41 találat a(z) egyéni vállalkozás megszüntetése cimkére

Megszűnt egyéni vállalkozó szja-bevallása? Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése: adózás a készlet és a tárgyi eszközök után Cikk

Egyéni vállalkozás a tevékenysége megszüntetéskor készlettel és tárgyi eszközökkel is rendelkezik. Hogyan kell elszámolni ezeket az szja- és az áfatörvény vonatkozásában? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Egyéni vállalkozás megszüntetése felmondás Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Átalányadózó kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Egyéni vállalkozás megszűnése Kérdés

Egyéni vállalkozó hivatalból szünteti Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése, bevallások Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése, új vállalkozás indítása Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése, őstermelői tevékenység folytatása Kérdés

Egyéni vállalkozásból megmaradt készlet értékesítése új bt.-ben Cikk

Katás egyéni vállalkozás tavaly októberben vásárolt értékesítésre szánt ajándéktárgyakat, melyek egy része készleten maradt nála, amikor idén júliusban megszüntette az egyéni vállalkozását. Augusztusban bt.-t alapított, s azon keresztül szeretné értékesíteni az ajándéktárgyakat. Hogyan lehet ezt megtenni, lehetőleg további adófizetés és magánszemélyként történő adószám igénylése nélkül? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Vállalkozás megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnénk az egyéni vállalkozásainkat megszüntetni. A sógorom vállalkozása lassan két éve szünetel. A benne lévő tárgyi eszközöknek már nincs könyv szerinti értékük, egyedül az ingatlané, ami a sógorom saját tulajdona. Jelenleg a tárgyi eszközökre nincs kereslet, viszont egy társaság minimális értéken megvenné őket (sajnos a piaci értéke nem ér senkinek sem annyit, hogy azon az áron megvegye). a) Így eladhatja neki? Ha neki nem tudjuk az alacsonyabb áron eladni, akkor a nyakán marad, és nincs hol tárolni őket. b) Mi történik, ha esetleg később, az egyéni vállalkozás megszűnése után akarná megvenni őket valaki? Tavaly nagy lelkesedéssel belefogtam álmaim tevékenységébe, de sajnos a piac nem úgy reagált, ahogy előzőleg felmértem. Így egy többmilliós készlet maradt a nyakamon, most viszont az új kollekciót kellene megvenni, de mivel a régit sem tudtam eladni, csak a pénzem áll benne, így nem szeretnék újabb többmilliós készletet megvenni anyagi okokból sem. c) Megszüntethetem úgy a vállalkozást, hogy negatív és benne van egy nagy készlet? d) A megvett felszerelések, tárgyi eszközök egy része már értékesítésre került, a megmaradt 3 db eszközt szeretném eladni, ha jól tudom, akkor a piaci értéken szabad csak eladnom, alacsonyabb értéken nem? e) Ha nem tudom eladni, akkor a tárgyi eszközzel együtt is meg tudom szüntetni a vállalkozásomat? Várjuk megtisztelő válaszukat! Tisztelettel: vállalkozó

Egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Adott egy egyéni vállalkozó, aki egyéni vállakozóként családi gazdálkodó, valamint emellett őstermelői tevékenységet is folytat. Szeretné az egyéni vállalkozását megszüntetni, és kizárólag őstermelőként (plusz családi gazdálkodóként) tevékenykedni a jövőben. Jelenleg mindegyik tevékenységéhez ugyanazt az adószámot használja. Van-e akadálya annak, hogy megszüntesse az egyéni vállakozást, és az adószám kizárólag az őstermelői tevékenységet fedje le? Ha igen, ezt milyen nyomtatványon kell bejelenteni a NAV felé? Vagy szükség lesz arra, hogy minden tevékenységet lezárjon, majd új őstermelői tevékenységet indítson?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozótól ingatlanbérlés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs