17 találat a(z) csomagküldés cimkére

Csomagküldő, internetes kiskereskedelem Kérdés

PTGSZLAH adatszolgáltatás Kérdés

Ismét be kell jelenteni a házhozszállítási, csomagküldési tevékenységet Cikk

A veszélyhelyzet idejére megkönnyítette a kormány az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem végzését, ezeket a tevékenységeket ideiglenesen bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytathatták a napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmazók. A veszélyhelyzet megszűnésével azonban a tevékenység végzését ismét be kell jelenteni az illetékes kereskedelmi hatóságnál – figyelmeztet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Részvétel csomagküldési szolgáltatásban Kérdés

Új internetes portál az európai csomagküldési árak összehasonlításához Cikk

Az országok közötti csomagküldés árait összehasonlító európai portál segíti az európai fogyasztókat – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Teljes gőzzel jön az elektronikus postai kézbesítési rendszer Cikk

Teljes fordulatszámon üzemel szeptember 1-jétől a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszere, amelynek kifejlesztésére a társaság 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd saját forrást fordított – írja a Világgazdaság.

Csomagküldés áfája Kérdés

Egy méhtenyésztéssel foglalkozó egyéni vállalkozó méhanyákat értékesít, melyeket a Magyar Posta szállít. Üzleti csomagként adják fel a csomagot, melybe már belerakja a számlát is. Az értékesítés utánvéttel történik. A számlán a méhanya 27 százalékos áfával szerepel, s ezidáig a postaköltséget külön feltüntettük a számlán 27 százalékos áfatartalommal (a postán kifizetett díj szerepelt nálunk is bruttó összegnek). De a posta a feladáskor 5 százalékos áfával állította ki a csomagfeladási díjról a számlát. Kérdésem, hogy a méhtenyésztő 5 vagy 27 százalékos áfával tüntesse fel a számlán a csomagfeladási díjat? Mi lesz az alapja? Válaszukat előre is köszönöm.

Triciklivel jön a postás Cikk

Háromkerekű elektromos motorokkal bővítette járműflottáját a Magyar Posta.

Csomagküldés áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem főtevékenysége a csomagolás. Raktárral rendelkezik, ahol a partnerei termékét tárolja és azokat csomagolás után fuvarozza. Tevékenységéhez elvállalkozót vesz igénybe, például DHL-t. Abban az esetben, ha belföldi adóalanynak számláz, az áru uniós tagországba szállítására és csomagolására milyen áfakulcsot kell alkalmaznia? Felé a DHL uniós szolgáltatásként számlázza ki a fuvart. Köszönöm segítségüket.

E-kereskedelem: a csomagautomatáké a jövő Cikk

Akár a háromszorosára is nőhet a következő évtizedben az átvevőhelyi csomagkézbesítés piaca Kelet-Közép-Európában, köszönhetően az e-kereskedelem dinamikus fejlődésének és az innovatív megoldások terjedésének – derül ki a Roland Berger stratégiai tanácsadó cég legfrissebb tanulmányából.

J30 csomagküldő Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kell-e nyilatkoznia egy kisvállalkozásnak, amelyik külföldre – jellemzően Németországba, Ausztriába, USA-ba – küld ki palackos borokat, pezsgőt esetleg Unicumot, esetenként 200-300 euró értékben? Az árut webes felületen lehet megrendelni, a kiszállítás saját kis teherautóval, illetve szállító vállalkozásokkal történik. Válaszukat várva.

Pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. fő tevékenysége csomagküldő, internetes kiskereskedelem, pontosabban webáruházon keresztül értékesít kozmetikai cikkeket. Az egyes értékesítésékről minden esetben számlát állítanak ki a vevőknek. Az eladott áruk egy részét futárszolgáltatással foglalkozó cégek szállítják ki a megrendelőknek, egy másik részét pedig a vevők személyesen vehetik át a cég székhelyén. Kérdésem, hogy a személyes átvétel esetén kötelezett-e a cég pénztárgépes nyugtaadásra, vagy elegendő, ha számlát állít ki az eladásról?

Régiség, limlom, egyéb ingóság vétele, küldése: így kell adózni utána Cikk

Kell-e adóelőleget levonni a magánszemélyektől, akik eladják továbbértékesítésre ingóságaikat, hogyan kell részükre számlázni, s mi után fizeti meg a társaság az áfát – néhány azon kérdések közül, amelyekre egy csomagküldő kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásra vonatkozóan választ kért szakértőnktől olvasónk. Bartha Katalin, okleveles adószakértő, az InterTax Pro Kft. ügyvezetője válaszolt.

Műtárgy-kereskedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! A megfelelő adózási előírások és számviteli szabályok betartása érdekében kérném segítségüket az alábbi tevékenységgel kapcsolatosan: Két belföldi magányszemély kft.-t alapít, melynek tevékenysége csomagküldő kereskedelem. E tevékenység keretében belföldi magánszemélyektől vásárol fel műtárgyakat (például egyedi, értékes herendi porcelánokat stb.), amelyeket aztán az ebay aukciós portálon értékesít. A vevők külföldi magánszemélyek, Paypal útján fizetnek a termékért, amelyet a társaság a Magyar Posta útján juttat el a vevő részére. A társaság az áfakörbe az általános szabályok alapján jelentkezett be, a termékek értékesítésére a különbözet szerinti adózást választotta. Kérdéseim az alábbiak az ügyletek elszámolásával, adózásával kapcsolatosan: 1. A társaság vételi jegyeken vásárolja fel a továbbértékesítésre szánt termékeket. A felvásárlás során van-e a cégnek adóelőleg-levonási, adólevonási kötelezettsége attól a magánszemélytől, akitől az adott terméket megvásárolta? Vagy megfelelő nyilatkozatokkal kiegészítve a vételijegy-bizonylatot, ilyen kötelezettség nem áll fenn? Esetleg megfelelő bizonylat önmagában a vételi jegy, adólevonási kötelezettség az ilyen típusú felvásárlások esetén nincs? 2. Az értékesítésekről a vevő felé számla készül, amely tartalmazza a termék ellenértékét, valamint a szállítás költségeit is. A számlán külön fel kell tüntetni az ellenértéket és a szállítás költségét is? Vagy magába foglalhatja a termék ellenértéke a szállítás díját is?

Csomagküldő szolgáltatás helyes számlázása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Adott egy cég, amely termékértékesítést végez. A termékeket telefonos megrendelés, internetes megrendelés alapján értékesíti. Majd az értékesített termékeket csomagküldés keretében valamely csomagküldő céggel kiküldi a megrendelőhöz. A megrendelés lehet utánvétes, előre utalásos, vagy szimplán utalásos. Mind a három esetben benne kell lennie a csomagban a számlának. A probléma a dátumokkal van. Mind a három esetet vegyük végig. A számla kelte egyik esetben sem kérdéses, hisz az a kiállítás napja. A legegyszerűbb eset az előre utalás, hisz akkor a számla előre ki van állítva, s a fizetési határidő mondjuk plusz 3 nap. Na, de mi lesz a teljesítés idejével? Mikor teljesül? A feladás napján? Az átvétel napján? S mi van akkor, ha nem fizet időre, s én a tervezett feladás napját adtam meg teljesítésnek, de az már egy későbbi időpontban lesz feladva, így nem jó a teljesítés időpontja? Az utalásos vagy utánvétes megoldásoknál pedig ugyanez a probléma, csak pepitában, mert ott még a fizetés időpontját sem tudom. Azt szeretném kérni, hogy tegyük rendbe ezeket a kérdéseket, s egyértelműsítsük, hogy hogyan kell helyesen kiállítani az ilyen esetekben a számlát. Előre is köszönöm szíves segítségüket. Üdvözlettel, Kálmán Csaba

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Ügyvezető 36 órát elérő munkaviszonnyal

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Osztalékfizetés devizában

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs