheti a könyveiből azonnal, amikor "A" cég részére megküldésre kerül számla vagy sem? A megelőlegezett és átutalt számla összeg 80%-a hitel azaz kötelezettség "B" cégnél a számla fennmaradó 20%-ának utalásáig? Válaszát előre is köszönöm.

Kkv-k, őstermelők figyelem! Új hitellehetőség Cikk

Faktoringon keresztül is lehetőség nyílik a kis- és középvállalkozások finanszírozására – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatójában.

Új szerződéstípusok a Ptk.-ban Cikk

Számos gazdasági szerződés forma kerül be az új Polgári törvénykönyvbe, a jogszabály március 15-én hatályba lépő változatával: a franchise, a faktoring, a pénzügyi lízing. A törvényhozók létrehozták a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) által működtetett hitelbiztosítéki nyilvántartást, amelybe be kell vezetni a faktoring, az ingóságra vonatkozó pénzügyi lízingszerződéseket, zálogjogot és tulajdonjog fenntartást.

Új Ptk.: meghatározzák a faktoring és lízing szerződés fogalmát Cikk

A jövő március közepén hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) meghatározza a faktoring- és a lízing szerződés fogalmát is, és mindkettő bekerül a hitelbiztosítéki nyilvántartásba.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Főfoglalkoású átalányadózó egyéni vállalkozó szocadója?

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ekho választása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Sofőr munkaideje, túlóra

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs