8 találat a(z) egyéni számla cimkére

Egészségpénztárt bírságolt az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8,35 millió forint felügyeleti és 800 ezer forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Patika Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztárra (Patika egészségpénztár) – közölte az MNB.

Szja-törvény 1. sz. melléklet 8.14. a) bekezdés az önkéntes pénztáraknál Kérdés

Ezért akadt ki a nyugdíjügyben a szakszervezet Cikk

Kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek egy szakmai konferencián tartott beszédének az öngondoskodásról szóló hosszas fejtegetése. A vegyipari szakszervezet álságosnak tartja Varga állítását, miszerint a kormány szükségesnek tartja az öngondoskodás lehetőségének a megteremtését, közölte a VDSZ.

Mit talál az egyéni tb-számláján? Szakértői Kommentár

Egyéni tb-számláján mindenki ellenőrizheti, foglalkoztatója bejelentette-e munkaviszonyát és mennyi nyugdíjjárulékot vallott be. Egyelőre azonban csak idén január 1-jéig visszamenőleg kontrollálhatók az adatok.

Januártól az ONYF kezelheti az egyéni nyugdíjszámlákat Cikk

Január elsejével az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) igazgatási szervét, a Központi Nyugdíjnyilvántartó és Informatikai Igazgatóságot jelölné ki a kormány a társadalombiztosítási egyéni számla vezetésére.

Lesz egyéni számla, de mikor? Cikk

Nyitott kapukat döngetnek a sajtóban az egyéni számlával kapcsolatban nyilatkozók – reagált a hvg.hu-nak az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra a hírre, hogy a kormány letett az új nyugdíjrendszerről. A szaktárca ugyanis hét elején a Világgazdaságnak arra a kérdésre, hogy mikor és milyen változtatásokat tervez a nyugdíjrendszerben a kormány a választásokig, azt válaszolta, hogy „nem változik a nyugdíjrendszer. A nyugdíj-jogosultsági és kiszámítási szabályok is a jelenlegiek maradnak”.

Reálhozam: szeptember 16-ig át kell venni, különben visszaküldik Cikk

Szeptember közepéig mindenki megkaphatja a reálhozamot. Az át nem vett összegek egyéni számlára kerülnek.

Pénzcentrum.hu: duplájára emelkedhet a nyugdíjjárulék Cikk

Az állami nyugdíjrendszerben is csak az egyéni járulékbefizetések után járna nyugdíj, s az így felhalmozott összeget lehetne örökölni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) által a kormány részére készített Nemzeti Nyugdíjpolitikai Koncepcióról szóló előterjesztés szerint - közölte szerdán korán reggel a Pénzcentrum.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói beszámoló

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Visszadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Monitor előtti munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs