80 találat a(z) energia cimkére

Elindult a kitermelés a berettyóújfalui gázmezőn Cikk

Az MVM Csoport a tavalyi év végén indított új földgázkutatási és -termelési beruházást a Hajdú-Bihar vármegyei Berettyóújfalu térségében. A tervezett ütemezésnek megfelelően a nyár elején, hétfőn üzembe helyezték az első kutat – jelentette be mai közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Átadták Magyarország első zöldhidrogénüzemét Cikk

A helyi napelempark által termelt megújuló energiával állít elő hidrogént Magyarország első zöldhidrogénüzeme a Bükkábrányi Energiaparkban.

Nyugdíjasok így használhatják ki az otthonfelújítási támogatást Cikk

A nyugdíjasoknak is lehetőségük van otthonfelújítási támogatásból korszerűsíteni családi házukat, az elvárt, legalább 30 százalékos energetikai megtakarításnak köszönhetően a rezsijük érdemben csökkenhet. Ugyanakkor vannak feltételek, amelyekre az időseknek mindenképpen oda kell figyelniük ahhoz, hogy sikerrel pályázhassanak – figyelmeztetnek a Bankmonitor szakértői.

Pályázati támogatás növeli az ipari energiatárolói kapacitást Cikk

A kormány a futó programokban összesen 200 milliárd forinttal ösztönzi a családokat és cégeket a zöldenergia termelésére és tárolására – áll az Energiaügyi Minisztérium közleményében. A villamosenergia rendszerszintű tárolási kapacitásának bővítését segítő pályázat 62 milliárd forintos keretösszeggel februárban nyílt meg. A közelmúltban megszülettek a támogatói döntések, amelyek alapján mintegy félszáz ipari energiatároló létesülhet Magyarországon. A nyertes pályázatok együttesen lefedik a kiírásban megcélzott 440 megawatt kapacitást. A támogatott vállalatoknak, szervezeteknek legkésőbb 2026 tavaszáig kell elkészülniük az új berendezések telepítésével, hálózatba kapcsolásával. A program sikeres végrehajtásával két éven belül mintegy hússzorosára nőhet a hazai energiatárolói kapacitás.

Magyar-szlovén-szerb regionális áramtőzsde alakul – zabálják az energiát az új üzemek Cikk

Az év második felében megkezdheti működését Magyarország, Szlovénia és Szerbia közös áramtőzsdéje, ami nagyban fokozhatja az ellátásbiztonságot minden fél számára – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután a felek aláírták az erről szóló megállapodást.

Beolvad az E.ON Áramszolgáltató Kft. az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be Cikk

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. július 1-jétől egységes márka alatt szavatolja az energiaellátást az egyetemes szolgáltatásban, miután lezárul az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása a társaságba – tájékoztatta az állami tulajdonú energetikai cég szerdán az MTI-t.

Új otthonfelújítási programot tervez a kormány Cikk

Hivatalosan is megjelent az új lakáskorszerűsítési állami támogatás a kormány 2024 első féléves jogalkotási munkatervében – vette észre a money.hu. Az is kiderült, hogy a támogatást lakossági energiakorszerűsítésre lehet majd igényelni.

Úgy terjednek a napelemek, hogy az elemzők se tudják tartani a lépést Cikk

A kedvező változásoknak köszönhetően az elmúlt években javultak az energiaátmenet kilátásai, és ha ez egyelőre nem is elegendő a klímacélok teljesítéséhez, a trend egyértelműen arra utal, hogy egyre több területen közelítjük meg az ehhez szükséges pályát. Ennek megfelelően az olyan, meghatározó elemzőházak mint a Nemzetközi Energiaügynökség, évről évre rendre jókora felfelé irányuló módosításokat hajtanak végre a tiszta energia várható terjedésére vonatkozó prognózisaikban – írja a portfolio.hu.

Vissza nem térítendő támogatás lesz napelemekre Cikk

Háztartási méretű napelemek és tárolók együttes telepítését támogató pályázatot hirdetnek meg a jövő év elején 75 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be az energiaügyi miniszter csütörtökön Budapesten, a Portfolio.hu szakkonferenciáján.

Engedélyezték a kitermelés elkezdését a legnagyobb brit tengeri olajmezőn Cikk

Engedélyezte szerdán a brit szakhatóság a legnagyobb, művelés alatt még nem álló brit tengeri nyersolaj-lelőhely kiaknázását.

Létszámbővítést tervez a munkáltatók harmada Cikk

A hazai munkáltatók 31 százaléka tervezi bővíteni jelenlegi munkaerő-keretét az idei harmadik negyedévben, csökkentést 18 százalékuk jelez – közölte a Manpower Magyarország csütörtökön az MTI-vel, munkaerőpiaci előrejelzése alapján.

Gulyás: marad a rezsicsökkentés, a tanárok nem ússzák meg a státusztörvényt – élőben a kormányinfóról Cikk

A Momentum kordonbontásának árnyékában ülésezett szerdán a kormány, csütörtökön pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő áll ki az újságírók elé. Gulyáséknak lesz mire válaszolniuk: már az EU-nak is feltűnt a nyírmártonfalvi lombkoronasétány, szóba kerülhet az oktatási törvény átalakítása, a Magyar Orvosi Kamarában több mint 30 ezer orvos maradt, az EU-s pénzeknek pedig még mindig nincs nyoma sem Magyarországon – írja a hvg.hu.

Orbán Viktor: ahogy csökken az infláció, kivezetik az ársapkákat Cikk

Az élelmiszerek esetében ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják majd kivezetni a most még létező ársapkákat – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, tájékoztatott az MTI.

További intézkedéseket hozott a megélhetési költségek enyhítésére a horvát parlament Cikk

A horvát parlament pénteken további intézkedéseket hozott a megélhetési költségek emelkedése okozta válság enyhítésére, meghosszabbította a gáz és egyes energiatermékek áfájának csökkentését és eltörölte a nyugdíjasok egészségbiztosítási többletjárulékát – közölte a horvát közszolgálati televízió, tájékoztatott az MTI.

Nemzetközi lapszemle: áprilistól tovább folytatódhat a brit háztartások rezsitámogatása? Cikk

Áprilistól – korábbi, a lakossági rezsiszámlák támogatásának csökkentéről szóló terveivel ellentétben – a brit kormány továbbra is fenntarthatja jelenleg érvényben lévő rezsitámogatási rendszert – írja a The Guardian.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink