6 találat a(z) egyházi személy cimkére

Egyházi személy foglalkoztatása megbízási díjjal Kérdés

Ellentmondásos rendelkezések a tb-szabályokat rögzítő törvényekben Cikk

Az új tb-törvény készítése során a jogalkotó törekedett arra, hogy a jogszabály jelentősebb újításai – például a nyugdíjasok járulékmentessége, a munkaviszonyban álló dolgozók minimum járulékfizetése – összhangba kerüljenek a kapcsolódó jogszabályok vonatkozó előírásaival. Ez azonban nem minden rendelkezés esetében járt sikerrel, mint például az egyházi személy utáni járulék- és szochofizetés tekintetében sem.

Járulék és szocho: amikor nem egyszerű megmondani, kell-e fizetni Cikk

Gyakran tapasztaljuk, hogy az egyes jogszabályok adott fogalomra eltérő meghatározásokat adnak, ami nem kis bizonytalanságot okoz a jogalkalmazónak. Ez vonatkozik az olyan általános fogalmakra is, mint a munkaviszony. Ennek illusztrálására annak a társas vállalkozónak a társadalombiztosítási kötelezettségeit határozzuk meg, aki a vállalkozás mellett egyházi személyként biztosított.

Egyházi személy kisadózó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy amennyiben egy egyházi személy katás vállalkozást szeretne indítani, főállású katás lesz-e? Vagy pedig az egyházi személy státusza megfelel a heti 36 órás jogviszonynak, ami mellett csak a 25 ezer forintos járulékot kell fizetnie? Köszönettel: Szabó Balázs

Katolikus egyháznál dolgozó kántor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy az egyháznál a kántor díjazása hogyan történik, egyházi személynek minősül-e vagy "sima" munkavállalónak?

Adómentes perselypénz, avagy papok, egyházi személyek közterhei Cikk

Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, annak az adót, akinek a vámmal, annak a vámot, akinek a félelemmel, annak a félelmet, akinek pedig tisztelettel: a tiszteletet. Pál apostol rómaiakhoz írt levelét (13:7) citálva összefoglaltuk, hogy Magyarországon milyen közterheket viselnek a vallási közösségek szolgálatában álló személyek, illetve milyen mentességek, kedvezmények illetik meg ezt a kört.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close