25 találat a(z) díjbekérő cimkére

Peres ügy Kérdés

A nap kérdése: elmaradt a számlakiállítás, hogyan pótolható? Cikk

Egy társaság munkagépek értékesítésével, szerelésével foglalkozik. Szlovák partnere felé 2017-ben és 2018-ban díjbekérőt állított ki szerelési díj 100 százalékára, melyet a partner elutalt, a könyvekben a kötelezettségek között szerepel. A teljesítés megtörtént, de végszámlát nem állított ki a társaság, ami csak idén derült ki. Ezért most állítja ki a végszámlát, és idei bevételként könyveli. A vevőkövetelést összevezeti az előleg miatt fennálló kötelezettséggel. Mivel uniós partnerrel szemben történik az elszámolás, áfa hatályán kívüli, áfát nem tartalmazó számla lesz kiállítva. Adózási és számviteli szempontból megfelelő-e az alábbi ügylet kezelése? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Előleg számlázása Kérdés

Díjbekérő vagy előlegszámla? Cikk

A belföldi e-kereskedelemet folytató társaságok rendszerint rövid idő alatt teljesítenek nagy számú ügyletet, ezért bármilyen számlázással, adófizetéssel és bevallással járó plusz kötelezettség jelentős adminisztrációs és finanszírozási többlet terhet keletkeztet számukra. Az RSM Hungary a belföldi e-kereskedelemhez kapcsolódó számlakibocsátási kötelezettséget ezúttal az ellenérték-fizetés szempontjából veszi górcső alá.

Számlázás Kérdés

Közösségen belüli beszerzés előlege Kérdés

Adott, kapott előleg bizonylatai és könyvelése Cikk

Olvasónk olyan külföldi partnerrel kereskedik, aki előlegfizetést kér, de erről nem állít ki bizonylatot, előlegszámlát. Hogyan járjon el szabályszerűen ezek könyvelésénél? Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Végszámla kiállítása szerződés felmondása után Kérdés

Adott, kapott előleg könyvelési bizonylata és könyvelése Kérdés

Díjbekérő – kötelező előlegszámla Kérdés

Számla díjbekérő alapján Kérdés

Számla kiállítása nevezési díjról Kérdés

Bérelt ingatlan elszámolható költségei Kérdés

Iskolai étkeztetés számlázása Kérdés

Díjbekérő kiállítható-e egyéni vállalkozó részére? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni Önöktől, hogy egy nem működő, alanyi mentes egyéni vállalkozó részére kiállítható-e a könyvelési díjról (58-as bevallás nullás) díjbekérő? Azért kérdezem, mert sorakoznak a ki nem egyenlitett számlák a havi 58-asról. Az ügyfél tudja, hogy most már az 58-as bevallás úgy megy be, ahogy ő fizet. Tisztában van a mulasztási birsággal is. Én mint könyvelő most áttérek számlázóprogramra, és ott leheséges a díjbekérő, és fizetés után a díjbekérő alapján a számlát elkésziti a program, hivatkozva a díjbekérőre. Ilyen ügyfélnél járható ez a megoldás? Vagy mit csinálhatnék? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész-értékesítés

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Kft. ingatlanvásárlása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kártalanítás – kártérítés áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs