136 találat a(z) elektromos autó cimkére

Új európai versenyképességi paktumot készít elő a Versenyképességi Tanács Cikk

A Versenyképességi Tanács mai ülésének legfőbb célja egy új európai versenyképességi paktum előkészítése volt, amely a magyar uniós elnökség egyik fő prioritása – közölte Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mai budapesti sajtótájékoztatóján. A tervek szerint az Új Európai Versenyképességi Megállapodás tervezetét Orbán Viktor miniszterelnök az ősz folyamán terjeszti az Európai Tanács elé.

Vámokat vetett ki az EU a Kínában gyártott elektromos járművekre Cikk

Az Európai Bizottság 37,6 százalékig terjedő ideiglenes kiegyenlítő vámot vetett ki a Kínából származó, kizárólag akkumulátorról üzemelő elektromos járművek (BEV) behozatalára - közölte csütörtökön a brüsszeli testület.

Nagy Márton: a magyar GDP öt és fél százalékát az akkumulátoripar adja, de lehet ez akár a duplája is Cikk

Jelenleg a bruttó hazai termék (GDP) öt és fél százalékát az akkumulátoripar adja – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tarcalon, az iconFeszt Gazdaságpolitikai Konferencia és Fesztivál rendezvényén, közölte az MTI.

Ha lesz támogatás elektromosautó-vásárlásra, miként befolyásolja majd az autópiacot, illetve a finanszírozást? Cikk

Július elején ismertetik azt az új uniós akciótervet, melynek keretében vállalkozások és háztartások is igényelhetnek támogatást új és akár használt elektromos autók vásárlására is. A money.hu és a Használtautó.hu szakértője utánajárt, hogy melyek a jelenleg legfelkapottabb villanyautók a piacon, és milyen változást hozhat a finanszírozásban egy új vásárlásösztönző program bevezetése.

Elektromos személygépkocsi kezelése az áfa szempontjából Cikk

Sok kérdés érkezik az Adózónához az elektromos személygépkocsik áfakezelésével kapcsolatosan, ezért írásunkban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Elektromos jármű töltési díjának átterhelése Kérdés

Kína nem hagyja válasz nélkül az elektromos autók uniós importvámjának megemelését Cikk

Kína minden szükséges intézkedést meg fog tenni a kínai vállalatok törvényes jogainak védelme érdekében – közölte csütörtökön a pekingi kereskedelmi minisztérium válaszul az Európai Unió azon döntésére, hogy további vámokat vet ki a Kínában gyártott akkumulátoros elektromos járművekre, tájékoztatott az MTI.

Személygépkocsi-töltési szolgáltatás számlázása Kérdés

Bírálta a kínai elektromos autók vámjának tervezett megemelését a VDA Cikk

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA bírálta az EU Bizottság döntését, miszerint a jövőben "kiegyenlítő" vámot vetne ki a Kínából származó elektromos autókra.

Elektromos autó töltés külföldi számla áfa Kérdés

Elektromos autóvásárlást ösztönző EU-s programot javasol a magyar kormány Cikk

Új, európai szintű, elektromos autóvásárlást ösztönző programokra tesz javaslatot a magyar kormány, amely egyaránt kiváló a vállalatoknak és a háztartásoknak is – jelentette be a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy mai sajtóeseményen az Index tudósítása szerint.

Elektromos cégautó Kérdés

Elektromos személyautók otthoni töltése: variációk a költségelszámolásra Cikk

Számos adózási kérdést vet fel az elektromos autók használatához kapcsolódó költségelszámolás. Cikkünkben elsődlegesen azt a kérdést boncolgatjuk, hogy a cég tulajdonában lévő elektromos autónak a munkavállaló otthonában történő töltése során felhasznált elektromos áram költségei milyen adózási szabályok szerint számolhatók el.

Személygépkocsi adózása Kérdés

Cégautóadó elektromos autókra (5E, 5P, 5N, 5Z) Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink