104 találat a(z) emelés cimkére

63 ezer cégnél sürget a határidő Cikk

Már csak néhány hét van hátra a kft.-knek a tőke emelésére kapott haladékából, a jelenlegi állapot szerint még 63 ezer cégnek kell sürgősen intézkednie – közölte az Opten Kft.

Törzstőke emelése negatív saját tőke esetén Kérdés

Tisztelt Adózóna Szakértő! A következő helyzet megoldásában kérném a segítségüket: A kft. törzstőkéje jelenleg 500 E forint így köteles azt idén 3 millió forintra felemelni vagy átalakulni/megszűnni. A kft. tőkehelyzete a következő: ST -15.500 E JT 500 E TT 5.000 E ET -15.000 E LT 2.000 E AE -8.000 E (2015) Szeretném szakértő megerősítésüket kérni arra nézve, hogy a kft.-nél egyben tőkerendezésére is sor kell kerüljön a tőkeemelés mellett, hogy a saját tőke megfeleljen a törvényben leírt szintnek. Vagy esetleg lehetséges a törzstőkét rendezni március 15-éig és a saját tőke helyzet rendezését későbbre halasztani? Válaszukat előre is köszönöm.

Itt a határidő! Kérdések és válaszok a kötelező törzstőkeemelésről Cikk

Tavaly tavasszal, az utolsó pillanatban döntött arról az Országgyűlés, hogy 2017. március 15-éig még 1 év haladékot ad az olyan vállalkozásoknak, akiknek a törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot. Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket a törzstőkeemeléssel kapcsolatban.

Friss nyugdíjasoknak jár-e emelés és Erzsébet-utalvány? Itt a válasz Cikk

Olvasónk 2016. december 1-jétől nyugdíjas, arra a hónapra már kapott is nyugdíjat, de nem érkezett meg a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, és januárban is a régi összeget utalták. Azt kérdezte, kinek jár az utalvány és a januári emelés. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíj: ma érkezik az emelt összeg, utalási napok 2017-ben Cikk

Ma utalja a bankszámlákra a nyugdíjfolyósító az idei első emelt összegű járandóságokat.

Nyugdíjemelés 2017-ben: megjelent a rendelet Cikk

Tegnap a Magyar Közlöny 201. számában megjelent a 2017. évi nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet.

Saját jogú nyugdíj mellett dolgozik. 2 vagy 0,5 százalék az emelés? Cikk

Saját jogú nyugdíj mellett keresőtevékenységet folytató olvasónk azt kérdezi, hol és milyen módon kérheti a 2 százalékos nyugdíjemelést. Olvasónk kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszol.

Béremelés az egészségügyben: még folyik az alkudozás Cikk

Nagyon közel van a megegyezés az egészségügyi ágazatban dolgozók béremeléséről, akár már egy-két héten belül lezárulhatnak a tárgyalások – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek szerdán, az érdekvédők és a szakállamtitkárság közötti egyeztetés után.

Nyugdíjemelés: tiltakoznak az alacsony mérték miatt Cikk

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége tiltakozik a jövőre tervezett nyugdíjemelés mértéke, módja és indoklása ellen – közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

Nyugdíjemelés 2017-ben Cikk

A nyugdíjak reálértékének a megőrzése a cél – hangsúlyozta Varga Mihály a Világgazdaságnak. Az áfacsökkentés nyomában járó élelmiszerár-csökkenés visszafogja az inflációt is.

Megjelent a márciusi VálaszAdó Cikk

Az Országgyűlés március 1-jén szavazott Gulyás Gergely fideszes törvénymódosító indítványáról, amelynek egyik fontos eleme, hogy egy év haladékot ad a korlátolt felelősségű társaságoknak arra, hogy törzstőkéjüket minimum 3 millió forintra emeljék.

Fellélegezhetnek a kft.-k Cikk

Az Országgyűlés megszavazta Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselőnek a kötelező törzstőke emelést elhalasztásáról szóló, a múlt pénteken benyújtott törvénymódosító indítványát.

Büntetés is jöhet, ha elmarad a törzstőkeemelés Cikk

Mintegy 130 ezer kft.-nek kell még 3 millió forintra emelnie a törzstőkéjét március 15-éig, különben a cégbíróság komoly pénzbüntetéssel sújtja azokat a cégeket, amelyek elmulasztják az emelést. A törvényi kötelezettség teljesítésére többféle lehetősége is van az érintetteknek, mutat rá a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária.

Törzstőkeemelés eredménytartalékból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a kötelező 3 millió forintos törzstőkét a jegyzett tőkén felüli saját vagyonából szeretné emelni. Ehhez elkészíti a 2015. évi mérlegét. Kérdésem, hogy a 2015. évi mérlegben szereplő mérleg szerinti eredményt is felhasználhatja a törzstőke emelésére, vagy csak az eredménytartalékot? Köszönettel várom válaszát.

Jegyzett tőke emelése és mérleg Kérdés

Egyszerűsített éves beszámoló készítésére kötelezett kft.-nek jegyzett tőke emelési kötelezettsége van ez év március 15.-éig, amelyet az elmúlt évek 7.5 milliós eredménytartalékából kíván megvalósítani. Az eljáráshoz szükséges éves, vagy közbenső mérleg. Mi a 2015. évről elkészített egyszerűsített beszámoló mérlegének felhasználását tartanánk az ésszerű megoldásnak. Azonban azt már látjuk, hogy e mérlegben a 2015. év mérleg szerinti eredménye körülbelül 1.5 millió forint lesz, amely 2016. évben csökkenti az eredménytartalékot, de még így is 6 millió forint lesz, ami több mint kétszerese a jegyzett tőke emeléshez szükséges 2,5 millió forintnak. A konkrét kérdés: ilyen esetben a 2015. évi mérlegben kimutatott veszteség mellett végrehajtható-e a jegyzett tőke emelés eredménytartalékból? A másik kérdés e beszámoló mérleget a eljárást megelőzően letétbe kell e helyezni? A választ előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink