11 találat a(z) egyedülálló cimkére

Egyedülálló gyermekesek tb- és családtámogatása, foglalkoztatása Cikk

Mind az egészségbiztosítási, mind a családtámogatási törvény külön rendelkezik a gyermeküket egyedül nevelő szülők ellátásáról. Cikkünkben bemutatjuk, mire kell figyelni a gyermekét egyedül nevelő munkavállaló foglalkoztatásakor, s az egészségbiztosítási törvény, valamint a családtámogatási törvény alapján kik minősülnek egyedülállónak, mennyivel kapnak több ellátást, mint azok a családok, ahol mindkét szülő neveli a gyermeket, gyermekeket.

Bonyolult családi kedvezmény Kérdés

Gyáp Kérdés

Családi kedvezmény közös érvényesítés Kérdés

Táppénz hosszabb időre Cikk

A fesztiválok helyszínén ideiglenes fiókgyógyszertár létesülhetne, négy új pszichotróp vegyületet vennének fel ezen anyagok jegyzékébe, és egyebek között változna a teljes családok gyermekápolási táppénzjogosultsága annak a jogszabálytervezetnek a nyomán, amely a kormány honlapján olvasható.

Egyedülállóként igényelt családi pótlék visszafizetése Kérdés

Adómentes lakáscélú támogatás egyedülállónak vagy nem családosnak Kérdés

Nyugdíj: mi lesz az egyedülállókkal? Cikk

Harminc százalékkal nőtt az egyszemélyes háztartások száma Magyarországon az elmúlt tíz évben, és ha ez a tendencia folytatódik, 2050-re 3,7 millió ember élhet egyedül, akiknek nyugdíjas éveikről is egyedül kell gondoskodniuk. Ezek az emberek nem számíthatnak környezetük segítségére, így az öngondoskodásnak esetükben nincs alternatívája. A szemléletváltás azonban mindenki esetében indokolt Magyarországon.

Családi pótlék és családi kedvezmény: sok múlik a részleteken! Cikk

Házas, élettársi kapcsolatban él, vagy egyedülállóként emelt összegű családi pótlékban részesül? Sok apró részleten múlik, hogy egyedül, közösen vagy megosztva érvényesítheti a családi kedvezményt.

Családi kedvezmény: így számítható ki könnyen, gyorsan és pontosan! Cikk

Házas? Egyedülálló? Élettársi kapcsolatban él? Háztartásában saját és házastársa korábbi házasságában született és közös gyermeket is nevel? Az Adózóna segítségével gyorsan kiszámíthatja érvényesíthető családi kedvezményét.

Ki számít egyedülállónak tb-szempontból? Szakértői Kommentár

A szociális és társadalombiztosítási ellátások terén vagy a munkavégzés során bizonyos többletvédelem illeti meg a gyermeküket egyedül nevelő szülőket. Az egyes jogszabályok alkalmazása során azonban eltérő szempontok szerint minősül valaki egyedülállónak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reprezentációs költség – önellenőrzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Rokkantsági ellátás melletti munkavégzés

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szocho-kedvezmény

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X