39 találat a(z) extraprofitadó cimkére

11 kormányrendelet jelent meg szerdán este Cikk

Egyebek között a jövedéki adóról, az extraprofitadóról szóló jogszabályokat, államháztartási, villamos energiai, közúti fuvarozási, egészségügyi szolgáltatási, továbbá földgázellátással kapcsolatos előírásokat is módosít a Magyar Közlöny 2023/45 számában március 29-én kihirdetett tizenegy kormányrendelet.

Kiterjesztették az extraprofitadóra kötelezettek körét a szomszédban Cikk

Kiterjesztette a bukaresti képviselőház azon energiavállalatok körét, amelyeket 60 százalékos extraprofitadó befizetésére köteleznek Romániában. A román média szerint a szerdán megszavazott jogszabállyal az OMV Petromot vették célba a törvényhozók.

Öt különadót érintenek az extraprofitadó ismét módosított szabályai Cikk

Pontosította, illetve módosította a kormány a Magyar Közlöny 30. számában megjelent, 62/2023. számú rendeletével az extraprofitadók egyes szabályait. A pontosítások és módosítások 2023. március 1-jén már hatályba is léptek. Az alábbiakban ezeket a TruTax szakértői, Laczkó Kitti adótanácsadó és Kiss Péter adószakértő foglalták össze.

Gyógyszergyártókat terhelő extraprofitadó: március 1-jétől hatályos a módosítás Cikk

Március 1-jén hatályba lépett a tegnap este kihirdetett, gyógyszergyártókat terhelő extraprofitadó-kötelezettség szabályait módosító kormányrendelet. A jogszabály-módosítás pontosítja a gyógyszergyártó, tehát a különadó alanyának a meghatározását. Ennek nyomán adóalanynak azon vállalatok minősülnek, amelyeknek a gyógyszeralapanyag-, gyógyszerkészítmény-gyártási tevékenységből származó nettó árbevétele az adóév első napján rendelkezésre álló beszámolóban szereplő adatok alapján meghaladja a teljes nettó árbevételének 33,33%-át. A hivatkozott rendelkezés továbbá egyértelműbbé teszi, hogy csak az említett tevékenységeket ténylegesen végző vállalatok tartoznak a különadó hatálya alá – írja sajtóközleményében a Deloitte Magyarország.

Több tucat rendelet módosult, köztük az extraprofitadókról szóló Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 30. számában, február 28-án megjelent kormányrendeletek számos korábbi előíráson változtatnak.

Extraprofitadó: alkotmányossági óvást emelt a jogszabály ellen két cég Romániában Cikk

Alkotmányossági óvást emelt Romániában két, magántulajdonban lévő, megújuló villamos-energiát termelő cég azok ellen a jogszabályok ellen, amelyek 80 százalékos extraprofitadó befizetésére kötelezik a villanyáram megawatt-óráját 450 lejnél (36 ezer forint) drágábban értékesítő villamosenergia-termelőket és kereskedőket – közölte kedden a News.ro hírportál.

Új járattal bővít Budapestről a Ryanair Cikk

A Ryanair ír légitársaság új, belfasti desztinációval bővíti budapesti menetrendjét a nyári időszakban – jelentette be Michael O'Leary, a Ryanair csoport vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

60 százalékos extraprofitadót vetnek ki a fosszilis tüzelőanyag-ágazatra Romániában Cikk

Romániában 60 százalékos extraprofitadót vetnek ki a nyerskőolaj-, földgáz-, szén- és finomítói ágazatban tevékenykedő vállalatokra: az erről szóló sürgősségi rendeletet szerdán fogadta el a bukaresti kormány.

Extraprofitadó Kérdés

Megjelent az extraprofitadókról szóló kormányrendelet, és további rendeletek is módosultak Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 202. számában, december 8-án megjelent az extraprofitadókról szóló kormányrendelet módosításáról szóló 497/2022. kormányrendelet, kihirdetésre került ezen felül 9 új rendelet, egy politikai nyilatkozat és 14 határozat.

Horror különadók mától Cikk

Hatalmas különadó-emelést hirdetett ki 496/2022. számú, a Magyar Közlöny 201. számában megjelent, az extraprofitadókról szóló 197/2022. kormányrendeletet módosító rendeletében december 7-én a kormány.

Árstop a friss tojásra és az étkezési burgonyára is, újabb extraprofitadó Cikk

A kormány úgy döntött, hogy a friss tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjeszti az árstopot az év végéig – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón Budapesten.

Extraprofitadó Kérdés

Extraprofitadó pénzügyi vállalkozásoknál Kérdés

Bíróságon támadja meg a fogyasztóvédelmi bírságot a Ryanair Cikk

Fellebbez a rá kiszabott fogyasztóvédelmi bírság ellen a Ryanair – erősítette meg az ír légitársaság – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipa választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Visszafizetésre kötelező határozat

Széles Imre

tb-szakértő

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs