42 találat a(z) egyetemi hallgató cimkére

4 milliárd forint támogatás kutatói utánpótlásra Cikk

Az Új nemzeti kiválóság program idei pályázatain is mintegy kétezer nyertes részesülhet összesen 4 milliárd forint ösztöndíjban. A 2016 óta futó program első hat évében már több mint tízezer egyetemista, fiatal kutató kapott 22 milliárd forint támogatást a sikeres pályakezdéshez – jelentette be szerdai közleményében Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, szakképzésért és innovációért felelős államtitkára.

Katás egyéni vállalkozó által foglalkoztatott duális képzésben résztvevő hallgató Kérdés

Nappali tagozatos egyetemi hallgatói gyakorlat Kérdés

Családi adókedvezmény Kérdés

Hallgató családi gazdaság tag járuléka Kérdés

Nem ügyvezető beltag foglalkoztatása részmunkaidőben Kérdés

Egyetemi hallgató foglalkoztatása gyakornokként Cikk

Egy cég nappali tagozatos egyetemi hallgatót foglalkoztatna gyakornokként, milyen munkaügyi, illetve adózási és tb-szabályokat kell figyelembe vennie – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna jogász, tb-szakértő válaszolt.

Családi járulékkedvezmény Kérdés

Érdemes-e szolgálati időt venni az egyetemi évekre? Cikk

Két gyerekem már befejezte az egyetemet, kettő most végzi. Meddig lehet megvásárolni a szolgálati időt és milyen nyomtatványt kell kitölteni hozzá? Elektronikusan is intézhető? Véleményük szerint megéri ez mint befektetés? – kérdezte az Adózóna olvasója. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Katás bt. egyetemista beltagjának (és családi gazdaság tagjának) jogviszonya Kérdés

Lehetünk-e két katás cégben tulajdonosok? Kérdés

Őstermelő járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Az őstermelők és a családi gazdálkodók járulékfizetésével kapcsolatosan szeretnék részletes tájékoztatást kérni. A nagykorú főállású őstermelőknél mind a kezdő, mind a már bázisévvel rendelkezők szempontjából talán egyértelműen megállapítható a járulékfizetés nagysága és mértéke. Problémát jelent a kiskorú, továbbá a nagykorú őstermelők járulékfizetésének megállapítása, legyenek akár önálló őstermelők, vagy szerepeljenek közös őstermelői igazolványon. A helyzetet bonyolíthatja, ha közben nappali tagozatos középiskolai vagy főiskolai, egyetemi hallgatók is egyben. Családi gazdálkodás esetében a családi gazdaság vezetőjénél, akár főállású őstermelő, akár egyéni vállalkozó szintén könnyen meghatározható a járulékfizetés mértéke. Viszont a gazdaság többi tagjánál, főként a kiskorú, valamint a nagykorú nappali tagozatos középiskolai, vagy főiskolai, egyetemi hallgatók esetében már nehézkesebb. Kérem szíves tájékoztatásukat a fenti járulékfizetési esetekkel kapcsolatosan.

Egyetemi hallgató svájci munkavégzésének adózása Kérdés

Magyarországon nappali tagozatos egyetemi hallgató (munkaviszonya nincs, csak diákszövetkezet tagja ) "szabadúszóként" egy svájci székhelyű cég magyarországi rendezvényein munkát vállal alkalmanként. A cég a kifizetett összegekből adót nem von le. Milyen adófizetési kötelezettsége van Magyarországon a hallgatónak (negyedéves szja-előleg vagy csak éves szja-bevallásban történő figyelembevétel)? Köszönöm a segítséget!

Külföldön felsőoktatási tanulmányt folytató személy egészségügyi ellátása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeptembertől gyermekem külföldön (Ausztriában) kezdi meg felsőoktatási, egyetemi tanulmányait. Kérdésem, hogy hol és milyen feltételekkel lesz jogosult egészségügyi ellátásra? A nagykorú gyermek állandó lakóhelye Magyarországon marad, kint egyetemi kollégiumban fog lakni. Amennyiben az ausztriai szabályokról nincs ismeretük, akkor legalább a magyar lehetőségekről szíveskedjenek tájékoztatást adni! Köszönettel és üdvözlettel.

Végzős egyetemi hallgató szakmai gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szervezetünk 2019. szeptember 2-ától végzős, nappali, egyetemi hallgatót foglalkoztatna 520 órás kötelező, szakmai gyakorlat teljesítése miatt. A hallgató foglalkoztatása milyen munkajogi, illetve adózási kötelezettségeket von maga után mind a munkáltató, mind a hallgató szempontjából? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs