20 találat a(z) csomagküldés cimkére

4791-es tevékenységi kör szakképesítéshez kötött? Kérdés

90%-os átalányadó alkalmazása Kérdés

Kézműves termékek internetes kiskereskedelme átalányadóban Kérdés

Csomagküldő, internetes kiskereskedelem Kérdés

PTGSZLAH adatszolgáltatás Kérdés

Ismét be kell jelenteni a házhozszállítási, csomagküldési tevékenységet Cikk

A veszélyhelyzet idejére megkönnyítette a kormány az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem végzését, ezeket a tevékenységeket ideiglenesen bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytathatták a napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmazók. A veszélyhelyzet megszűnésével azonban a tevékenység végzését ismét be kell jelenteni az illetékes kereskedelmi hatóságnál – figyelmeztet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Részvétel csomagküldési szolgáltatásban Kérdés

Új internetes portál az európai csomagküldési árak összehasonlításához Cikk

Az országok közötti csomagküldés árait összehasonlító európai portál segíti az európai fogyasztókat – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Teljes gőzzel jön az elektronikus postai kézbesítési rendszer Cikk

Teljes fordulatszámon üzemel szeptember 1-jétől a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszere, amelynek kifejlesztésére a társaság 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd saját forrást fordított – írja a Világgazdaság.

Csomagküldés áfája Kérdés

Egy méhtenyésztéssel foglalkozó egyéni vállalkozó méhanyákat értékesít, melyeket a Magyar Posta szállít. Üzleti csomagként adják fel a csomagot, melybe már belerakja a számlát is. Az értékesítés utánvéttel történik. A számlán a méhanya 27 százalékos áfával szerepel, s ezidáig a postaköltséget külön feltüntettük a számlán 27 százalékos áfatartalommal (a postán kifizetett díj szerepelt nálunk is bruttó összegnek). De a posta a feladáskor 5 százalékos áfával állította ki a csomagfeladási díjról a számlát. Kérdésem, hogy a méhtenyésztő 5 vagy 27 százalékos áfával tüntesse fel a számlán a csomagfeladási díjat? Mi lesz az alapja? Válaszukat előre is köszönöm.

Triciklivel jön a postás Cikk

Háromkerekű elektromos motorokkal bővítette járműflottáját a Magyar Posta.

Csomagküldés áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem főtevékenysége a csomagolás. Raktárral rendelkezik, ahol a partnerei termékét tárolja és azokat csomagolás után fuvarozza. Tevékenységéhez elvállalkozót vesz igénybe, például DHL-t. Abban az esetben, ha belföldi adóalanynak számláz, az áru uniós tagországba szállítására és csomagolására milyen áfakulcsot kell alkalmaznia? Felé a DHL uniós szolgáltatásként számlázza ki a fuvart. Köszönöm segítségüket.

E-kereskedelem: a csomagautomatáké a jövő Cikk

Akár a háromszorosára is nőhet a következő évtizedben az átvevőhelyi csomagkézbesítés piaca Kelet-Közép-Európában, köszönhetően az e-kereskedelem dinamikus fejlődésének és az innovatív megoldások terjedésének – derül ki a Roland Berger stratégiai tanácsadó cég legfrissebb tanulmányából.

J30 csomagküldő Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kell-e nyilatkoznia egy kisvállalkozásnak, amelyik külföldre – jellemzően Németországba, Ausztriába, USA-ba – küld ki palackos borokat, pezsgőt esetleg Unicumot, esetenként 200-300 euró értékben? Az árut webes felületen lehet megrendelni, a kiszállítás saját kis teherautóval, illetve szállító vállalkozásokkal történik. Válaszukat várva.

Pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. fő tevékenysége csomagküldő, internetes kiskereskedelem, pontosabban webáruházon keresztül értékesít kozmetikai cikkeket. Az egyes értékesítésékről minden esetben számlát állítanak ki a vevőknek. Az eladott áruk egy részét futárszolgáltatással foglalkozó cégek szállítják ki a megrendelőknek, egy másik részét pedig a vevők személyesen vehetik át a cég székhelyén. Kérdésem, hogy a személyes átvétel esetén kötelezett-e a cég pénztárgépes nyugtaadásra, vagy elegendő, ha számlát állít ki az eladásról?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telephely eladása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs