15 találat a(z) díjbekérő cimkére

Számla díjbekérő alapján Kérdés

Számla kiállítása nevezési díjról Kérdés

Bérelt ingatlan elszámolható költségei Kérdés

Iskolai étkeztetés számlázása Kérdés

Díjbekérő kiállítható-e egyéni vállalkozó részére? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni Önöktől, hogy egy nem működő, alanyi mentes egyéni vállalkozó részére kiállítható-e a könyvelési díjról (58-as bevallás nullás) díjbekérő? Azért kérdezem, mert sorakoznak a ki nem egyenlitett számlák a havi 58-asról. Az ügyfél tudja, hogy most már az 58-as bevallás úgy megy be, ahogy ő fizet. Tisztában van a mulasztási birsággal is. Én mint könyvelő most áttérek számlázóprogramra, és ott leheséges a díjbekérő, és fizetés után a díjbekérő alapján a számlát elkésziti a program, hivatkozva a díjbekérőre. Ilyen ügyfélnél járható ez a megoldás? Vagy mit csinálhatnék? Köszönettel.

Díjbekérő, előleg, végszámla Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérem szíves tájékoztatásukat! Webáruházban történő 100 000 forintot meghaladó vásárláskor díjbekérő kerül kiküldésre. Amikor a díjbekérőre megérkezik az utalás, a cég megrendeli az árut. A cég nem állít ki előlegszámlát, hanem 2-3 hét után, amikor megérkezik az áru, elkészíti a számlát és postázza azt a megrendeléssel. Ez a gyakorlat véleményem szerint rossz, mert a díjbekérő után előlegszámlát kellene kiálíltani az áru megérkezéséig, teljesítésig. A problémám ott van, hogy több esetben 3-4 hét is lehet mire megérkezik az áru, s számlázásra kerül a megrendelés. Díjbekérőre érkezett pénzt a 453-as főkönyvi számon tartjuk nyilván. Aggályom ott van, hogy a cég havi áfabevalló és több esetben díjbekérőre érkezett összeg lóg a főkönyvemben, amiről előlegszámla nem készült. Problémát okoz a 12. 31-i dátum is, hiszen így hogyan kezeljem az 453 főkönyvi számon szereplő díjbekérőre érkezett összegeket. Kérem szíves szakértői véleményüket az eljárás kapcsán, hogy ha megérkezik a díjbekérő összege a bankszámlára, köteles-e előlegszámlát kiállítani a cég! Munkájukat megköszönve, tisztelettel várom válaszukat!

A munkáltató által átvállalt tandíj adózása idén és jövőre Kérdés

Tisztelt Címzett! A cikk URL-je: https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Az_iden_atvallalt_tandij_adozasa_QTACWD A cikkben a teljes 2018/2019-es tandíj munkáltatói átvállalását említik lehetőségként a 2019-ben változó adózási szabályok miatt. Maga az átvállalás könnyen megoldható egy tanulmányi szerződés idei megkötésével, mely az egész tanévre szól (I-II. félév). Kérdésem: hogyan működhet a II. félévi tandíj vonatkozásában a számfejtés, ha azt csak 2019-ben kell megfizetni az iskola díjbekérője alapján? Szabályos idén számfejteni és bevallani mindkét félév tandíját, ha a II. félévi tandíj ténylegesen jövő évi juttatás? Segítségüket köszönöm Liczek Péter

Díjbekérős, időszakos elszámolású szolgáltatás számlázási tudnivalói, áfa teljesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk informatikai szolgáltatást (domain+tárhely) nyújt partnerének A szolgáltatás díjáról díjbekérőt küldünk ki a vevőnek. A díjbekérő alapján a vevő a szolgáltatás árát 2018. 03. 29-én elutalja. A nyújtott szolgáltatás időszaka 2018. 05. 01-2019. 04. 30, a felek időszakos elszámolásban állapodtak meg. A szolgáltatás díját a vállalkozó 2018. 04. 03-án számlázza ki, a számlán teljesítési dátumként az időszakos elszámolású tételekre vonatkozó szabályok alapján 2018. 04. 03-át, míg fizetési határidőként 2018. 03. 29-ét (pénzbefolyás dátumát) jelöli meg. Kérdéseink: – kell-e előlegszámlát kiállítani 2018. 03. 29-ei teljesítési dátummal, mivel a szolgáltatás megkezdése előtt érkezett be az ellenértéke, vagy helyesen járunk el, ha rögtön számlát állítunk ki? – helyes-e a számlán feltüntetett 2018. 04. 03-ai teljesítési dátum? Az áfát melyik hónapra kell bevallani: 2018. 03. hóra a pénzbefolyás dátuma okán, vagy 2018. 04. hóra az időszakos elszámolású számla szabályai szerint a számla kelte miatti áfateljesítés okán? – kell-e, hogy a fizetési határidő kövesse a pénzbefolyás dátumát, vagy javasolt-e ezt is a számla keltére datálni a fenti esetben? – mennyiben változik a számlázási teendő, ha – minden más adat változatlansága mellett – a szolgáltatás időintervalluma 2018. 03. 16-2019. 03. 15., azaz a szolgáltatás már megkezdődik a díjbekérő alapján megvalósuló pénzbefolyás előtt? Köszönjük szíves válaszukat.

Előleg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egy uniós partnerünk részére május hónapban (a megrendelő Magyarországon nem letelepedett) előlegszámlát bocsátott ki, miután a dijbekérőt kifizette. Az áru még nem lett elküldve, mivel még megrendelés alatt áll, igy még a végszámla sem lett kibocsátva. A kérdés, hogy a 05. havi áfa-bevallásban hol kell feltüntetni az "export" kapott előleget? Köszönettel várom válaszukat.

Díjbekérő Kérdés

Tisztelt Válaszadó! A következő a problémánk. Van egy kft., amelytől bérlünk egy lakást. A bérleti díjról szépen kiállítja a számlát, viszont a víz-, áram-, gáz-, közös költségekről csak díjbekérőt állít ki, mögé csatolva a számlamásolatokat. Viszont részünkre ezekről számlát nem hajlandó kiállítani. Azt mondja, hogy nem tud róluk számlát adni. De akkor ezt hogyan könyvelhetem le? Hogyan kérhetem vissza az áfát? A díjbekérő alapján kifizetett összegről ad egy nyugtát. Szerinte ez így szabályos, és mást nem hajlandó adni. Köszönöm a segítséget. Ildikó

Proforma számla kiállítása üzleti partner megnevezése nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Több leendő partnernek küldenénk ki díjbekérőt szolgáltatás megrendeléséről. Mivel még nem tudjuk, hogy x.y. kft. a partnerünk lesz-e vagy sem, és nagy mennyiségű díjbekérőről van szó, úgy gondoltuk, hogy a partnert nem nevesítenénk a díjbekérőn. Van-e törvényi akadálya ennek a módszernek? Válaszát előre is köszönöm!

Figyelem, csalók kérnek előleget! Cikk

Visszaélésre hívja fel a figyelmet az építőanyag piacon tevékenykedő, elsősorban gipsz alapú termékeket, és alapanyagokat gyártó Rigips. A gyártó a közelmúltban értesült róla, hogy csalók hamis díjbekérőket küldenek a potenciális és meglévő partnereknek, és előleg átutalására biztatják őket, holott ez a vállalatnál nem gyakorlat. A Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy felhívja az érintettek figyelmét a szükséges óvatosságra.

Díjbekérő Kérdés

Üdvözlöm! Abban kérném véleményét, hogy van-e korlátozás arra vonatkozóan (például szolgáltatás nyújtása esetében), amikor nem küldhetünk díjbekérőt a partner felé (szolgáltatás igénybe vevője felé)? Válaszukat előre is köszönöm. Wiesner Ildikó

Díjbekérő vs. előlegszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozó táplálkozási tanácsadással foglalkozik. A szolgáltatás megrendelésével a vevőnek át kell utalni az ellenértéket. A írott anyag elkészítésére a vállalkozónak maximum 30 napja van. Kell-e előlegszámlát adnia ebben az esetben? Mikor állítsa ki a számlát? Utaláskor, vagy amikor elküldi az anyagot? Köszönöm a segítséget! Vágner Emília

A számla, amelynek sem könyvelési, sem adóügyi vonzata nincs Kérdés

Mire jó a proforma számla, mi az előnye, s mit kell rajta feltüntetni? Olvasónk kérdésére az Adózóna szakértője, a Csurgay Ügyvédi Iroda válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close