21 találat a(z) csok plusz cimkére

Lakáspiac: felhajtja az árakat a Csok Plusz, nő az eladósodottság Cikk

Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. A következő hónapokban felgyorsíthatja a hitelállomány növekedését az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos Csok Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés – vetíti előre Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

Változó kamatozású lakáshitel? Így lehetséges, hogy van belőle a piacon Cikk

Miközben a bankok zöme nem is kínál változó kamatozású lakáshitelt, 2024. márciusában minden 5. szerződés és 10-ből 3 forint hitel ilyen konstrukcióban került az ügyfelekhez. Az ellentmondás feloldását Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a rendkívül jól induló csok pluszban kell keresni.

CSOK Plusz – mit is kapunk az első gyerek születésekor? Cikk

A CSOK Plusznál a futamidő alatt született második babától kezdve minden újabb gyermekáldás után 10-10 millió forintot elengednek a fennálló tartozásunkból. De mi a helyzet az első gyermek érkezésekor? Mekkora segítséget jelent a törlesztési kötelezettségünk egy éves szüneteltetése és ezért milyen árat kell fizetnünk? – a felmerülő kérdéseket a Bankmonitor.hu járja körbe elemzésében.

Mit jelent, hogy egy év türelmi idővel indul a CSOK Plusz? Cikk

A CSOK Plusz egy támogatott kölcsön, a hozzá kapcsolódó kedvezményekről már rengeteget olvashattunk, hallhattunk. Éppen ezért most a termék egy más típusú speciális tulajdonságával foglalkozunk részletesebben. A kölcsönre az első évben kisebb havi részletet kell fizetni, ezen időszak alatt ugyanis csak kamatot kell rendeznünk – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

Amit tudni kell a megváltozott lakástámogatásokról Cikk

A lakástámogatások idei változásainak részleteire hívja fel a figyelmet az első igénylések alapján a Duna House cégcsoporthoz tartozó Credipass hitelközvetítő.

Hogyan igényelhető már várandósan Babaváró hitel és CSOK Plusz? Cikk

A szigorított, de egyben némileg fel is turbózott babaváró támogatás és a CSOK Plusz hitel célja a gyermekvállalás ösztönzése. De vajon igényelhetők úgy, hogy már úton van a baba, illetve a konstrukciók kedvezményei ebben az esetben is kihasználhatók? Ennek jártak utána a Bankmonitor szakértői.

Buktatók a CSOK Plusznál, amelyekre az igénylőknek figyelniük kell Cikk

A 2024-ben induló CSOK Plusz hitel már számos pénzintézetnél elérhető, és mivel az akár 50 millió forint összegű kölcsön kamata alig fele a piaci lakáshitelek kamatszintjének, a Bankmonitor szakértői szerint óriási az érdeklődés iránta. Ugyanakkor számos feltételnek kell megfelelni az igényléshez, ezek teljesítését pedig igazolni szükséges a hitelkérelem beadását megelőzően. Egyik ilyen a legalább 2 éves társadalombiztosítási jogviszony megléte. Ehhez azonban egyelőre hiányzik az egységes formanyomtatvány, ha pedig a dokumentumról lemarad valamilyen fontos információ, akkor a bank hiánypótlást kérhet, ami meghosszabbíthatja az átfutási időt.

Ennyit nyer az, aki CSOK Pluszt igényel piaci lakáshitel helyett Cikk

Megjelentek a bankok 2024-es hirdetményei, így már tudhatjuk, milyen feltételekkel kínálják hiteleiket januártól. A Bankmonitor szakértőinek elemzése alapján a piaci lakáshitel-kamatok érdemben csökkentek az év elején, így kedvezmények nélkül 7 százalék, kedvezményekkel pedig akár 6 százalék alatti kamatokat is kaphatunk. A maximum 3 százalékos kamattal elérhető CSOK Plusz hiteleknél is találkozhatunk meglepetéssel, ugyanis két bank bement a 3 százalékos plafon alá. Megnéztük, ezek alapján mennyi a pénzügyi különbség a piaci és a támogatott hitelek között – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

CSOK Plusszal is nagyobb teher lesz újépítésű lakást venni 2024-től Cikk

Nagyobb pénzügyi terhet jelenthet 2024-től egy újépítésű ingatlan megvásárlása családi otthonteremtési kedvezménnyel a városokban, ugyanis ezek 5 százalékos áfája nem lesz visszaigényelhető – derül ki a Bankmonitor elemzéséből.

Átlagosan 5-10 százalékkel emelkedhetnek az ingatlanárak jövőre Cikk

Jövőre 5-10 százalékkal nőhetnek az árak az ingatlanpiacon, miután várhatóan 20-30 százalékkal bővül az adásvételek száma a nagyobb befektetői aktivitás, az első lakásvásárlókat célzó támogatások és a kamatok csökkenésének hatására a Duna House MTI-nek küldött szerdai előrejelzése szerint.

Bankmonitor: kedvezően módosul az illetékmentesség a CSOK Plusznál Cikk

Egy frissen megjelent jogszabály értelmében a CSOK Plusszal vásárolt városi ingatlanok teljes egészében illetékmentesek lesznek, míg eredetileg a vételár 80 millió forintot meghaladó része után fizetni kellett volna. A változás a Bankmonitor számításai szerint 2,8 millió forint megtakarítást jelent egy 150 millió forintért megvásárolt ingatlan esetében.

Már most érdemes készülni a CSOK Plusz 2024-es érkezésére Cikk

A 2024-ben érkező CSOK Plusz várhatóan nagy durranás lesz, az első évben akár 12-15 ezer igénylőre is számítani lehet. Érthető, hiszen a támogatott lakáshitel kamata maximum 3 százalék lehet, három gyerek esetén pedig akár 50 millió Ft is igényelhető. Ráadásul a CSOK Plusz kombinálható a falusi CSOK-kal és a Babaváró hitellel is, ami még nagyobb segítséget jelenthet. Érdemes lehet már akár most elkezdeni a felkészülést – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

CSOK Plusz és illetékmentesség – mutatjuk a részletes tudnivalókat Cikk

Csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben a CSOK Pluszról szóló kormányrendelet, vagyis a társadalmi egyeztetés lezárult, a jogszabályt kihirdették. A végleges jogszabályban van egy-két változás a tervezethez képest, ami jó hír lehet egyes érdeklődőknek. Fontos továbbá, hogy az CSOK Pluszhoz kapcsolódó illetékmentességről is megjelent a jogszabály, itt is lényeges kérdést tisztázott a jogalkotó – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

Megjelent a törvény az adótörvények módosításáról, a globális minimumadóról és a kormányrendelet a CSOK Pluszról Cikk

Megjelent az egyes adótörvények módosításáról, a globális minimumadóról, valamint többek között a CSOK Plusz hitelprogramról szóló törvény a Magyar Közlöny 2023. évi 171. számában.

Megjelent a CSOK Pluszról szóló rendelet tervezete – mutatjuk a részletes feltételeket, előírásokat Cikk

2024. január 1-től érdemben átalakul a lakástámogatási rendszer. Egy új elem a CSOK Plusz jelenik meg, melyről már sokat hallhattunk, de a részletszabályokat eddig nem ismerhettük. Éjszaka azonban megjelent a tervezet, melyből számos eddig nem ismert feltétel, részletszabály kiderül – írja a Bankmonitor.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jegyzett, de be nem fizetett tőke feltöltése eredménytartalékból

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Gépjárműadó beszámítása cégautóadóba

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink